saltar al contingut principal
Cercar
URV

Reducció del consum d’electricitat durant l’any 2011 als diferents campus

La URV ha reduït un 15,6% el consum d’electricitat durant l’any 2011.

Aquesta reducció trenca la tendència creixent registrada durant els anys anteriors, i situa la xifra de consum en valors inferiors als de 2005.

L’estalvi total, de 2.431 MWh, ha permès reduir les emissions de diòxid de carboni en 695 tones.

La participació de la comunitat universitària en l’estalvi energètic i les mesures d’eficiència i estalvi aplicades en els centres són els principals factors que han permès aquesta reducció.

Cal esmentar que el gruix de les noves mesures d’eficiència i estalvi es va començar a aplicar al mes d’abril. D’ençà aquella data tots els consums mensuals han estat inferiors als registrats en els mateixos períodes de l’any 2010.

El tancament dels edificis durant tres setmanes del mes d’agost hi ha contribuït en menor mesura, ja que ha suposat un 24,8% de la reducció.

Durant l’any 2011 han entrat en servei a ple rendiment tres edificis nous a la URV: el campus Terres de l’Ebre, l'edifici de l’ETSA al campus Bellissens i l'edifici N5 al campus Sescelades, els quals han comportat nous consums afegits als registrats en anys anteriors. Fent la correcció d'aquests consums afegits, la reducció el 2011 es xifra en 3.117 MWh (un 20,2% menys que 2010), que suposa una emissió de  891 tones menys de CO2.