Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada > Activitats

Departament de Filologia Catalana← Altres activitats

Activitats

V COL·LOQUI INTERNACIONAL “LA LINGÜÍSTICA DE POMPEU FABRA”

Tindrà lloc a Tarragona els 28, 29 i 30 de novembre de 2018

V COL·LOQUI INTERNACIONAL “LA LINGÜÍSTICA DE POMPEU FABRA”

28, 29 i 30 de novembre de 2018, Tarragona

Lletra de convit

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili i l’ERLEU (Equip de Recerca en Llengua, Estructura i Ús de la URV) van organitzar l’any 1998, coincidint amb el 50è aniversari de la mort de Pompeu Fabra, el Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”. Cinc anys més tard, el 2003, una segona edició consolidava l’activitat. La tercera i quarta edicions, el 2008 i el 2013, convertien el col·loqui en una cita obligada per a tots els professionals i estudiosos de la nostra llengua. 

Amb la intenció de mantenir la periodicitat de les trobades acadèmiques esmentades, al novembre del 2018 se celebrarà el V Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”. En aquesta ocasió es vol, a més, commemorar els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, i contribuir a la celebració de l’Any Fabra 2018, promogut per la Generalitat de Catalunya.  

Amb aquesta nova edició es renova la voluntat d’oferir una plataforma periòdica per a la reflexió profunda i plural sobre els diversos aspectes de l’obra del referent principal en la codificació de la llengua catalana. Com aleshores, es vol superar els plantejaments hagiogràfics i revisar des del punt de vista científic i acadèmic la feina de Fabra, les coordenades històriques que la van fer possible i la seva vigència en l’àmbit de la planificació lingüística actual. D’altra banda, es vol aprofitar l’ocasió per convertir el Col·loqui en el primer gran fòrum d’anàlisi crítica en profunditat de la nova Gramàtica de la llengua catalana (2016) i la nova Ortografia catalana (2017) de l’Institut d’Estudis Catalans.

Us convidem, doncs, a participar activament en el V Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra” que tindrà lloc al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (av. de Catalunya, 35, Tarragona). 

Les persones interessades a presentar una comunicació al Col·loqui han de lliurar la proposta, abans del 15 de juliol, a l’adreça electrònica següent: dfilcat@urv.cat. La proposta, en document de Word, ha de tenir una extensió mínima de 2.500 caràcters (amb espais) i màxima de 3.000 (en Arial 11 i interlineat d’1,5).

En una propera circular us informarem dels detalls del Col·loqui (ponents, comitè científic, allotjaments, activitats complementàries, calendari precís, etc.).

Comissió organitzadora 

Maite Domingo, Jordi Ginebra (secretari), Anna Montserrat, Sofia de Muller, Pere Navarro, Miquel Àngel Pradilla (president), Carles Royo, Sílvia Veà, Anna Vila.

Si us cal contactar amb el comitè organitzador, ho podeu fer a aquesta adreça: sofiade.muller@urv.cat.

La informació sobre el Col·loqui es podrà anar consultant també al web del Departament de Filologia Catalana de la URV: /dfilcat/.

Pujar


Informació