saltar al contingut principal
Cercar
URV

Exposició: "Què en fèiem, de la brossa? Els antics abocadors de residus de la comarca de la Ribera d'Ebre".


On anaven els residus generats a les diferents localitats de la Ribera d’Ebre abans de la construcció i l’entrada en funcionament l’any 1994 del primer dipòsit controlat comarcal?

La brossa era transportada a uns terrenys municipals habilitats com a abocadors, generalment situats a la perifèria de les poblacions. Els criteris ambientals no sempre es van tenir en compte en el moment d’escollir-los com a lloc de deposició de residus. La brossa s’abocava en aquests espais i, de tant en tant, es cobria de terra, es cremava a cel obert o, senzillament, hi quedava acumulada.

La Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), va elaborar una exposició sobre els antics abocadors de residus urbans dels diferents pobles de la comarca de la Ribera d’Ebre. Una exposició que ja ha pogut ser visitada a diferents poblacions de la Ribera d’Ebre així com també al CRAI del Campus Catalunya de la URV. Entre els seu objectius es troba el fet de conscienciar a la població que s’ha de fer una gestió adequada dels residus per evitar problemes de caràcter ambiental.

A partir del dia 6 de novembre i fins al 20 de desembre de 2013 l’exposició es podrà visitar al CRAI del Campus Vila-seca de la Universitat Rovira i Virgili. L'exposició forma part de les activitats desenvolupades a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que té lloc entre el 16 i el 22 de novembre i que està organitzada, entre d'altres entitats, per l'Agència de Residus de Catalunya.

Imatges de l'exposició al CRAI del Campus Vila-seca on apareixen Carme Múrcia, responsable del CRAI del Campus de Vila-seca de la URV, i Òscar Saladié, director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible.