saltar al contingut principal
Cercar
URV

Observatori de la Igualtat

|alt imatge capcalera|

Setmana per la Igualtat

L'Observatori de la Igualtat de la URV us convida a participar a les Setmanes per la Igualtat, que, coincidint amb el Dia Mundial de la Dona, subratllen el dret universal a la igualtat entre els homes i les dones.

Aquestes jornades posen en relleu les aportacions de les dones al coneixement científic i els avenços tècnics.

Aquesta activitat és gratuïta per a la comunitat URV i per a personal extern.

11a Setmana per la Igualtat 2018

La Setmana per la Igualtat de 2018 té lloc del 7 al 13 de març. En aquesta ocació, es combinen conferències i tallers per animar la comunitat universitària a reflexionar sobre la necessitat d'aplicar la perspectiva de gènere a recerca, docència i transferència. La Universitat mostra el compromís amb la igualtat entre homes i dones tot formant als i les futures professionals en els mecanismes per eradicar la discriminació contra les dones. Us convidem a participar!

Les sessions i activitats de la 11a Setmana per la Igualtat són les següents:

  • Dimecres 7 de març, a les 12h a l'aula Magna del campus Terres de l'Ebre. "Violències sexuals en l'àmbit d'oci" a càrrec d'Ana Burgos, projecte "Noctàmbulas" de la Fundación Salud y Comunidad.
  • Dijous 8 de març, de 12 a 14h a la plaça de la Concòrdia i la sala de Graus del campus Catalunya. "Tallers per la Igualtat", en col·laboració de professores, grups de recerca, estudiants i el Consell d'Estudiants de la Universitat Rovira i Virgili.
  • Divendres 9 de març, a les 12h al Paranimf de la Universitat, edifici del Rectorat. "Acte d'investidura com honoris causa a la Dra. Mary Josephine Nash", apadrinada per la Dra. Montserrat Duch, catedràtica d'Història Contemporània de la URV.
  • Dilluns 12 de març, de 11 a 13h a l'aula Magna del campus Catalunya. "El derecho y el género" a càrrec de la M. José Añón i l'Octavio Salazar. Aquest acte s'emmarca en la celebració del 25è aniversari de la FCJ.
  • Dimarts 13 de març, a les 12h a la sala de graus del campus Catalunya. Lliurament de la Distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch 2018 i conferència "Políticas públicas para el cambio estructural de género en universidades", a càrrec de María Bustelo, delegada del rector per a la Igualtat de Gènere de la Universidad Complutense de Madrid.

A més a més, l'exposició "Dones, força, canvi" produïda per la Fundació Vicente Ferrer, estarà del 6 al 16 de març al CRAI del campus Sescelades, i del 19 al 30 de març al CRAI del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. Aquesta exposició obre una finestra a la vida quotidiana de set dones que pertanyen a les castes més desfavorides de l'Índia. A partir de les seves històries, s'analitzen els diversos sectors d'intervenció de la Fundació Vicente Ferrer a Anantapur.

Més informació