saltar al contingut principal
Cercar
URV

Dones i Ciències

  • Pioneres de la Ciència

Des de principis de novembre fins a les acaballes de desembre ha estat exposada al vestíbul del campus Terres de l'Ebre l'exposició:" Pioneres de la Ciència", exposició que pretén donar a conèixer les aportacions que han fet al coneixement científic algunes dones destacades, dones que sovint no són prou conegudes ni reconegudes.
 

  • Dones científiques a les biblioteques (CRAI del Campus Catalunya)

De l'1 de desembre al 30 de gener de 2011 a la Biblioteca del CRAI Campus Catalunya es pogué veure l'exposició Dones científiques a les biblioteques. Aquesta mostra tingué l'objectiu de donar visibilitat a les aportacions científiques de dones destacades en els respectius camps d'estudi, molts cops invisibilitzades sota el discurs de neutralitat científica.

Aquesta acció s'inclou dins les mesures previstes dins el Pla d'Igualtat de la URV (2007-2010)

La inauguració de l'exposició es va dur a terme el dia 15 de desembre. La professora del Departament de Filologia Catalana Montse Palau, membre del grup de recerca Gènere Raça, Ètnia i Classe i Distinció M. Antònia Ferrer 2010, va pronunciar la conferència "Dones i literatura catalana"

 

  • Les veus de la Igualtat (Biblioteca de Sescelades, CRAI del Campus Catalunya, Antena del Coneixement de Valls, Campus Terres de l'Ebre)

L'exposició Les veus de la Igualtat es un recull de veus de dones que en diferents àmbits, èpoques i escenaris s'alcen per parlar de coneixement, de llibertats, de justícia, de bellesa i igualtat. Es una mostra produïda per la Universitat Pompeu Fabra i cedida a l'Observatori de la Igualtat de la URV qui produeix una altra exposició, emprant materials de l'original. Aquesta exposició, que ja pertany a l'Observatori de la Igualtat, queda disponible per tot organisme que la vulgui utilitzar com material de difusió. Si es del vostre interès ens la podeu demanar mitjançant el correu electrònic observatori.igualtat@urv.cat o al telèfon 977256193.

Aquesta mostra ha estat exposada a:

  • La Biblioteca de Sescelades URV (Tarragona) el mes de març del 2009.
  • CRAI del Campus Catalunya (Tarragona), el mes de maig i juny del 2010.
  • Escola d'Infermeria del Campus Terres de l'Ebre, del mes de novembre del 2010 fins al març del 2011.