saltar al contingut principal
Cercar
URV

Distinció Maria Antònia Ferrer

|alt imatge capcalera|

Bases

L’Observatori de la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) convoca la distinció M. Antònia Ferrer i Bosch anualment des de 2008. Aquest guardó vol ser un reconeixement a les persones i/o institucions de la societat civil i del món acadèmic que han destacat per la seva tasca en la visibilització i defensa dels drets de les dones.

El guardó duu el nom de la Dra. en Història Maria Antònia Ferrer i Bosch, una dona que encarna aspectes indissociables de la distinció, pel seu treball de transferència de coneixement a la societat i per la seva vinculació a la vida acadèmica i científica. Amb aquesta actuació es compleix la mesura 1.4 del II Pla d’igualtat de la URV.

Objecte de la convocatòria
Reconèixer les persones, col·lectius, entitats o institucions tant de l’àmbit acadèmic i científic com de la societat civil amb vinculació amb la URV que han destacat per la seva tasca de defensa dels drets de les dones i per la seva contribució a fer-les visibles.

Requisits de les candidatures
1.    Poden rebre la Distinció M. Antònia Ferrer les persones físiques, col•lectius, entitats o institucions tant de l’àmbit acadèmic i científic com de la societat civil.
2.    Han de tenir o haver tingut vinculació amb la URV.
3.    Han d’haver dut a terme actuacions o iniciatives en defensa dels drets de les dones.

Presentació de candidatures
4.    La comunitat universitària (PDI, PAS i alumnat) pot presentar propostes de candidatures a la Distinció. 
5.    Cal acreditar els mèrits de les candidatures pel que fa a la defensa dels drets de les dones o de la seva visibilització.
6.    Cal emplenar el formulari en línia de proposta que es troba aquí.
7.    Les propostes es poden presentar entre el 5 i el 30 de novembre de 2018, ambdós inclosos.

Procediment per atorgar el premi
8.    Un jurat format per membres del Consell Assessor de l’Observatori de la Igualtat s’encarregarà d’escollir la candidatura guanyadora d’entre totes les presentades per majoria de vots.
9.    Els criteris per avaluar les candidatures són:
a) El compliment dels requisits.
b) L’impacte social de la tasca duta a terme per la candidatura proposada a la Distinció.
c) L’impacte en l’àmbit científic i/o acadèmic de la tasca duta a terme per la candidatura proposada a la Distinció.
10.    Les candidatures que no siguin finalment seleccionades per rebre la distinció en la present convocatòria es podran tenir en compte per a les convocatòries següents.

Lliurament
11.    La Distinció consisteix en un guardó que fa visible la causa del nomenament i la voluntat de la URV i de l’Observatori de la Igualtat de donar suport a les iniciatives preses en aquest sentit.
12.    L’entrega de la Distinció M. Antònia Ferrer es fa en un acte institucional a la URV durant el mes de març, dins dels actes organitzats per commemorar el Dia Internacional de les Dones.