CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la InvestigacióEines 2.0

EAL ofereix

Conversa a la xarxa

Verbling

Aquesta pàgina us permetrà interactuar amb altres persones que volen aprendre llengües a través del Hangout de Google.  A més es poden crear grups de conversa oberts i gratuïts, així com assistir a algunes classes de temàtica diversa, les quals sí que tenen un cost concret.

La pàgina també integra un servei de tutories personalitzades, per al qual també cal fer el pagament d’una quota.  Tot i això, un cop us registreu, tindreu 7 dies gratuïts de prova per a accedir a qualsevol classe.

 • Instruccions d’ús:
 1. Obre un compte a Verbling (Sign up). Només us demana el vostre nom, correu electrònic i contrasenya. Llavors premeu el botó Sign up.  Aleshores, rebreu un missatge de confirmació i heu de seguir les instruccions que us donen per completar el procés.
 2. Un cop registrats, sempre que vulgueu accedir a la web, ho haureu de fer a través del botó Log in.
 3. Quan ja sigueu a dins, podreu triar entre tres opcions: Classes, Tutoring i Community.
 4. A l’apartat de classes podreu seguir la classe sense participació de forma gratuïta.  Si el que voleu és participar-hi, però, haureu de pagar la quota que us indiquin a la web.
 5. A l’apartat de Tutoring podreu demanar hora amb un tutor per fer una classe particular i totalment personalitzada.  Aquesta opció també té un cost.
 6. Finalment, a l’apartat de Community, el qual és com una xarxa social d’aprenentatge de llengües, podreu buscar parella lingüística (Find practice partners) o grups de conversa (Practice groups), els quals són totalment gratuïts.  Aquesta és l’opció que us recomanem inicialment, perquè pugueu posar en pràctica la llengua que més us convingui i oferir també una llengua per ajudar a altres persones d’aquesta xarxa.  Les connexions normalment es fan a través de videoconferència del Google Hangout.

Enregistrament de veu

Audioboo

Aquesta eina us permet enregistrar àudios (entrevistes, exposicions orals, narració de contes) compartir-los o desar-los per a més endavant. Podeu baixar-vos l’aplicació pel mòbil o utilitzar els botons de gravació del web directament un cop hàgiu creat el vostre compte. També us dóna l’opció de penjar arxius enregistrats amb altres eines. En la versió gratuïta, teniu un límit de 3 minuts, però podeu actualitzar l’aplicació per ampliar-ho. A banda de ser un enregistrador de veu, també és una xarxa social que us permet seguir a altres participants i els seus “boos” o sincronitzar-ho amb Facebook o Twitter.

 • Instruccions d’ús:
 1. Obre un compte a Audioboo (Sign up). Només us demana nom d’usuari , correu electrònic i contrasenya. Llavors premeu el botó Join Audioboo, o Login si ja teniu obert un compte.
 2. Us donarà l’opció d’enregistrar un nou so o bé penjar un arxiu.
 3. Per enregistrar el so, només heu de prémer el botó Restart/Start Recording, per aturar-lo cliqueu Pause Recording; per reprendre la gravació heu de prémer Resume Recording; per escoltar-la abans de compartir o desar l’arxiu cliqueu Preview Recording.
 4. Un cop estigueu satisfets amb el resultat, aneu al botó Happy? Add a title. Des d’aquí podeu agregar un títol, una descripció, la categoria a la qual pertany, una imatge, o fins i tot fer constar la vostra localització (Map).
 5. Finalment, podeu publicar el vostre enregistrament prement Publish, i tindreu l’opció d’entrar al vostre compte.

Fotobabble

Amb Fotobabble podreu posar veu (60 segons) a una imatge, fotografia o a una presentació de diapositives. Podeu accedir a la versió gratuïta per mitjà de la secció Fotobabble for Fun!.

 • Instruccions d’ús:
 1. Teniu l’opció de registrar-vos a través del vostre compte de Facebook. Però si no en teniu, només us demanarà el nom d’usuari, la contrasenya i el correu electrònic, i cliqueu Sign Up.
 2. A continuació, us demana que seleccioneu la imatge de la qual voleu parlar, ja sigui des del vostre ordinador, des de Facebook o introduint la URL de la imatge que vulgueu utilitzar.
 3. Un cop hàgiu penjat la imatge, premeu el botó Create.
 4. Ara cliqueu Record per afegir l’àudio a la imatge. També podeu personalitzar el vostre Fotobabble escollint un tema, posant-li un títol o etiqueta, etc.

