Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de Tarragona

Campus d'Excel·lència Internacional - Universitat Rovira i Virgili - Tarragona - Espanya

Portada

Perfils URV

En 20 anys s’han titulat a la Universitat Rovira i Virgili 31.795 persones. En aquest espai alguns d'ells ens expliquen la seva experiència i recorden el seu pas per la URV. Si coneixeu persones titulades a la URV que hi puguin contribuir, podeu enviar el suggeriment al Gabinet de Comunicació i Relacions Externes: gc@urv.cat


 • Lluís Nache

  Enòleg a Miguel Torres

  Entrevista realitzada el 28 de febrer de 2015, per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio

  Lluís Nache

  El caçador d'oportunitats

  “Avui dia t’has de moure. Un 80% de les oportunitats de feina són ocultes”. Un currículum, una entrevista per Skype... i ja tenim a l’enòleg Lluís Nache (1987) volant per fer la verema a Nova Zelanda i amb Pernord Ricard, el principal productor de vins del món. Nache, enginyer tècnic agrònom per la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) i graduat en Enologia (2014) per la URV (Universitat Rovira i Virgili de Tarragona), va créixer a l’Eixample, a Barcelona, amb la idea de treballar al camp, i no acostuma a perdre el temps quan té els objectius clars. El 2013 ja va treballar al celler Constellation, del gurú Robert Mondavi, a la Costa Oest dels Estats Units, i ara ha aprofitat una estada de quatre mesos a Miguel Torres -gràcies a un conveni d’inserció laboral entre la URV i l’empresa- per demostrar el seu talent i fitxar pel principal exportador de vi a l’estat. Les reflexions que fa en aquesta entrevista giren en gran mesura al voltant de l’actitud i l’atreviment, dos conceptes claus per vendre vi i marca personal.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Irene Mallol

  Advocada especialista en dret fiscal

  Entrevista realitzada el 6 de maig de 2014, per Oriol Margalef, periodista

  Irene Mallol

  Irene Mallol, la David del cèntim sanitari


  Com David contra Goliat. Des del seu humil despatx, però fent gala d’una gran convicció i capacitat de feina, la jove advocada tarragonina Irene Mallol (Mallol Assessors) va acaparar fa uns mesos tota l’atenció mediàtica quan va aconseguir que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea donés la raó als seus clients, una seixantena d’empreses transportistes, i declarés il·legal el cèntim sanitari, un impost afegit sobre el carburant creat l’any 2002. La sentència obliga ara el govern espanyol a retornar fins a 13.000 milions d’euros recaptats fins al 2011 sota aquest concepte. Mallol, que es va graduar a la URV i es va especialitzar posteriorment en dret fiscal, reflexiona en aquesta entrevista sobre la independència de la justícia a l'Estat espanyol i sobre les claus que l’han dut a tocar el cel com a professional amb només 32 anys.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Daniel Curulla

  Científic sènior a la gran petrolera francesa Total Refining & Chemicals

  Entrevista realitzada el 16 de gener de 2014 per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio

  Daniel Curulla

  Daniel Curulla, el catalitzador

  Daniel Curulla volia ser físic, però va estudiar Química a Tarragona per influència del seu pare, enginyer a Dow Chemical. I no li ha anat gens malament. Després de graduar-se i obtenir el doctorat a la URV (1991-2001), Curulla s’ha forjat un currículum impressionant com a investigador, primer, a la Universitat Tecnològica d’Eindhoven, on es va especialitzar en processos de catàlisi, i des de fa cinc anys, com a científic sènior a la gran petrolera francesa Total Refining & Chemicals. Des de Brussel·les, Curulla lidera diversos projectes de recerca considerats estratègics al sector on treballa. Els uns, perquè milloren els processos de producció actual. I uns altres, perquè permeten anticipar com seran els combustibles de demà. En un d’aquests projectes, centrat a obtenir catalitzadors més barats per a la valorització de gas, hi col·laboren des de Tarragona el Departament de Química Física Inorgànica de la URV i el Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC).

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Raül Bobet

  Soci fundador i enòleg dels cellers Ferrer Bobet (Falset, Priorat) i Castell d'Encús (Pallars Jussà)

  Entrevista realitzada el 10 de desembre de 2013 per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio

  Raül Bobet

  Raül Bobet, l’artesà dels vins

  Soci fundador i enòleg dels cellers Ferrer Bobet (Falset, Priorat) i Castell d'Encús (Pallars Jussà),  és un dels elaboradors de vi més influents de Catalunya. Bobet, que ha investigat tècniques artesanals per crear vins de gran personalitat, és un enamorat de la seva feina, un professional rigorós i polifacètic, fruit de la seva formació com a doctor en Enologia per la URV, enginyer químic per l'Institut Químic de Sarrià (IQS), màster en Bromatologia per la Universitat de Davis (Califòrnia), i de dècades d'experiència al sector, tant a la gran empresa com liderant projectes personals. En aquesta entrevista dóna les claus del seu èxit professional i analitza els factors que decidiran la marxa del sector vinícola a Catalunya els propers anys.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Gerard Jara

  Emprenedor i soci fundador del hòlding Candor AGS, Inc.

  Entrevista realitzada el 2 d'octubre de 2013 per Oriol Margalef, periodista

  Gerard Jara

  Ho va deixar tot per crear la seva empresa

  Quan era petit, Gerard Jara (1976) no podia veure les carxofes ni en pintura, però avui la seva empresa californiana, Cynara, és la primera productora mundial d’aquest vegetal envasat, amb una facturació pròxima als 30 milions de dòlars.

