saltar al contingut principal
Cercar
URV

Observatori de la Igualtat

|alt imatge capcalera|

Setmana per la Igualtat

L'Observatori de la Igualtat de la URV us convida a participar a les Setmanes per la Igualtat, que, coincidint amb el Dia Mundial de la Dona, subratllen el dret universal a la igualtat entre els homes i les dones.

Aquestes jornades posen en relleu les aportacions de les dones al coneixement científic i els avenços tècnics.

Aquesta activitat és gratuïta per a la comunitat URV i per a personal extern.

Setmana per la Igualtat 2016. Construint espais per la igualtat

La Setmana per la Igualtat de 2016 té lloc del 3 al 10 de març. Està dedicada a l'impacte de l'acció política sobre la desigualtat de gènere i a la implicació individual i col·lectiva per a la reivindicació de la igualtat efectiva. 

Les sessions i activitats de la 9ena Setmana de la Igualtat són les següents:

  • Dijous 3 de març, de 15 a 18h, a l'aula 502 del campus Catalunya. "El personal és polític: com el gènere "fa" Estat i l'Estat "fa" gènere?", a càrrec de Tània Verge Mestre, professora del departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. 
  • Dimecres 9 de març, a les 11h a la sala de Graus del campus Catalunya. Lliurament de la Distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch 2016 i conferència "El género gramatical para la lingüística feminista", a càrrec de Mercedes Bengoechea, professora Titular de Sociolingüistica de la Universidad de Alcalá de Henares.
  • Dijous 10 de març, de 15 a 18h a l'aula 502 del campus Catalunya. "Les polítiques transversals de gènere en àmbit local. Èxits i límits en època de crisi", a càrrec de Monica Gelambí, directora d'Antena Gender Consulting.
  • Divendres 11 de març, a les 21h a l'Aula Magna del campus Catalunya. Concert amb motiu del Dia Internacional de les Dones, a càrrec de l'Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili.

A més a més, dues exposicions produïdes per l'Observatori de la Igualtat donen a conèixer les aportacions de les dones en diferents àmbits de coneixement:

  • Del 3 de març al 17 de març, al CRAI del campus Catalunya.  Exposició "Pioneres de la Ciència", que repassa la biografia i contribucions de les dones més destacades en el camp científic.
  • Del 8 al 22 de març, al Teatre Auditori de Salou. Exposició "Dones i Arquitectura", que fa un repàs a l'obra més rellevant de dotze dones arquitectes.

Més informació