saltar al contingut principal
Cercar
URV

Resultats - SALVADÓ ROVIRA, MARIA JOSEPA


SALVADÓ ROVIRA, MARIA JOSEPA

Tesis Doctorals Dirigides / Theses 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Títol: Modulation of muscle energy metabolism by bioactive compounds
Autor: Ester Casanova Vallvé
Director: Lluís Arola y Josepa Salvadó
Universitat: Rovira i Virgili
Any: 2013
País: ESPANYA
Títol: Effects of polyphenols and omega-3 PUFAs on hepatic oxidative stress
Autor: Anabel Fernández Iglesias
Director: M. Josepa Salvadó Rovira; Miquel Mulero Abellán
Universitat: Rovira i Virgili
Any: 2013
País: REGNE UNIT
Publicacions en Revista / Papers 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Títol: Consumption of Cherry out of Season Changes White Adipose Tissue Gene Expression and Morphology to a Phenotype Prone to Fat Accumulation
Autors: Albert Gibert-Ramos; Anna Crescenti; M. Josepa Salvadó
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Nutrients (ISI)
País: SUÏSSA
Títol: Proanthocyanidins in health and disease
Autors: Cinta Bladé; Gerard Aragonès; Anna Arola-Arnal; Begoña Muguerza; Francisca Isabel Bravo; M Josepa Salvadó; Lluis Arola; Manuel Suárez
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Biofactors (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Chronic consumption of dietary proanthocyanidins modulates peripheral clocks in healthy and obese rats
Autors: Ribas-Latre, A.; Baselga-Escudero, L.; Casanova, E.; Arola-Arnal, A.; Salvadó, M.J.; Arola, L.; Bladé, C.
Any: 2015 Clau: Article
Revista: Journal of Nutritional Biochemistry (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: Roles of proanthocyanidin rich extracts in obesity
Autors: Salvadó, M.J.; Casanova, E.; Fernández-Iglesias, A.; Arola, L.; Bladé, C.
Any: 2015 Clau: Review
Revista: Food & Function (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Long-term supplementation with a low dose of proanthocyanidins normalized liver miR-33a and miR-122 levels in high-fat diet-induced obese rats
Autors: Baselga-Escudero, L.;Pascual-Serrano, A.;Ribas-Latre, A., ;Casanova, E.,; Salvadó, M.J.;Arola, L.;Arola-Arnal, A.;Bladé, C.
Any: 2015 Clau: Article
Revista: Nutrition Research (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: Dietary proanthocyanidins modulate melatonin levels in plasma and the expression pattern of clock genes in the hypothalamus of rats
Autors: Ribas-Latre, A., Del Bas, J.M., Baselga-Escudero, L., Casanova, E., Arola-Arnal, A., Salvadó, M.-J., Arola, L., Bladé, C.
Any: 2015 Clau: Article
Revista: Molecular Nutrition & Food Research (ISI)
País: ALEMANYA
Títol: Dietary proanthocyanidins modulate BMAL1 acetylation, Nampt expression and NAD levels in rat liver
Autors: Ribas-Latre, A., Baselga-Escudero, L., Casanova, E., Arola-Arnal, A., Salvadó, M.-J., Bladé, C., Arola, L
Any: 2015 Clau: Article
Revista: Scientific Reports (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Dietary proanthocyanidins modulate the rhythm of BMAL1 expression and induce RORα transactivation in HepG2 cells
Autors: Ribas-Latre, A., Del Bas, J.M., Baselga-Escudero, L., Casanova, E., Arola-Arnal, A., Salvadó, M.-J., Bladé, C, .Arola, L.,
Any: 2015 Clau: Article
Revista: Journal Of Functional Foods (ISI)
País: PAÏSOS BAIXOS
Títol: Roles of proanthocyanidin rich extracts in obesity
Autors: Salvadó, MJ
Any: 2015 Clau: Article
Revista: Food and function
País:
Títol: Omega-3 polyunsaturated fatty acids and proanthocyanidins improve postprandial metabolic flexibility in rat
Autors: Casanova, E.; Baselga-Escudero, L.; Ribas-Latre, A.; Arola-Arnal, A.; Bladé, C.; Arola, L.; Salvadó, M. J.
