saltar al contingut principal
Cercar
URV

Experiències d'Aprenentatge Servei en Enginyeria Tècnica en Telecomunicacions


Treball Fi de Grau - Estratègies metodològiques en l'aprenentatge de nois/es amb Asperger

  • Professora: Maria Ferré Bergadà (maria.ferre@urv.cat)
  • Destinatari del servei: Associació Asperger del Camp de Tarragona.
  • Resum: La proposta del treball va sorgir en la primera edició del Mercat de Projectes Socials realitzat a Reus. El curs 2014-15 s'impulsà un projecte interdisciplinari per a buscar solucions a reptes que es plantegen en els nens amb Asperger, treballant des de diferents àmbits: el Grau de Psicologia, el Màster en Tecnologia Educativa: e-Learning i Gestió del Coneixement i el Màster de Formació del Professorat en Secundària.
    Els principals problemes dels nois/es amb Asperger provenen del fet que la majoria de les activitats que es realitzen en els centres escolars estan pensades per a nois i noies neurotípics. L'objectiu del projecte interdisciplinari és el d'aportar estratègies d'adaptació metodològica que facin servir les noves tecnologies i que permetin la millora de l'aprenentatge de nois/noies amb Asperger.
    En el cas del treball concret a desenvolupar per l'estudiant de telemàtica abordarem la definició, disseny i implementació d'una aplicació informàtica tipus joc que permeti motivar i/o premiar el nen que va aconseguint fer les seves tasques.