saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - Taller del Joc Ethica


Dilluns 11 de març de 2013 va tenir lloc al Campus Catalunya de la URV un taller sobre finances ètiques, destinat a educadors, facilitadors, professors i públic en general.

Ethica és un joc de taula, de rols i simulacions, dissenyat per promoure i estimular l'aprenentatge sobre les finances ètiques. Es pot interpretar el rol de banquer o de família, i l'acció del joc fomenta la reflexió i el debat entre els participant sobre com d'ètiques són les nostres finances.

Va ser un taller dirigit a totes aquelles persones interessades en explorar el paper dels diners en el desenvolupament d'un món més just i més sostenible. Més d'una dotzena de participants van aprendre a utilitzar aquesta eina lúdica, pedagògica i innovadora i es van formar com a facilitadors que podran organitzar les seves pròpies sessions del joc.

Què hi van aprendre?

- Dinamitzar una sessió d'Ethica amb grups de joves o adults.

-Promoure i coordinar el debat sobre les decisions econòmiques i com afecten a les persones i al planeta.

-Aplicar tècniques de dinamització de grups per estimular l'aprenentatge sobre els diners i l'impacte de les inversions i els estalvis.

-Conèixer recursos pedagògics (vídeos, jocs, multimèdia) per integrar les finances ètiques als teus programes educatius.

-Connectar amb altres professionals que promouen l'economia social.

Aquest taller per facilitadors va ser organitzat per BARCELONYA i la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible.

Més informació a: http://ethica.co/ca/formacio o (PDF)