saltar al contingut principal
Cercar
URV

Projectes en curs


Actualment l'Observatori de l'Ocupació està desenvolupant els següents projectes:

  • Avaluació dels Màsters Oficials de la URV:

amb aquesta avaluació es preten examinar l'impacte dels estudis de màster sobre les trajectòries laborals, per tal de poder entendre sí i en quina mesura l'haver cursat un màster genera una certa transicció laboral, així com si aquesta transicció representa un canvi ocupacional vertical (millora professional en el mateix àmbit ocupacional) o bé horitzontal (reconversió ocupacional cap a altres àmbits).

  • Anàlisi de la situació laboral dels doctors de les universitats catalanes:

l'objectiu d'aquest estudi és analitzar detalladament la situació laboral dels doctors procedents de les set universitats públiques catalanes, explotant les dades procedents de les enquestes que va dur a terme l'AQU al 2008 (doctors de l'any acadèmic 2003/2004) i al 2011 (doctors de l'any acadèmics 2006/2007). En concret, s'examinen diferents aspectes que poden caracteritzar la situació laboral després de tres anys d'haver acabat el doctorat com els elements sociodemogràfics i acadèmics, els atributs ocupacionals, la retribució econòmica i la qualitat intrsínseca de la feina, mitjançant tècniques economètriques i estadístiques.    

  • Monogràfic sobre "la recerca de feina després de la universitat":

en col·laboració amb el Centre d'Atenció als Estudiants (CAE) de la URV, estem realitzant un monogràfic que recull els elements essencials per millorar l'èxit en el procés de recerca de feina després d'haver acabat els estudis universitàris. L'objectiu final és el de crear una guia virtual que pugui servir d'assessorament als estudiants de la URV alhora de buscar feina.