Any: 2014 Clau: Article
Revista: Biofactors (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Differential Modulation of Apoptotic Processes by Proanthocyanidins as a Dietary Strategy for Delaying Chronic Pathologies
Autors: Puiggròs, F.; Salvadó, M.-J.; Bladé, C.; Arola, L.
Any: 2014 Clau: Review
Revista: Critical Reviews in Food Science and Nutrition (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: Resveratrol and EGCG bind directly and distinctively to miR-33a and miR-122 and modulate divergently their levels in hepatic cells
Autors: Baselga, L.; Blade, C.; Ribas, A.; Casanova, E.; Suárez, M.; Torres, J.L.; Salvadó, M.J.; Arola, L.; Arola, A.
Any: 2014 Clau: Article
Revista: Nucleic Acids Research (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Chronic supplementation of proanthocyanidins reduces postprandial lipemia and liver miR-33a and miR-122 levels in a dose-dependent manner in healthy rats
Autors: Baselga-Escudero, L.; Bladé, C.; Ribas-Latre, A.; Casanova, E.; Salvadó, M. J.; Arola, L.; Arola-Arnal, A.
Any: 2014 Clau: Article
Revista: Journal of Nutritional Biochemistry (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: Grape seed proanthocyanidin extract improves the hepatic glutathione metabolism in obese Zucker rats
Autors: Fernández-Iglesias, A.; Pajuelo, D.;Quesada, H.; Díaz, S.; Bladé, C.; Arola, L.; Salvadó, M.J.; Mulero, M.
Any: 2014 Clau: Article
Revista: Molecular Nutrition & Food Research (ISI)
País: ALEMANYA
Títol: Epigallocatechin gallate counteracts oxidative stress in docosahexaenoxic acid-treated myocytes
Autors: Casanova, E.; Baselga-Escudero, L.; Ribas-Latre, A.; Arola-Arnal, A.; Bladé, C.; Arola, Ll.; M. Salvadó, M.J.
Any: 2014 Clau: Article
Revista: Biochimica et Biophysica Acta-Bioenergetics (ISI)
País: PAÏSOS BAIXOS
Títol: A novel form of the human manganese superoxide dismutase protects rat and human livers undergoing ischaemia and reperfusion injury
Autors: Hide, D., Ortega-Ribera, M., Fernández-iglesias, A., Fondevila, C., Salvadó, M.J., Arola, L., García-Pagán, J.C., Mancini, A., Bosch, J., Gracia-Sancho, J.
Any: 2014 Clau: Article
Revista: Clinical Science (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Combination of grape seed procyanidin extract and docosahexaenoic acid oil rich increases the hepatic detoxification by GST mediated GSH conjugation in a lipidic postprandial state
Autors: Fernández-Iglesias, A.; M.Quesada, H.; Díaz, S.; Pajuelo, D.; Bladé, C; Arola, L.; Salvadó, M.J.; Mulero, M.
Any: 2014 Clau: Article
Revista: Food Chemistry (ISI)
País: PAÏSOS BAIXOS
Títol: Chronic intake of proanthocyanidins and docosahexaenoic acid improve skeletal muscle oxidative capacity in diet-obese rats
Autors: Casanova, E.; Baselga-Escudero, L.; Ribas-Latre, A.; Arola-Arnal, A.; Bladé, C.; Arola, L.; Salvadó, M. J.
Any: 2014 Clau: Article
Revista: Journal of Nutritional Biochemistry (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: miRNAs, polyphenols, and chronic disease
Autors: Bladé, C.; Baselga-Escudero, L.; Salvadó, M.J.; Arola-Arnal, A.
