saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - Esdeveniments destacats


Caminada Solidària Mundial pel Subministrament Sostenible d’Aigua Potable organitzada per Dow

Veure l'article en format PDF

Article resum de la Caminada Solidària Mundial pel Subministrament Sostenible d'Aigua Potable en format PDF


     Dow Chemical Ibérica ha presentat la campanya “Dow Live Earth Run for Water”, una iniciativa que engloba esdeveniments i accions concretes a 192 països amb l’objectiu de conscienciar la societat i recaptar fons que contribueixin a superar la crisi de l’aigua.

     Pel que fa a Tarragona, Dow Chemical Ibérica promourà una caminada de sis quilòmetres, que tindrà lloc el proper 17 d’abril, a la platja de La Pineda, Vila-seca. Sota el títol “Consciencia’t, Comparteix i Col·labora: Caminada Solidària Mundial pel Subministrament Sostenible d’Aigua Potable”, aquesta acció està oberta a tothom qui vulgui participar d’una acció solidària d’àmbit mundial i, al mateix temps, fer salut amb una caminada pel litoral mediterrani tarragoní.

     Durant la presentació d’aquesta iniciativa, Anton Valero, Ignasi Cañagueral i Josep Boronat han ofert els principals detalls, característiques i objectius. En aquest sentit, els organitzadors de la Caminada han destacat el fet innegable que “el nostre planeta s’enfronta a una crisi global de l’aigua, ja que prop de mil milions de persones –una de cada vuit no disposen d’aigua potable, neta i segura”. A més, segons estudis recents, les prediccions indiquen que “l’any 2025 dues de cada tres persones viuran en zones afectades per l’escassetat d’aigua”.

     La consciència social i la implicació amb l’entorn són dos trets característics de Dow, que ha elaborat un pla d’Objectius de Sostenibilitat 2015, destinat a desenvolupar, abans d’aquesta data, com a mínim tres “descobriments” que milloraran de manera significativa la capacitat del món per a resoldre els reptes pendents actualment en matèria de subministrament adequat d’aliments; d’habitatge digne; de subministrament d’aigua potable; i de millora en la seguretat i la salut de les persones.

     Per la seva banda, Live Earth és una organització fundada per Kevin Wall,  en associació amb Al Gore, ex vice-president dels Estats Units. Aquesta organització es fonamenta en la idea que l’entreteniment té el poder de superar les barreres culturals i socials per a induir a la comunitat mundial a resoldre els problemes mediambientals fonamentals.

     D’aquesta manera, i entre les moltes iniciatives plantejades a nivell mundial, Dow Chemical Ibèrica col·laborarà amb la “Caminada Solidària Mundial pel Subministrament Sostenible d’Aigua Potable”, que es durà a terme el proper dissabte 17 d’abril a la platja de La Pineda – Vila-seca, en una jornada que acollirà múltiples activitats a ciutats de 192 països, amb l’objectiu comú de conscienciar la societat del problema de l’aigua.

     Els participants de la Caminada de La Pineda – Vila-seca es donaran cita a les 9.00 hores, mentre que la caminada s’iniciarà una hora més tard.

     El recorregut, de sis quilòmetres, simbolitza la distància que, de mitjana, recorren diàriament moltes dones i nens per a obtenir aigua potable. D’altra banda, s’ha dissenyat un circuit que recorrerà diferents tipus de paisatges i terrenys que permetrà observar la varietat paisatgística de què gaudeix la zona. Així, la Caminada començarà a la Platja de la Pineda, seguirà pel Pinar del Perruquet, i zona portuària. A continuació, travessarà la zona natural dels camps de golf de Port Aventura per a endinsar-se en un recorregut urbà que culminarà a la línia d’arribada, fixada al mateix punt de sortida.

     Per a fer possible la inscripció de totes aquelles persones interessades en col·laborar amb aquesta iniciativa, s’ha establert un dispositiu que inclou tres vies de registre: la pàgina web creada específicament per a aquest acte www.dowtgncamina.com també serà possible la inscripció per via telefònica, mitjançant el número 902.02.44.36 i, per últim, mitjançant l’adreça electrònica mseropagan@dow.com.

                      

Josep Boronat
Public Affairs & General Services (Tarragona)
Phone: 34977559347 / 629770115
Fax: 34977559381
E-mail: jboronat@dow.com    
"Outstanding stakeholder relationships enable Dow's success."