Go!Animate

Aquesta eina és útil per crear vídeos animats amb la vostra veu o amb una veu obtinguda a través d’una eina de transformació de text a àudio. Es pot utilitzar per fer presentacions de classe entretingudes, per presentar un producte o fer un vídeo de tutoria.

 • Instruccions d’ús:
 1. Introduïu el vostre correu electrònic, nom d’usuari i contrasenya per crear un compte (Sign Up).
 2. Un cop dins, teniu l’opció de fer un vídeo ràpid a partir d’unes plantilles predeterminades (Select a video template), o bé fer un vídeo completament personalitzat des del principi (Make a video from scratch).
 3. Quan hàgiu acabat de crear el vídeo, el podeu previsualitzar (Preview).
 4. Quan vegeu que us agrada, cliqueu a Save now, li poseu un títol i descripció, i publiqueu el vídeo (Publish). Per publicar-lo teniu diverses opcions: exportar el vídeo en format MP4 o a Youtube (opció disponible només per a usuaris prèmium); publicar-lo al Facebook o al compte Google per utilitzar el reproductor de GoAnimate; o bé, compartir un enllaç al Twitter, entre d’altres xarxes.

Narrable

Aquesta eina us permet posar veu a una sèrie de fotografies o imatges, com ara a una presentació de Power Point. En un principi només podreu crear 5 “Narrables” de manera gratuïta, però podeu actualitzar-ho a Upgrade a la vostra pàgina d’usuari per tal d’aconseguir-ne més.

 • Instruccions d’ús:
 1. Primer creeu un compte fent clic a Sign up/Sign in.
 2. Ara cliqueu Get started.
 3. Primer haureu de penjar una imatge o diverses imatges per iniciar la presentació, després en podreu afegir més si cal. Teniu l’opció de posar-ne una com a portada.
 4. Quan hàgiu penjat les fotografies, premeu el botó Save.
 5. Premeu la icona de la dreta (següent). Per tal d’incloure l’àudio de la descripció, heu de prémer el botó de l’altaveu, el qual us dóna l’opció de penjar un arxiu d’àudio del vostre ordinador o bé gravar-lo en línia. En cas que hàgiu d’afegir més imatges, feu clic a “+”.
 6. Un cop hàgiu enllestit la presentació podreu visualitzar-la per mitjà de la icona Play i compartir-la prement el botó Share.

Present Me

PresentMe és útil per enregistrar presentacions orals, tant per a l’àmbit laboral, com l’educatiu i el personal. Hi ha la versió gratuïta, amb la qual podreu crear fins a 10 presentacions al mes. Tanmateix, amb la versió gratuïta no us permet penjar els vídeos o àudios que ja tingueu emmagatzemats al vostre ordinador, sinó que els haureu de gravar en el mateix moment en què creeu el Present.me.

 • Instruccions d’ús:
 1. Aneu a Login i escolliu l’opció Signup if you haven’t registered yet si no teniu cap compte obert.
 2. Ara, cliqueu sobre Sign Up Now per accedir a la versió gratuïta i trieu un compte de Facebook, de Google, o la vostra adreça de correu electrònic per registrar-vos.
 3. Un cop registrats, us dóna l’opció de crear: diapositives amb vídeo, diapositives amb àudio, només diapositives o només vídeo.
 4. Ara, us demanarà que seleccioneu un arxiu de diapositives del vostre ordinador (ppt, pdf i Google Docs). En cas que hàgiu triat fer un vídeo o àudio haureu de gravar-lo ara també. L’últim pas serà prémer el botó End & Review quan hàgiu enllestit la gravació.
 5. Podreu afegir informació addicional a la vostra presentació com ara la categoria o la descripció. Feu clic a Save quan hàgiu acabat.

Vocaroo

Vocaroo us permet enregistrar la vostra veu o penjar un arxiu de so que ja hàgiu gravat anteriorment. Aquest servei no demana que creeu cap compte, és de fàcil accés i utilització.

