saltar al contingut principal
Cercar
URV

Resultats - ZAMORA MARÍN, FERNANDO


ZAMORA MARÍN, FERNANDO

Tesis Doctorals Dirigides / Theses 
2014 2015 2016 2017 2018 2019
Títol: Estudio de los factores que influyen en las propiedades espumantes de los vinos espumosos (Cava); Influencia de la aplicación de nuevas herramientas biotecnológicas
Autor: Laura Medina
Director: Joan Miquel Canals y Fernando Zamora
Universitat: Universitat Rovira i Virgili
Any: 2017
País: ESPANYA
Títol: Contribución de las semillas y del raspón sobre la composición, color y calidad del vino tinto; Influencia del sistema de vinificación y del tratamiento del racimo
Autor: Olga Pascual
Director: Joan Miquel Canals y Fernando Zamora
Universitat: Universitat Rovira i Virgili
Any: 2017
País: ESPANYA
Títol: Caracterización e identificació de 449 accesiones de Vitis vinífera L. procedentes de dos colecciones ampelográficas
Autor: Gemma Marsal Andorrà
Director: Francesca Fort y Fernando Zamora
Universitat: Universitat Rovira i Virgili
Any: 2015
País: ESPANYA
Publicacions en Revista / Papers 
2014 2015 2016 2017 2018 2019
Títol: Measurement of the interaction between mucin and oenological tannins by Surface Plasmon Resonance (SPR); Relationship with astringency
Autors: Gombau, J.; Nadal, P.; Canela, N.; Gómez-Alonso, S.; García-Romero, E.; Smith, P.; Hermosín-Gutiérrez, I.; Canals, J.M.; Zamora, F.
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Food Chemistry (ISI)
País: PAÏSOS BAIXOS
Títol: Chemical characterization, antioxidant properties and oxygen consumption rate of 36 commercial oenological tannins in a model wine solution
Autors: Vignault, A.; González-Centeno, M.R.; Pascual, O.; Gombau, J.; Jourdes, M.; Moine, V.; Iturmendi, N.; Canals, J.M.; Zamora, F.; Teissedre, P.L.
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Food Chemistry (ISI)
País: PAÏSOS BAIXOS
Títol: Study of the interaction of anthocyanins with phenolic aldehydes in a model wine solution.
Autors: Escott, C.; Morata, A.; Zamora, F.; Loira, I.; del Fresno, J. M.; Suárez Lepe, J. A.
Any: 2018 Clau: Article
Revista: ACS OMEGA
País:
Títol: Oxygen consumption rates by different oenological tannins in a model wine solution
Autors: Pascual, O.; Vignault, A.; Gombau, J.; Navarro, M.; Gómez-Alonso, S.; García-Romero, E.; Canals, J.M.; Hermosín-Gutíerrez, I.; Teissedre, P.-L.; Zamora, F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Food Chemistry (ISI)
País: PAÏSOS BAIXOS
Títol: Physicochemical Characterization of the Foam of White and Rosé Base Wines for Sparkling Wine Production (AOC Cava)
Autors: Medina-Trujillo, L.; Matias-Guiu,P; López-Bonillo,F.; Canals,J.M.; Zamora, F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: American Journal of Enology and Viticulture (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: The effect of supplementation with three commercial inactive dry yeasts on the color, phenolic compounds, polysaccharides and astringency of a model wine solution and red wine
Autors: González-Royo, E., Esteruelas, M., Kontoudakis, N., Fort, F., Canals, J.M., Zamora, F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Journal of the Science of Food and Agriculture (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Effect of sequential inoculation (Torulaspora delbrueckii/Saccharomyces cerevisiae) in the first fermentation on the foaming properties of sparkling wine
Autors: Medina-Trujillo, L., González-Royo, E., Sieczkowski, N., Heras, J., Canals, J.M., Zamora, F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: European Food Research and Technology (ISI)
País: ALEMANYA
Títol: Comparative Polyphenolic Content of Grape Pomace Flours from 'Fetească neagră' and 'Italian Riesling' Cultivars
Autors: Muncaciu, M.L., Zamora Marín, F., Pop, N., Babeș, A.C.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca (ISI)
País: ROMANIA
Títol: Local cultivars of Vitis vinifera L. in Spanish Islands: Balearic Archipelago
Autors: Marsal, G., Bota, J., Martorell, A., Canals, J.M., Zamora, F., Fort, F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Scientia Horticulturae (ISI)
País: PAÏSOS BAIXOS
Títol: Influence of the volatile substances released by oak barrels into a Cabernet Sauvignon red wine and a discolored Macabeo white wine on sensory appreciation by a trained panel
Autors: Navarro, M., Kontoudakis, N., Gómez-Alonso, S., García-Romero, E., Canals, J.M., Hermosín-Gutíerrez, I., Zamora, F. (
Any: 2017 Clau: Article
Revista: European Food Research and Technology (ISI)
País: ALEMANYA
Títol: Improved method for the extraction and chromatographic analysis on fused-core columns of occurring ellagitannins in oak-aged wine
