saltar al contingut principal
Cercar
URV

FEM RECERCA!

Utilització d’insectes per l’elaboració de nous aliments

Grup de recerca FoodIE
Facultat/campus ETSEQ / campus Sescelades
Àmbits als quals s'adreça l'experiència Arquitectura i Enginyeries
Públic destinatari Alumnat de batxillerat
Nombre d'assistents Entre 8 i 10
Ensenyaments amb els quals es relaciona Enginyeria de Bioprocessos
Durada 1:30 h
Resum de l'experiència

S'estima que cap a l'any 2050, hi haurà 9,8 bilions de persones a la Terra i que el sistema ramader actual no serà capaç de proporcionar suficient proteïna d'origen animal per alimentar-nos a tots. Per tant, s'estan buscant fonts alternatives de proteïna animal i els insectes tenen un potencial molt elevat considerant tres factors fonamentals com són la salut, el medi ambient i l'econòmic. En aquest taller s'ensenyarà als estudiants les diferents fases metamòrfiques dels cucs de la farina (mealworms) i diferents maneres d'incorporar-los com a ingredients en la preparació d'aliments.