saltar al contingut principal
Cercar
URV

Rosa Sensat

Data de naixement i/o mort:
1873 – 1961, Catalunya
Destacada per...
ser una de les principals impulsores de l'escola pública.

Rosa Sensat, considerada com a una de les principals impulsores de l'escola pública catalana durant la primera meitat del segle XX, va néixer al Masnou (Maresme). Va cursar Magisteri a Barcelona i a l'Escuela Central de Magisterio de Madrid. Delerosa de conèixer altres models educatius, Sensat també va viatjar a l'Institut Rousseau de Ginebra, on va entrar en contacte amb els patrons pedagògics europeus.
El 1903, després d'una estada de tres anys a Alacant, va instal·lar-se a Barcelona. El 1914 esdevindria directora de la secció de nenes de l'Escola Bosc, càrrec que ostentaria durant 16 anys.
El 1921, va confeccionar el pla d'estudis de l'Institut de Cultura i de la Biblioteca Popular de la Dona , adreçat a dones de classe obrera i mitjana. Sensat conjuminaria aquesta activitat amb l'assistència periòdica a congressos nacionals i internacionals entre el 1909 i el 1932.
Dintre de la seva producció bibliogràfica, destaquen Cömo se enseña la economía doméstica (1927) i Hacia la nueva escuela (1934).