saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - Sessió de Retorn


Sessió de retorn del procés de participació pública de l'Estratègia Catalana d'Adaptació al Canvi Climàtic 2013-2020 (ESCACC)

El dia 29 de novembre de 2012, la sala d’actes de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va acollir la sessió de retorn del procés de participació pública de l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic 2013-2020, organitzada per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC).  L’acte va ser presidit pel Dr. Enric Llebot, Secretari de  Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Salvador Samitier, director de l’OCCC. La Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible va estar representada per Beatriz Felipe, col·laboradora de la Càtedra.

El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el passat 13 de novembre l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic 2013-2020 (ESCACC). Aquesta aprovació suposa completar les polítiques d’acció climàtica del Govern, juntament amb el recentment aprovat Pla de l’Energia i Canvi Climàtic 2013-2020 i el Pla Marc de Mitigació vigent (2008-2012).

El procés es va iniciar el passat mes de juny amb la presentació de l’esborrany del document de l’ESCACC. Llavors es va iniciar el procés de participació pública que va constar de 6 reunions mantingudes durant el juliol amb experts i responsables dels sectors socioeconòmics i de 7 sessions territorials realitzades durant els mesos de setembre i octubre. La setena i darrera d’aquestes sessions va tenir lloc al Campus Catalunya de la URV, organitzada per la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible. Així mateix, també es van tractar les aportacions realitzades pel món local i pel Grup d’Experts en Canvi Climàtic a Catalunya (GECCC).

Ell document ha recollit nombroses aportacions en relació a les mesures que l’esborrany de l’ESCACC proposava. La sessió de retorn de dia 29 de novembre va plantejar com han estat tractades les aportacions recollides.