  Jara, que es va graduar en Administració d’Empreses a la URV el 1998, comparteix en aquesta entrevista el seu record crític com a estudiant i dóna testimoni valuós de la seva ignició empresarial. La seva visió com a emprenedor l’ha portat a liderar el grup Candor AGS, del qual formen part, a més de Cynara, Caro Nut, primer importador mundial d’ametlles marcones, i Certified Origins, que comercialitza als EUA oli verge extra de gran qualitat envasat a la Toscana (Itàlia) i a Catalunya.

  Vegeu l'entrevista
 • Joel Vicient

  Director d’Ongest, negoci de lloguer de serveis de programari, i enginyer tècnic informàtic per la URV

  Entrevista realitzada el juny de 2013 per Cori Sebastià, periodista. Fotos: José Carlos León

  Joel Vicient

  Com es crea una empresa d'èxit amb projecció internacional

  El tortosí Joel Vicient és director, fundador i administrador de l’empresa Ongest, dedicada a desenvolupar programari amb el model SaaS (lloguer de serveis de programari a canvi d’una quota mensual). El producte estrella és Captio, una aplicació per a telèfons mòbils que gestiona les despeses del personal en mobilitat a través d’una fotografia dels tiquets de caixa. La Universitat Rovira i Virgili l'ha reconegut com a empresa emergent, és a dir, una iniciativa empresarial sorgida de l’alumnat. Vicient, de 30 anys, és enginyer tècnic informàtic per la URV i opina que des de les aules s’ha de fomentar més l’emprenedoria.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Wei Yuanyuan

  Màster en l'ensenyament de llengües estrangeres per la URV i professora d'espanyol a la Xina

  Entrevista realitzada el 11 de febrer per Cori Sebastià, periodista. Fotos: José Carlos León

  Wei Yuanyuan

  D'alumna d'espanyol de la URV a professora a la Xina

  Wei Yuanyuan té 27 anys i és professora universitària d’espanyol a la Xina. Fa set anys va venir a la Universitat Rovira i Virgili per acabar la carrera de Filologia Hispànica, cosa que va ser possible gràcies a un conveni establert entre la URV i la universitat xinesa de Dalian. Aquesta professora, a qui agrada practicar esport i anar al cinema, assegura que les coses han començat a canviar a la Xina.

  Vegeu l'entrevista
 • Álvaro García

  Llicenciat en Química a la URV

  Entrevista realitzada el 17 d'octubre de 2012 per Francesc Domènech, periodista

  Álvaro García

  De la Canonja a la Xina, passant per la URV

  Amb 25 anys se’n va anar a treballar a la Xina per muntar la planta que la farmacèutica catalana Laboratoris Esteve té a Shaoxing, ciutat d’uns 600.000 habitants envoltada d’una àrea metropolitana d’uns quatre milions, a l’est del país. Ávaro García es va llicenciar en Química a la URV, on va estudiar entre el 2000 i el 2006. Va treballar a la planta de BASF de Tarragona fins i tot abans de llicenciar-se i un dia, a través d’Infojobs, va trobar un anunci en què  es buscava un llicenciat en química per treballar a l’estranger, i va enviar-hi el currículum. El van acceptar i, després de treballar durant un any a la factoria catalana d’Esteve, a Celrà, va fer cap a la Xina, un cop acabada l’obra civil de la factoria.

  Va fer-se responsable del muntatge dels equips que havien de permetre la producció, i allí s’ha quedat. A la Xina es va casar amb Li Xue, amb qui té una criatura, Adam, un xiquet de quatre mesos a l’hora de fer aquesta entrevista.

  Vegeu l'entrevista
 • Enedina Espallargas Vilanova

  Llicenciada en Química a Tarragona

  Entrevista realitzada el 4 de setembre de 2012 per Cori Sebastià, periodista. Fotos: José Carlos León

  Enedina Espallargas Vilanova

  Una química convençuda

  La tarragonina Enedina Espallargas es va llicenciar a la Facultat de Ciències Químiques a Tarragona quan el centre encara depenia de la Universitat de Barcelona. D’això fa més de vint anys. En fa tres que és la responsable del Departament de Medi Ambient de Repsol Química. Assegura que si tornés a néixer cursaria altre cop la carrera de Química.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Bernat Ollé Pocurull

  Promotor de PureTech Ventures, firma nord-americana que impulsa noves empreses de biotecnologia

  Entrevista realitzada el 9 d'agost de 2012, per Natalia Borbonès, periodista

  Bernat Ollé Pocurull

  Un emprenedor: del Reus Deportiu al MIT

  Nascut a Reus l’any 1979, Bernat Ollé Pocurull es va graduar a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la URV el 2002, on va rebre el Premi Dow al millor estudiant. Després va treballar en diversos països i va ser admès en el doctorat del prestigiós Massachusetts Institute of Tecnology (MIT), a Boston.

  Actualment viu en aquesta ciutat nord-americana, on treballa en un grup de capital risc que impulsa empreses de biotecnologia. Ollé dedica la major part del seu temps a la feina, cosa que el fa feliç, i no oblida com la formació rebuda a l’ETSEQ va ser fonamental per arribar on és ara. Només se’l nota una mica nostàlgic quan recorda els seus anys juvenils de jugador d’hoquei al Reus Deportiu.

  Vegeu l'entrevista
Pujar

Informació

© 2008 - 2015 Universitat Rovira i Virgili