saltar al contingut principal
Cercar
URV

Anna Bofill i Lleví

Data de naixement i/o mort:
Naix al 1944, a Catalunya.
Medalla Francesc Macià de la Generalitat de Catalunya, 2009.
Destacada per...
especialitzar-se en urbanisme i gènere.

Anna Bofill i Lleví és una arquitecta i compositora catalana. Es doctorà en Arquitectura a la UB el 1974 amb una tesi sobre Generació geomètrica de formes arquitectòniques i urbanes.
Fou membre del Taller d'Arquitectura fins la creació del seu propi estudi el 1981. És autora d'obres com l'Escola Integral d'Ensenyaments Artístics de Tàrrega o l'Estació de Rodalies de RENFE de la Plaça Catalunya de Barcelona.
A partir dels anys vuitanta anirà especialitzant-se en urbanisme i gènere, assessorant col·lectius i administracions al respecte, coordinant-ne investigacions com el projecte europeu “Les dones i la ciutat” i publicant diversos llibres. Ha estat professora a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès i ha impartit seminaris i conferències a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, entre d'altres institucions i organismes europeus i nord-americans.
Com a músic ha conreat la composició d'obres experimentals on combina instruments com el piano, el clavicèmbal, el saxòfon, el clarinet, el trombó, el violoncel o la veu amb l'electrònica. S'ha especialitzat també en el coneixement i difusió de la tasca duta a terme per dones compositores.
Ha estat guardonada amb la Medalla Francesc Macià de la Generalitat de Catalunya (2009).