saltar al contingut principal
Cercar
URV

Maria Montessori.

Data de naixement i/o mort:
1870 – 1952, Itàlia
Destacada per...
esdevenir la primera metgessa d'Itàlia, estudiar Antropologia, doctorar-se en Filosofia i iniciar-se en l'àmbit de la psiquiatria.

La italiana Maria Montessori, una de les figures més polifacètiques del segle XX, va excel•lir en àmbits tan diversos com la pedagogia, la filosofia, la psiquiatria i la filosofia, facetes que va combinar amb la divulgació dels principis feministes i catòlics.
Als 14 anys va cursar estudis d'enginyeria i, poc després, va ingressar a la Universitat de Roma. El 1869, Montessori va esdevenir la primera metgessa d'Itàlia. Posteriorment, va estudiar Antropologia, es va doctorar en Filosofia i va iniciar-se en l'àmbit de la psiquiatria.
A partir del 1896, va començar a interessar-se pels problemes socials, i molt especialment per la situació de la dona i dels infants. La seva inquietud l'anima a participar en seminaris d'arreu d'Europa.
Va ser a Torí, el 1898, on va exposar obertament la seva preocupació envers l'ensenyament i l'atenció als nens i nenes amb malalties mentals, amb els que treballaria intensament. Així, el 1912 obriria una llar infantil als Estats Units, mentre que el 1939 promouria un taller de treball infantil a l'Índia.
El 1926, es va inaugurar a Itàlia la Reial Escola del Mètode Montessori i, a partir de la dècada de 1935, el seu model pedagògic començaria aplicar-se a Barcelona, concretament a les classes de catequesi.