ir al contenido principal
Buscar
URV

Cátedra DOW/URV de Desarrollo Sostenible - Documentos de interés de DOW


DOW ES RECONEGUDA COM L'EMPRESA QUÍMICA AMB MILLOR REPUTACIÓ CORPORATIVA A ESPANYA  

  • Segons el Monitor Empresarial de Reputació Corporativa (Merco) 2010, Dow ha aconseguit la primera posició de la categoria del sector Químic
  • La Ètica i la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) ha estat aquest  any la variable més influent des de que es va començar a publicar aquest índex al 2001
  • Aquests resultats recolzen el fort compromís de Dow amb el  desenvolupament sostenible i la innovació com dos de les seves principals prioritats

Tarragona 16 de juny de 2010 – Dow Chemical ha aconseguit la primera posició del Monitor Empresarial de Reputació Corporativa (Merco) 2010, dins de la categoria del sector químic. Al 2008 es va incloure per primera vegada la categoria d’empreses Químiques dins d’aquest índex i durant  aquest temps Dow ha passat de la tercera posició a la primera al 2010. Així mateix, Dow es manté entre les 100 primeres empreses amb millor reputació corporativa a Espanya, al ocupar el lloc 88 del ranking.

L'Ètica i la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) ha estat aquest any la variable més influent des que es va començar a publicar aquest índex en 2001. La nova realitat empresarial relacionada estretament amb la situació econòmica actual, ja no identifica l'excel·lència només pels resultats econòmics, sinó que al costat d'aquests considera imprescindible que una empresa sigui ètica i sostenible. Per darrere de l'Ètica i la RSC s'han avaluat aspectes com la qualitat comercial, la innovació, els resultats econòmics, la reputació interna i, en últim lloc, la dimensió global de l'empresa. Tot això en el seu conjunt ha situat a Dow en el primer lloc del sector químic. 

Aquests resultats protegeixen la visió de Dow i reforcen el seu compromís amb el desenvolupament sostenible i la innovació com dues de les principals prioritats de la companyia. Dintre dels Objectius de Sostenibilitat per al 2015 engegats per Dow Chemical, un dels compromisos fonamentals és la protecció de la Salut, Seguretat i Medi ambient, incloent el desenvolupament de solucions que contribueixin a l'estalvi de recursos i energies.

Com un dels exemples de bones pràctiques en aquest sentit, cap destacar la publicació des de l'any 1993 de l'Informe Públic, convertint a Dow Chemical Ibèrica en la primera empresa química a acostar a la societat la seva activitat en aquesta matèria a través d'una publicació específica. El resultat obtingut en l'índex Merco 2010 també és el reconeixement del treball realitzat per tot l'equip que forma part de Dow Chemical Ibèrica i el seu compromís amb la Salut, Seguretat i el Medi ambient. 

L'estudi Merco, que aquest any compleix el seu desè aniversari, és una de les eines de referència en el mesurament de la reputació corporativa de les empreses que operen a Espanya. L'índex, de periodicitat anual, s'ha realitzat mitjançant entrevistes a directius espanyols de més de 2.850 empreses amb facturació superior a 50 milions d'euros. Al seu torn, les 100 primeres empreses han estat avaluades per un panell d'experts entre els quals es troben Analistes Financers, membres d'ONGs, membres de Sindicats, membres d'Associacions de Consumidors, periodistes d'informació econòmica i capdavanteres d'opinió. El treball de camp es va portar a terme des del mes de novembre de 2009 fins a febrer de 2010.

  

Sobre Dow

Dow combina el poder de la ciència i la tecnologia amb “l'Element Humà” per a millorar constantment el que és essencial per al progrés humà. La Companyia vincula la química i les innovacions amb els principis del Desenvolupament Sostenible, per a ajudar a abordar alguns dels problemes més apressants del món, com la necessitat d'aigua potable, l'augment de la productivitat agrícola, la generació d'energies renovables i la conservació d'energia. La cartera diversificada de Dow, capdavantera del sector en especialitats químiques, materials avançats, agricultura i plàstics, ofereix una àmplia gamma de productes i solucions basats en la tecnologia a clients al voltant de 160 països, en sectors d'alt creixement com el de l'aigua, electrònic, energètic, agrícola, i revestiments. En 2009, Dow va obtenir unes vendes anuals de 45.000 milions de US$ i en l'actualitat conta amb una plantilla al voltant de 52.000 empleats. Els més de 5.000 productes de la Companyia es fabriquen en 214 centres de 37 països de tot el món. Les referències a “Dow” i a la “Companyia” fan referència a The Dow Chemical Company i a les seves filials, tret que s'indiqui expressament el contrari. Per a obtenir informació addicional sobre Dow, visiti www.dow.com.