saltar al contingut principal
Cercar
URV

Resultats - CORDERO OTERO, RICARDO ROMÁN


CORDERO OTERO, RICARDO ROMÁN

Tesis Doctorals Dirigides / Theses 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Títol: Functional characterization in vivo of essential Saccharomyces cerevisiae`s hydrophilin for dessication tolerance
Autor: Gema López Martínez
Director: Ricardo Cordero Otero
Universitat: Rovira i Virgili
Any: 2015
País: ESPANYA
Títol: Wine yeast: The challenge of low temperature
Autor: Zoel Salvadó i Belart
Director: Dr. Guillamón Navarro JM; Dr. Cordero Otero R
Universitat: Universitat Rovira i Virgili
Any: 2013
País: ESPANYA
Publicacions en Revista / Papers 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Títol: Metabolism of Schizosaccharomyces pombe under reduced osmotic stress conditions afforded by fed-batch alcoholic fermentation of white grape must
Autors: Roca Domènech, G; Cordero-Otero, R; Rozès, N; Cléroux, M; Pernet, A; Mira de Orduña, R
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Food Research International (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: New insights into the physiological state of Saccharomyces cerevisiae during ethanol acclimation for producing sparkling wines
Autors: Borrull A, López-Martínez G, Miró-Abella E, Salvadó Z, Poblet M, Cordero-Otero R, Rozès N
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Food Microbiology (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: A simple method for the separation and quantification of neutral lipid species using GC‐MS
Autors: Borrull, A.; López-Martínez, G.; Poblet, M.; Cordero-Otero, R.; Rozès, N.
Any: 2015 Clau: Article
Revista: European Journal of Lipid Science and Technology (ISI)
País: ALEMANYA
Títol: ATG18 and FAB1 are involved in dehydration stress tolerance in saccharomyces cerevisiae
Autors: López-Martínez, G.;Margalef-Català, M.;Salinas, F.;Liti, G.;Cordero-Otero, R.
Any: 2015 Clau: Article
Revista: Plos One (ISI)
País: ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Títol: New insights into the toxicity mechanism of octanoic and decanoic acids on Saccharomyces cerevisiae
Autors: Borrull, A.; López-Martínez, G.; Poblet, M.; Cordero-Otero, R.; Nicolas Rozès, N.
Any: 2015 Clau: Article
Revista: Yeast (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Transcriptomic and proteomic analysis of Oenococcus oeni PSU-1 response to ethanol shock
Autors: Nair Olguín; Marie Champomier-Vergès; Patricia Anglade; Fabienne Baraige; Ricardo Cordero-Otero; Albert Bordons; Monique Zagorec; Cristina Reguant
Any: 2015 Clau: Article
Revista: Food Microbiology (ISI)
País: ANGLATERRA
Títol: Protocolos para mejorar la utilización y el desarrollo de Levaduras Secas Activas.
Autors: López-Martínez, G.; Gemma Roca, G.; Cordero-Otero, R.
Any: 2015 Clau: Article
Revista: La Semana Vitivinícola
País: ESPANYA
Títol: Metabolomic characterization of yeast cells after dehydration stress
Autors: Gemma López-Martínez; Anna Borrull; Montse Poblet; Nicolas Rozès; Ricardo Cordero-Otero
Any: 2014 Clau: Article
Revista: International Microbiology (ISI)
País: ESPANYA
Títol: Genetic improvement of Saccharomyces cerevisiae wine strains for enhancing cell viability after desiccation stress
Autors: López-Martínez, G.; Pietrafesa, R.; Romano, P.; Cordero-Otero, R.; Capece, A.
Any: 2013 Clau: Article
Revista: Yeast (ISI)
País: ANGLATERRA
Llibres / Books 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Capítols de Llibre / Book chapters 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Títol: VARIACIONES DEL PERFIL METABOLÓMICO EN LEVADURAS DURANTE EL PROCESO DE SECADO Y REHIDRATACIÓN
Autors: López‐Martínez G.; Borrull A.; Poblet M.; Rozès N.; Cordero‐Otero R.
Any: 2015 Clau: Capítol de llibre
País: ESPANYA
Títol: OBTENCIÓN Y VALIDACIÓN DE UNA CEPA VÍNICA DE CANDIDA ZEMPLININA EN FORMA DE LSA
Autors: Roca‐Domènech G.; López‐Martínez G.; Moliné A.; Poblet M.; Rozès N.; Cordero‐Otero R
Any: 2015 Clau: Capítol de llibre
País: ESPANYA
Títol: INCREMENTO DE LA TOLERANCIA AL SECADO DE CEPAS VÍNICAS DE SCHIZOSACCHAROMYCES POMBE
Autors: Gemma Roca‐Domènech; Gema López Martínez; Víctor Tirado; Montse Poblet; Nicolas Ròzes; Ricardo Cordero‐Otero
Any: 2015 Clau: Capítol de llibre
País: ESPANYA
Títol: EFECTO DE LA AERACIÓN Y TEMPERATURA SOBRE LA ACLIMATACIÓN DE ACCHAROMYCES CEREVISIAE AL ETANOL PARA SU USO COMO INICIADOR DE LA SEGUNDA FERMENTACIÓN
Autors: E. Miró‐Abella; A. Borrull; M. Poblet; R. Cordero‐Otero; N. Rozès
Any: 2015 Clau: Capítol de llibre
País: ESPANYA
Títol: ANÁLISIS TRANSCRIPTÓMICO DE LA ACLIMATACIÓN DE Saccharomyces cerevisiae AL ETANOL PARA LA PRODUCCIÓN DE VINOS ESPUMOSOS
Autors: A. Borrull; G. López‐Martínez; M. Poblet; R. Cordero‐Otero; N. Rozès
Any: 2015 Clau: Capítol de llibre
País: ESPANYA
Títol: Citología de Saccharomyces cerevisiae en su aclimatación al etanoldurante la elaboración del pie de cuba para cava
Autors: Borrull, A; López-Martínez, G; Poblet, M; Cordero, R; Rozès, N
Any: 2013 Clau: Capítol de llibre
País: ESPANYA
Títol: Optimización de la extracción de metabolitos en el proceso de preparación de la LSA
Autors: Gema López-Martínez; Anna Borrull; Montse Poblet; Nicolas Rozès & Ricardo Cordero-Otero
Any: 2013 Clau: Capítol de llibre
País: ESPANYA
Títol: Influencia de la cepa de levadura y variedad de uva en el perfil aromático de vinós espumosos
Autors: Ana Pecero; Anna Borrull; Montse Poblet; Marie Clarie Perelló; Ricardo Cordero-Otero; Stéphanie Marchand; Guilles De Revel & Nicolas Rozès
Any: 2013 Clau: Capítol de llibre
País: ESPANYA
Altres Documents / Other documents 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Patents Sol.licitades / Patents 
2013 2014 2015 2016 2017 2018
Congressos / Conferences 
2013 2014 2015 2016 2017 2018