saltar al contingut principal
Cercar
URV
Experiències URV

Lismary Cristina Castillo Marengo

Veneçuela

Llicenciada en Filologia Hispànica (URV).

Màster en Ensenyament de Llengues Estrangeres: Espanyol com a Llengua Estrangera (URV).

Actualment desenvolupant la tesi doctoral sobre l’ensenyament de l’espanyol per a estrangers a Veneçuela, amb especial atenció al lèxic.

Professora d'ELE al Centre d'Estudis Hispànics de la Fundació URV.

“Vaig escollir aquest màster per poder ensenyar tots els coneixements adquirits en la llicenciatura i ensenyar el meu idioma en qualsevol part del món i, d’aquesta manera, enriquir-me a nivell intercultural. Gràcies al màster he aconseguit moltes fites professionals, no només a nivell nacional sinó també a nivell internacional, ja que he pogut viatjar a altres països. Sincerament, no hi ha cap dia en el que m’hagi penedit d’haver realitzat el màster, perquè gràcies a ell, he pogut trobar la meva vocació.”

Quina va ser la teva motivació principal per apuntar-te al màster?

La motivació principal per la que vaig decidir cursar el Màster en Ensenyament de Llengües Estrangeres està subjecta a dues raons. En primer lloc, perquè estudiava Filologia Hispànica en aquesta mateixa universitat, la URV, i vaig voler escollir un màster de formació al professorat que permetis ensenyar tots els coneixements de llengua i literatura adquirits en la carrera. En segon lloc, perquè em va semblar molt interessant ensenyar el teu idioma a altres persones de qualsevol part del món i, d'aquesta manera, enriquir-me a nivell intercultural.

Què és el que més t'ha agradat del programa?

El que més m'ha agradat és que el professorat porta el programa teòric cap al més pràctic. A través dels coneixements pràctics-teòrics ensenyats en el Màster vaig poder, no només adquirir els coneixements adequats per treballar en una aula amb estudiants d'ELE, sinó que a més, vaig aconseguir tenir la confiança necessària per a desenvolupar-me, de manera satisfactòria, en les pràctiques que oferia el màster.

Quin impacte ha tingut o creus que pot tenir el màster en la teva carrera professional?

El principal impacte és que en l'actualitat treballo com a professora d'ELE al CEH (Centre d'Estudis Hispànics) de la Fundació URV. Així que considero que la realització del màster m'ha permès aconseguir moltes fites professionals, no solament a nivell nacional sinó també a nivell internacional. Gràcies a fer el màster i a la meva experiència laboral a la URV en l'ensenyament d'ELE, he pogut viatjar a altres països, com és el cas de Xina, per poder ensenyar el meu idioma a través d'un intercanvio de professores d'ELE entre universitats.

Quin motius tens per recomanar el màster?

Recomano el Màster perquè té molts avantatges que ens poden servir al llarg de la nostra carrera professional. En primer lloc, podem veure l'ensenyament des d'una altra perspectiva, como por exemple, ensenyar a alumnes que tenen la necessitat d'aprendre a desenvolupar-se en situacions immediates i quotidianes de la seva vida i, que d'alguna manera, valoren molt més l'aprenentatge. En segon lloc perquè, sincerament, no hi ha cap dia en el que m'hagi penedit d'haver realitzat el màster perquè, gràcies a ell, he aconseguit trobar la meva vocació. A més, perquè el dia a dia de les meves classes son molt agraïdes i enriquidores.