CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la InvestigacióC2.1/1 Ressenyes, participacions, notificacions...

 •  Díptic informatiu de les conferències impartides per M. Aurèlia Capmany, —"La ville nouvelle"— i Jaume Vidal –"La reprise de la littérature—, sota el títol global "Barcelone «Fin-de-siècle»", al Colegio de España de París (16 març 1989).(Davant i darrera)
 • En un full, mecanoscrit, sembla l'especificació d'un encàrrec editorial: "accepció: naturalisme (en literatura) i novel·la (als Països Catalans); ratlles: 35 i 100, respectivament; termini: 15 febr. 1976" (Davant)
 • 2 programes de l'obra de teatre "Canigó" de Jacint Verdaguer, dirigida per Esteve Pols, representada al Teatre Popular de Barcelona (1979) i subvencionada per l'Obra Cultural de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis. Aquest fullet conté diversos textos, entre els quals: "Jacint Verdaguer", de M. Aurèlia Capmany i "El regal de les muntanyes", de Jaume Vidal. (Escanejar pàgines de la 2 a la 9 d'una còpia on hi han articles de Maria Aurèlia i Jaume Vidal)
 • Llista dels membres de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (19 pp. mecanoscrites). (Escanejar primera pàgina. Document complert només consultable en paper)
 • Programa de la "Festa del Llibre Català sota el patrocini del casal de Catalunya a París" (París, 1968). (Coberta i dues primeres pàgines. Document complert només consultable en paper)
 • Fullet amb la llista dels membres de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (1985). (Dues primeres pàgines. Document complert només consultable en paper)
 • Díptic: "Resumen de un año de actividades culturales, artísticas y recreativas organizadas por el C.I.T. «Comarca del Vallès»" (Granollers, 197?). Entre la llista d'activitats, hi ha la següent: "Teatro independiente: «Un baul groc pen Nofre Taylor», por N.G.T.U. (Nou Grup de Teatre Universitari) de Barcelona. Dirección: Frederic Roda Fábregas. Coloquio con Maria Aurèlia Capmany, Jaume Vidal Alcover y Frederic Roda". (Tot)
 • Díptic de la representació de l'obra de teatre amb textos de M. Aurèlia Capmany i Jaume Vidal "A una dona cal respectar-la... però no massa. Espectacle de cabaret", representada per Oli de Boges, sota la direcció de Frederic Roda Fàbregas. (Tot)
 • 4 exemplars del díptic de l'espectacle de cabaret "Varietats-2", amb textos de M. Aurèlia Capmany i Jaume Vidal, representada a la Cova del Drac de Barcelona (1969) per Carme Sansa, Pep Torrents i Frederic Roda, sota la direcció de Josep Anton Codina i amb música de Josep Maria Martí. (Tota 1 còpia)
 • 2 díptics de l'espectacle de cabaret "Varietats-2", amb textos de M. Aurèlia Capmany i Jaume Vidal, representada a la "boite" de l'Hotel Imperial Tarraco de Tarragona (maig 1970), gràcies a l'"Asociación de Espectadores de Teatro", per Carme Sansa, Pep Torrents i Frederic Roda, sota la direcció de Josep Anton Codina i amb música de Josep Maria Martí. (Tota 1 còpia)
 • 2 exemplars d'un díptic (1973) de l'editorial Nova Terra amb una breu ressenya dels 14 llibres de la col·lecció JM –memòria de Joanot Martorell—, dirigida per M. Aurèlia Capmany i entre les quals hi ha Sophie o els mals de la discreció, de Jaume Vidal i El jaqué de la democràcia, de Maria Aurèlia Capmany. (Tota 1 còpia)