Any: 2013 Clau: Review
Revista: Molecular Nutrition & Food Research (ISI)
País: ALEMANYA
Títol: Identification of PPARgamma Partial Agonists of Natural Origin (II): In Silico Prediction in Natural Extracts with Known Antidiabetic Activity
Autors: Guasch, L.; Sala, E.; Mulero, M.; Valls, C.; Salvadó, M.J.; Pujadas, G.; Garcia-Vallvé, S.
Any: 2013 Clau: Article
Revista: Plos One (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: Chronic Administration of Proanthocyanidins or Docosahexaenoic Acid Reversess the Increase of miR-33a and miR-122 in Dyslipidemic Obese Rats
Autors: Baselga-Escudero, L.; Arola-Arnal, A.; Pascual-Serrano, A.; Ribas-Latre, A.; Casanova, E.; Salvadó, M.J.; Arola, L.; Blade, C.
Any: 2013 Clau: Article
Revista: Plos One (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: The good, the bad and the dubious: VHELIBS, a validation helper for ligands and binding sites
Autors: Cereto-Massagué, A., Ojeda, M.J., Joosten, R.P., Valls, C., Mulero, M., Salvado, M.J., Arola-Arnal, A., Arola, L., Garcia-Vallvé, S., Pujadas, G.
Any: 2013 Clau: Article
Revista: Journal Of Cheminformatics (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Grape seed procyanidin extract reduces the endotoxic effects induced by lipopolysaccharide in rats
Autors: Pallarès, V.; Fernández-Iglesias, A.; Cedó, L.; Castell-Auví, A.; Pinent, M.; Ardévol, A.; Salvadó, M.J.; Garcia-Vallvé, S.; Blay, M.
Any: 2013 Clau: Article
Revista: Free Radical Biology and Medicine (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: DHA sensitizes FaO cells to tert-BHP-induced oxidative effects. Protective role of EGCG
Autors: Fernández-Iglesias, A.; Quesada, H.; Díaz, S.; Pajuelo, D.; Bladé, C.; Arola, L.; Josepa Salvadó, M., Mulero, M.
Any: 2013 Clau: Article
Revista: Food and Chemical Toxicology (ISI)
País: ANGLATERRA
Llibres / Books 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Títol: Gastrointestinal Tissue:Oxidative Stress and Dietary Antioxidants
Autors: Jordi Gracia-Sancho; M.Josepa Salvadó editors.
Any: 2017 Clau: Llibre
País: REGNE UNIT
Capítols de Llibre / Book chapters 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Títol: Flavonoids as protective agents against diet-induced oxidative damage at gastrointestinal tract
Autors: Ximena Terra; Anna Ardevol; Mayte Blay; Montserrat Pinent and Josepa Salvadó
Any: 2016 Clau: Capítol de llibre
País: REGNE UNIT
Altres Documents / Other documents 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Patents Sol.licitades / Patents 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Congressos / Conferences 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Autor/a: Manuel Suárez, Susana Suárez-García, Anna Arola-Arnal, Gerard Aragonès, Francisca Isabel Bravo, Maria Josepa Salvadó, Begoña Muguerza, Cinta Bladé, Lluís Arola
Títol: Aplicación de la metabolómica en la búsqueda de biomarcadores útiles para evaluar la efectividad de los alimentos funcionales
Congrés/acte: XXXiX Congreso de la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular
Lloc de celebració: N/D
Any: 2016
Autor/a: Mulero, M.; Garcia-Vallvé, S.; Pujadas, G.; Pinent, M.; Arola-Arnal, A.; Suárez, M.; Ardevol, A.; Blay, M.; Salvadó, M.J.; Romeu, A.; Segués, T.; Muguerza, B.; Fernandez-Larrea, J.; Bladé, C.; Arola, L.
Títol: El resveratrol aumenta de la lipotoxicidad mediada por estrés de retículo: saturación de membrana vs. acumulación de triglicéridos
Congrés/acte: XXXVI Congreso de la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular - SEBBM 1963 - 2013
Lloc de celebració: Madrid
Any: 2013