Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada > Activitats - Seminaris - Cursos - Beques

Departament de GeografiaLlistat d'activitats

Conclouen les Olimpíades Geografia 2013 -fase local i estatal-

Les Olimpíades de Geografia consten de dues fases. Una primera a nivell local que es va celebrar el 14 de març i una estatal, 13 i 14 abril 2013. A continuació trobareu informació sobre com s'han desenvolupat tots dos esdeveniments:

IV OLIMPÍADES - FASE ESTATAL (FOTOGRAFIES FASE FINAL):

La fase final de les Olimpíades de Geografia 2013 es va dur a terme a Madrid els dies 13 i 14 d'abril. En total hi van participar 33 alumnes de bona part d'Espanya (seleccionats entre més de 1500 participants en les fases locals), entre els quals els tres guanyadors de la fase local de Tarragona.

El dia 13 a la tarda, després de la recepció dels participants i els seus acompanyants, es va realitzar una activitat de Geocaching del Parc del Retiro, amb participació de tots els alumnes. Posteriorment, membres del Col·legi de Geògrafs de Madrid van fer una petita explicació, guiada pel centre de Madrid per als alumnes i els seus acompanyants.

La prova final de les Olimpíades es va celebrar al Real Observatorio Astronómico de Madrid, el diumenge dia 14, a partir de les 9.30h del matí. Va consistir en una prova tipus test de 100 preguntes, per a la qual els participants disposaven d'una hora i mitja. Posteriorment es va fer una visita guiada de gran interès al mateix Real Observatorio, on es van poder contemplar, al marge dels propis edificis, diferents objectes utilitzats en els darrers segles per a l'observació, la geodèsia, la cartografia o la sismografia.

L'acte final es va fer als jardins del propi Real Observatorio i va comptar amb la presència, a més de l'equip directiu del Colegio de Geógrafos, del Director General del Instituto Geográfico Nacional i del Director del Centro Nacional de Información Geográfica. Es van lliurar diplomes acreditatius de participació a tots els presents. Els guanyadors van ser Gonzalo Linares (Múrcia, 1r premi), Jana García (Cantàbria, 2n premi) i Beatriz Conejero (Alacant, 3r premi).

Malgrat que finalment no vam tornar amb cap premi a Tarragona, l'experiència ha estat molt interessant per als participants d'aquí, tant per la coneixença d'altres companys interessats en la Geografia com per les visites efectuades a Madrid durant la fase final. L'any que ve les Olimpíades de Geografia se celebraran a Aragó. Esperem que tinguis almenys el mateix èxit de participació que enguany i que siguin, com ho han estat aquestes, una veritable festa de la Geografia.

I OLIMPÍADES TARRAGONA - FASE LOCAL (FOTOGRAFIES FASE LOCAL):

A la Facultat de Turisme i Geografia de la URV han tingut lloc el dia 14 de març de 2013 les primeres Olimpíades de Geografia de Tarragona, dirigides a alumnes de 2n curs de Batxillerat del districte universitari de Tarragona i organitzades pel Departament de Geografia i el Col·legi de Geògrafs. L’acte constitueix la fase local de les IV Olimpíades estatals de Geografia, organitzades pel Col·legi de Geògrafs, de les quals enguany es realitza la quarta edició (http://olimpiadas.geografos.org/).

Han participat una seixantena d’alumnes pertanyents a deu centres diferents. L’alumne guanyador del primer premi ha estat Andreu Ioan Boar, de l’Escola Puigcerver de Reus. El segon classificat ha estat Gaspar Caparó, de l’INS Fonts del Glorieta d’Alcover. El tercer ha estat Aleix Bertomeu, de l’Institut Joaquín Bau, de Tortosa.

El centre amb una millor nota mitjana ha estat l’Institut Joaquín Bau, de Tortosa. Tots ells han rebut els premis corresponents, dotats pel centre i l’Institut Cartogràfic de Catalunya com a entitat col·laboradora.

A més, als tres alumnes premiats el Departament de Geografia els atorga un ajut econòmic si es matriculen al Grau de Geografia i Ordenació del Territori en el curs que ve. Aquests tres alumnes competiran a la fase estatal que tindrà lloc els dies 13 i 14 d’abril a Madrid.


Informació