saltar al contingut principal
Cercar
URV

Webs de dones científiques per disciplines

 

Aquest espai web dedicat a les dones i ciències a més a més de servir com recopilatori de les accions que l'Observatori ha format al voltant de la creació i transmissió de coneixement sobre dones científiques, també vol ser un servei unificat dels recursos i eines de coneixements que tenim al espai virtual sobre dones i ciència. A continuació us mostrem unes selecció de recursos web sobre dones científiques segons disciplines.

DONES ENGINYERES

Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas, AMIT , és una associació no excloent que pretén ser veu, fòrum de discussió i xarxa de suport per a totes les investigadores i universitàries conscienciades de que s'ha de treballar juntes per tal d'aconseguir la plena participació de les dones en la Investigació i la Ciència.

Femmes et Sciences és una associació nacional fundada el 2000. Els seus objectius són incentivar les dones joves a emprendre carreres científiques, per millorar les oportunitats professionals de les dones en la ciència i la tecnologia, reunir científics dones i oferir-los la possibilitat de la xarxa, i alhora per crear consciència sobre la situació de les dones en les professions científiques i les carreres tecnològiques i de recerca.

The Cambridge Association for Women in Science and Engineering és una xarxa voluntària creada al Regne Unit, de dones relacionades amb la ciència, enginyeria i tecnologia (SET) en la indústria i l'acadèmia i per a les dones que volen tornar a una carrera d'investigació després d'una pausa. Allà es reuneixen les dones amb interessos comuns i aquesta web actua com una font de suport, informació i inspiració per ajudar les dones en el seu camí en la investigació.

Daphnet Es tracta d'una llista de correus electrònics gratuïta, basada en un principi al Regne Unit, per i sobre dones en la ciència, l'enginyeria i la tecnologia. És rebut per l'Imperial College de Londres. Qualsevol membre pot enviar un missatge a la llista i que serà distribuït als més de 400 membres, que inclou dones i homes en totes les etapes de les seves carreres científiques.

SETwomen Creada al 2007, SETwomen és un projecte de la nova comunitat dels recursos, i dona  veu a les dones en la ciència, l'enginyeria i la tecnologia en totes les etapes de la seva carrera en el món acadèmic, industrial i empresarial.

German Association of Women Engineers, és una associació de i per a les dones que treballen en enginyeria o estudi d'enginyeria. Es dedica a aconseguir la igualtat d'oportunitats per a les dones en l'educació i l'ocupació, també participa en el diàleg sobre la legislació sobre la igualtat i les polítiques a nivell nacional i internacional. L'Associació també ofereix als enginyers de dones i estudiants d'enginyeria l'oportunitat d'intercanviar experiències i idees.

Greek Women 's Engineering Association (EDEM) EDEM té els següents objectius: la promoció de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'educació, el treball i la vida en general, estudi dels problemes relatius als enginyers de les dones; la cooperació amb organitzacions similars, grecs i internacionals, en assumptes d'interès comú, la promoció de la formació dels enginyers de la dona professional i la seva familiarització amb les noves tecnologies en l'enginyeria per tal de ser més competents en la pràctica de la professió, la promoció d'ocupació de les dones en la professió d'Enginyeria (orientació professional) i informar el públic i els ocupadors en l'expansió del treball oportunitats per a dones enginyeres.

Mundo Ingenieras, dones enginyeres

DONES FÍSIQUES

IOP - Women in Physic Group. El IOP forma part de l'Institut de Física, que és una organització científica dedicada a incrementar la comprensió i l'aplicació de la física i que té un gran nombre de membres a tot el món (actualment més de 34.000). IOP té com a objectiu promoure la igualtat d'oportunitats a les ciències físiques i donar suport i promoure a les dones científiques en les seves carreres.

Network of Informatic, Mathematic and pshysics és la xarxa nacional per a les dones que participen activament en les matemàtiques, la física, l'astronomia i la ciència de la computació, així com en estudis relacionats, com ara la intel · ligència artificial, la geologia i la tecnologia química - tots els camps que són científics en els quals les dones són una minoria.

DONES I BIOLOGIA

Research Group Women in Research Centres from the Helmholtz Association, és una comunitat de 15 centres de recerca científico-tècnics i biològics metge-, l'objectiu és contribuir a la solució dels grans reptes que enfronta la societat en els àmbits de l'energia, la terra i el medi ambient, la salut, tecnologies clau, estructura de la matèria, i transport i l'espai. Helmholtz creu que el fet d'aprofitar i maximitzar les reserves de capacitat científica de les dones és una cosa que cap organització de recerca amb l'objectiu d'aconseguir una alta taxa de resultats pot donar el luxe de deixar de fer i per tant, s'ha creat les dones del grup de recerca.

DONES I SALUT

German Association of Women Pharmacists, aquesta associació promou la incorporació de la perspectiva de gènere, dóna suport a les dones per entrar en posicions de lideratge i als estudiants a continuar els seus estudis científics i coopera amb altres organitzacions de dones a Alemanya. L'Associació té per objectiu crear una xarxa europea de farmacèutics dones.

Berlin Institute of Gender in Medecine (GIM), es va fundar a la Charité - Universitätsmedizin Berlín el novembre de 2003. El seu objectiu és l'anàlisi sistemàtic de les diferències sexuals i de gènere en la medicina i la seva introducció en l'educació mèdica.

DONES ARTÍSTES

CLARA Datebase of women artist, trobem un recull de biografíes sobre dones artístes. 

DONES PERIODÍSTES

AMECO PRESS, Informació per a la Igualtat

Associació Dones Periodistes de Catalunya (ADPC)

Xarxa internacional de Periodistes amb visió de gènere

DONES PEDAGÒGUES

Associació de Mestres Rosa Sensat

DONES ADVOCATS

Comissió de dones advocades, Col.legi advocats de Barcelona

Dones Juristes

Coordinadora Estatal de Mujeres Abogadas