Autors: Navarro, M.; Kontoudakis, N.; Canals, J.M.; García-Romero, E.; Gómez-Alonso, S.; Zamora, F.; Hermosín-Gutíerrez, I.,
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Food Chemistry (ISI)
País: PAÏSOS BAIXOS
Títol: Polyphenolic Compounds, Antioxidant And Cardioprotective Effects of Pomace Extracts from Feteasca Neagra Cultivar
Autors: Balea, S.S.; Pârvu, A.E.; Nastasia, P.; Zamora, F.; Pârvu, M.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Oxidative Medicine And Cellular Longevity (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: SSR analysis of 338 accessions planted in Penedès (Spain) reveals 28 unreported molecular profiles of Vitis vinifera L.
Autors: Gemma Marsal;Josep Maria Mateo-Sanz;Joan Miquel Canals;Fernando Zamora;Francesca Fort
Any: 2016 Clau: Article
Revista: American Journal of Enology and Viticulture (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: Contribution of yeast and base wine supplementation on sparkling wine composition.
Autors: Martí-Raga M, Martín V, Gil M, Sancho M, Zamora F, Mas A, Beltran G
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Journal of the Science of Food and Agriculture (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Oxygen consumption by oak chips in a model wine solution; Influence of the botanical origin, toast level and ellagitannin content
Autors: Navarro, M., Kontoudakis, N., Giordanengo, T., Gómez-Alonso, S., García-Romero, E., Fort, F., Canals, J.M., Hermosín-Gutíerrez, I., Zamora, F.
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Food Chemistry (ISI)
País: PAÏSOS BAIXOS
Títol: Influence of the botanical origin and toasting level on the ellagitannin content of wines aged in new and used oak barrels
Autors: Navarro, M., Kontoudakis, N., Gómez-Alonso, S., García-Romero, E., Canals, J.M., Hermosín-Gutíerrez, I., Zamora, F.
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Food Research International (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: Influence of grape maturity and prefermentative cluster treatment of the Grenache cultivar on wine composition and quality
Autors: Pascual, O., Ortiz, J., Roel, M., Kontoudakis, N., Gil, M., Gómez-Alonso, S., García-Romero, E., Canals, J.M., Hermosín-Gutíerrez, I., Zamora, F.
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Journal International Des Sciences de la Vigne Et Du Vin (ISI)
País: FRANÇA
Títol: Influence of grape seeds and stems on wine composition and astringency
Autors: Pascual, O. ; González-Royo, E. ; Gil, M. ; Gómez-Alonso, S. ; García-Romero, E. ; Canals, J.M. ; Hermosín-Gutíerrez, I. ; Zamora, F.
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Journal of Agricultural and Food Chemistry (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: Oenological consequences of sequential inoculation with non-Saccharomyces yeasts (Torulaspora delbrueckii or Metschnikowia pulcherrima) and Saccharmoyces cerevisiae in base wine for sparkling wine production
Autors: González‐Royo E., Pascual O., Kontoudakis N., Esteruelas M., Esteve‐Zarzoso B., Mas A., Canals J.M., Fernando Zamora, F.
Any: 2015 Clau: Article
Revista: European Food Research and Technology (ISI)
País: ALEMANYA
Títol: Influence of Grape Maturity and Maceration Length on Polysaccharide Composition of Cabernet Sauvignon Red Wines
Autors: Gil, M.; Quiros, M.; Fort, F.; Morales, P.; Gonzalez, R.; Canals, J.M.; Zamora, F.
Any: 2015 Clau: Article
Revista: American Journal of Enology and Viticulture (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: Influence of berry size on red wine color and composition
Autors: Gil M., Pascual O., Gómez-Alonso S., García-Romero E., Hermosín-Gutiérrez I., Zamora F., Canals J.M.
Any: 2015 Clau: Article
Revista: Australian Journal Of Grape And Wine Research (ISI)
País: AUSTRÀLIA
Títol: Influence of Grape Maturity on the Foaming Properties of Base Wines and Sparkling Wines (Cava).
Autors: Esteruelas, M., González-Royo, E., Kontoudakis, N., Orte, A., Cantos, A., Canals, J.M., Zamora, F.
Any: 2014 Clau: Article
Revista: Journal of the Science of Food and Agriculture (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Adapting red winemaking to climate change conditions.
Autors: Zamora, F.
Any: 2014 Clau: Review
Revista: Journal International Des Sciences de la Vigne Et Du Vin (ISI)
País: FRANÇA
Llibres / Books 
2014 2015 2016 2017 2018 2019
Capítols de Llibre / Book chapters 
2014 2015 2016 2017 2018 2019
Altres Documents / Other documents 
2014 2015 2016 2017 2018 2019
Patents Sol.licitades / Patents 
2014 2015 2016 2017 2018 2019
Congressos / Conferences 
2014 2015 2016 2017 2018 2019