saltar al contingut principal
Cercar
URV

Miren Etxezarreta

Data de naixement i/o mort:
1936 - , Espanya
Destacada per...
tractar temes d'economia agrària, política econòmica i desenvolupament econòmic

Miren Etxezarreta és economista, màster en Economia per la London School of Economics, Doctora en Economia per la mateixa universitat anglesa i per la Universitat Autònoma de Barcelona. És Catedràtica Emèrita d’Economia Aplicada a la UAB.
Ha treballat com a professora a les universitats de Sussex (Brighton), la Universidad de Bilbao i la Universitat Autònoma de Barcelona.
Com a investigadora ha tractat, sobretot, temes d’economia agrària, política econòmica i desenvolupament econòmic. Ha dirigit tesis doctorals, escrit a revistes internacionals i publicat una bona quantitat de llibres. En total, ha publicat deu llibres com a autora única o com a coordinadora; un gran nombre de capítols en llibres de diversos autors; i nombrosos articles a diverses revistes; ha impartit moltes conferències a universitats d’arreu.
Ha realitzat estances de docència a universitats de Mèxic, Bolívia, Argentina, Chile, Nicaragua, Burkina Fasso, França, Estats Units, Anglaterra, Canadà, Japó, etc.
Defèn un enfocament marxista i anticapitalista de l’economia. Actualment participa activament al Seminari d’Economia Crítica TAIFA dedicat a promoure la crítica de l’Economia convencional, la formació de joves economistes i la divulgació de temes econòmics d’actualitat a través de la publicació dels Informes de Economía Crítica.