saltar al contingut principal
Cercar
URV

Anna Jacobson Schwartz

Data de naixement i/o mort:
1915 - , Nova York
Destacada per...
ser una de les economistes més prolífiques i influents, especialment en el camp monetari i bancari.

Anna Jacobson des d’adolescent es va interessar per l’economia. El 1934 es va graduar al Barnard College, i un any més tard va rebre la seva titulació com a Màster a la Universitat de Columbia. Aquell mateix any es va casar, i va publicar el seu primer article econòmic, a la revista Review of Economics and Statisics.
El 1941 va unir-se a l’equip del National Bureau of Economic Research (NBER), institució que mai ha abandonat, compatibilitzant-la amb tasques de docència a diverses universitats i escoles: Brooklin College, Baruch College, Hunter College, Graduate School of Arts and Science de la Universitat de Nova York.
La seva llarga llista d’investigacions l’acrediten com una de les economistes més prolífiques i influents, especialment en el camp monetari i bancari. Ha rebut nombroses distincions al llarg de la seva vida, entre d’altres, sis doctorats Honoris Causa. Ha estat presidenta de la Western Economic Association, membre del consell editor de diverses revistes econòmiques (American Economic Review, Journal of Money, Credit and Banking, Journal of Monetary Economics...)
Dins el NBER, als anys 40, va iniciar investigacions innovadores en economia aplicada. Va treballar en l’anàlisi del comportament cíclic de tots els components de l’economia, amb l’objectiu d’integrar-los en una comprensió general del cicle.
Anna és un cas paradigmàtic de la dissociació que sovint es dóna entre l’èxit popular i l’èxit acadèmic.