saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - Activitats paral·leles a l'exposició "L'aigua que treu la fam"


Conferència "La privatització de l'aigua: austeritat o sabotatge social"

Dijous dia 7 de febrer el Campus Terres de l’Ebre de la URV vam comptar amb la presència del Dr. Pedro Arrojo, professor emèrit de la Universidad de Zaragoza i membre fundador de la Fundación Nueva Cultura del Agua (FNCA), qui va impartir la conferència La privatització de l'aigua: austeritat o sabotatge social".

L’Aula Magna del Campus Terres de l’Ebre va acollir una setantena de persones vingudes de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre per tal d’escoltar al Dr. Arrojo qui, en la seva intervenció, va explicar i argumentar a quines conseqüències (negatives) ens aboca la privatització de l’aigua, ja sigui directament del recurs o bé de la seva gestió, amb exemples tant de casa nostra com de països en vies de desenvolupament.

L’acte va ser presidit per la Dr. Encarnació Ricart, vicerectora de Societat i Relacions Institucionals de la URV; el Dr. Xavier Farré, sots-director del Campus Terres de l’Ebre; la Sra. Beatriz Viñuela, regidora de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Tortosa; el Dr. Jordi Morató, coordinador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC i el Dr. Òscar Saladié, director de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible.

La conferència ha format part de l’acte de clausura de l’exposició “L’aigua que treu la fam”. Una exposició que s’ha pogut visitar al vestíbul del Campus Terres de l’Ebre des del mes de novembre de 2012.

Aquestes activitats han estat organitzades per l’Antena Cultural de la URV a Tortosa i la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC. Han comptat amb la col·laboració del Centre de Cooperació al Desenvolupament – URV Solidària i la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible.