saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - Presentació Informe


Acte de presentació de l'Informe sobre la Docència i la Recerca en Sostenibilitat i Medi Ambient a la Universitat Rovira i Virgili

El dia 26 de setembre la sala de graus del Campus Catalunya es va omplir de públic que va assistir a la presentació de l'Informe sobre la Docència i la Recerca en Sostenibilitat i Medi Ambient a la Universitat Rovira i Virgili, realitzat en el marc de les activitats de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible i coordinat pel Dr. Joan Alberich (primer per la dreta), professor del Departament de Geografia de la URV. En el decurs de l'acte el Dr. Ramon Folch (segon per la dreta), redactor del Pla de Medi Ambient de la URV ha impartit la ponència: "Per què ens cal un nou model productiu?".

L’acte ha estat presidit pel Dr. Francesc Xavier Grau, rector de la URV (al centre de la imatge), el Sr. Igansi Cañagueral (segon per l’esquerra), director de Sostenibilitat i Infrastructures de Dow Chemical a Tarragona i el Dr. Òscar Saladié (primer per l’esquerra), director de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible.

L'estudi ha estat elaborat per la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible amb l’objectiu de quantificar, analitzar i valorar la docència i la recerca que s’elabora actualment a la Universitat Rovira i Virgili en matèria de medi ambient i sostenibilitat. Es tracta doncs, d’un treball exhaustiu de recopilació de la informació que els diferents organismes i institucions de la pròpia URV (facultats, departaments, centres i instituts de recerca, etc.) posen a l’abast de la comunitat universitària – per diversos i variats canals, però amb un protagonisme cada cop més gran de la xarxa d’Internet – sobre la seva tasca quotidiana en recerca i docència.

Aquest informe desvela que als estudis de la URV es caracteritzen per una alta sensibilització pel medi ambient, destacant una presència elevada en els projectes curriculars de la facultat de Turisme i Geografia de Vila-seca, en els estudis que permeten una aproximació jurídica a les ciències ambientals, especialment al Centre de Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT) i també en tots aquells programes relacionats amb la química.

Per veure el video de la primera part de la presentació, feu click aquí.