 • Instruccions d’ús:
 1. A la portada tindreu l’opció d’enregistrar la vostra veu directament o penjar un arxiu de so.
 2. Quan hàgiu gravat el missatge i estigueu satisfets aneu a Click here to save per desar la gravació.
 3. A continuació podreu compartir el vostre enregistrament a les xarxes socials o bé descarregar-vos l’arxiu en format mp3 o WAV, entre d’altres.

Voki

Aquest servei us permet crear avatars personalitzats als quals podeu afegir la vostra veu per tal d’expressar-vos, comunicar-vos i interactuar amb els vostres contactes. A més, teniu l’opció d’escollir la modalitat Voki Classroom amb la que podeu interactuar amb persones de l’àmbit educatiu i utilitzar tota una sèrie de recursos d’aprenentatge.

 • Instruccions d’ús:
 1. Feu clic a Get Voki i introduïu les vostres dades. Rebreu un missatge de confirmació amb un enllaç d’activació al vostre correu electrònic.
 2. Un cop dins, aneu a la pestanya de Create i trieu les característiques físiques del vostre avatar (Customize Your Character). Un cop n’estigueu satisfets, premeu Done.
 3. Ara a l’apartat Give it a Voice podeu escollir la manera de posar-li veu, ja sigui telefonant al gravador de veu a través del número que us ofereixen; teclejant el text per convertir-lo en àudio; enregistrant-vos la veu en línia (fins a 60 segons); o bé, penjant un arxiu del vostre ordinador.
 4. Quan hàgiu acabat, premeu el botó Publish per desar-ho tot.
 5. Podreu copiar la URL del vostre Voki per tal de compartir-la a les xarxes socials que useu.

Voxopop

Aquest web és útil per crear grups de conversa per tal de debatre algun tema en concret a través de cadenes de missatges de veu en línia. Els enregistraments dels participants es publiquen cronològicament, de manera que és una bona eina per fer activitats col•laboratives i d’expressió d’opinions. Cadascuna de les converses té una adreça URL pròpia i, per tant, es poden compartir a través de correu electrònic o de xarxes socials sense dificultat, només cal copiar-les.

 • Instruccions d’ús:
 1. Creeu un compte fent clic a Sign up, Join in!.
 2. Abans d’enregistrar la vostra introducció o crear un grup de conversa, teniu l’opció de fer una prova per veure com funciona. Cliqueu damunt la icona que apareix si voleu fer-la i aneu a Join this talkgroup.
 3. Per crear el vostre propi grup (amb companys de classe, amics, familiars, etc.) aneu a la pestanya de dalt de tot Start a Talkgroup i ompliu el formulari de característiques (nom del grup, tipus de grup, categoria de la discussió, accés públic, restringit o privat, etc.) i cliqueu l’opció Create my Talkgroup.
 4. A continuació, aneu a Record a new discussion per començar un tema de conversa per al grup amb els botons Rec, Play i Stop, posar-li títol, afegir un petit escrit, etc.
 5. Finalment, torneu a la pàgina del vostre grup i cliqueu sobre Invite others to join per enviar invitacions copiant l’adreça URL de la barra de navegació, o Share per compartir-lo a les xarxes socials.

Woices

Aquesta eina us permet descriure un lloc on hàgiu estat i localitzar-lo al mapa per crear rutes i audioguies a partir dels vostres “ecos” (clips d’àudio), així com comentar i valorar els ecos d’altres participants. També podeu crear grups amb els vostres amics.

 • Instruccions d’ús:
 1. Aneu a Join i ompliu la informació que se us demana i premeu el botó Create account.
 2. Poseu-vos sobre la pestanya de Create i cliqueu a Record or upload a new echo per fer un eco nou.
 3. Primer us demanarà que localitzeu el vostre eco al mapa de la manera més precisa possible i pitgeu Proceed.
 4. Al segon pas us demana que tituleu el vostre eco i el descriviu. També heu d’incloure la llengua en què enregistreu l’eco i si hi voleu posar alguna etiqueta.
 5. Quan hàgiu emplenat la informació, decidiu si voleu gravar-vos la veu (Record now!) o preferiu penjar un arxiu que ja teníeu al vostre ordinador (Upload echo).
 6. Per fer l’enregistrament haureu de prémer el botó REC, i un cop hàgiu acabat, feu clic a Send it! i ja el tindreu penjat. Cada eco només pot tenir una duració de 10 minuts com a màxim, però en podeu fer tants com desitgeu.

Informació