 • Fullet de la "Festa de Maig de les Lletres Catalanes", celebrada al Palau de les Nacions de Montjuïc (8 maig 1969). Dintre, hi ha un text de Terenci Moix: "Història d'un encontre: jo, la Capmany, Jordà, Jeroni i Serena", que comença així: "Entre les vint-i-dues persones –perfectament hostils entre elles mateixes— que m'enduria a una illa deserta, hi ha Maria-Aurèlia Capmany i hi ha Joaquim Jordà..." A la pàgina següent, hi ha una breu nota sobre la producció fílmica, sota la direcció de Joaquim Jordà, d'"Un lloc entre els morts", de M. Aurèlia Capmany. (Escanejar pàgines indicades. Article de Terenci Moix i text de Maria Aurèlia a la pàgina següent)
 • Díptic del "XIè Curs Eivissenc de Cultura: La conquista. Les murades. Les parròquies" (21 oct. – 2 nov. 1985), organitzat per l'Institut d'Estudis Eivissencs. La primera conferència (21 oct.), fou dictada per Jaume Vidal: "L'expugnació cristiana d'Eivissa i Formentera en el segle XII. (La croada pisano-catalana segons el Liber Maioriquinus)" i la segona (22 oct.) per Maria Aurèlia Capmany: "L'Eivissa del poeta". A l'interior, hi ha un retall de diari anunciant-ho: "Avui comença el «Curs Eivissenc de Cultura». Jaume Vidal Alcover pronuncia la conferència inaugural". Es diari d'Eivissa (25 oct. 1985): 7. (Davant i darrera díptic i article referent a Jaume Vidal Alcover)
 • Foli de propaganda del disc de La Trinca Ca-Barret, amb cançons versionades de Jaume Vidal i M. Aurèlia Capmany, extretes dels seus espectacles de cabaret a la Cova del Drac. Hi ha, entre d'altres coses un breu escrit de M. Aurèlia Capmany explicant-ho. (Davant)
 • Moix, Terenci. "La flor de Ca-Barret". Opiniones y comentarios (27 febr. 1973): 3. (Davant)
 • Tríptic de "Festes de la poesia. Jocs florals" (Barcelona, 9-22 maig 1980), organitzat pels Serveis de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. S'anuncien diversos actes, entre els quals: "Taula rodona: Salvador Espriu, Premi Nobel?" (13 maig 1980), en què hi participa, entre d'altres, M. Aurèlia Capmany; una conferència de M. Aurèlia Capmany, dintre un homenatge a Jacient Vedaguer: "Mossèn Cinto, en defensa pròpia" (13 maig 1980); Jaume Vidal fa la presentació de l'homenatge a Josep M. de Sagarra (15 maig 1980) i posteriorment s'interpreta un espectacle. (Tot)
 • Pressupost mecanoscrit per organitzar "Joan Perucho i el món fantàstic". (Davant)
 • Fotocòpia d'un programa d'un cicle de conferències, "Katalanische Literatur – Erstes katalanisch-deutsches Forschungskolloquium", organitzat per l'Oberrheinisches Dichtermuseum (14-16 oct. 1983). M. Aurèlia Capmany participa, amb altres, a una "Literarische Soirée (II)" (15 oct. 1983), en què diversos literats catalans llegeixen obres seves; Jaume Vidal dicta la següent conferència: "Ramon Llull a Karlsruhe: Les Il·lustracions del Brevículum" (16 oct. 1983). (Davant programa obert)
 • Targeta anunciant una taula rodona organitzada per Amics de les Arts de Terrassa i JJ. MM., amb la col·laboració d'Òmnium Cultural, sobre "Narrativa catalana d'avui", en què hi participen, entre d'altres, Jaume Vidal i M. Aurèlia Capmany. (Davant)
 • Fullet dels "Cursos d'Estiu de Català a Mallorca" (4-22 jul. 1983), organitzats per la Càtedra Ramon Llull (de la Universitat de Barcelona i l'Estudi General Lul·lià). M. Aurèlia Capmany i Jaume Vidal participaren en l'apartat de cursos de literatura catalana: M. Aurèlia Capmany feu 15 lliçons de "La novel·la realista" i Jaume Vidal 15 lliçons sota el títol "La poesia dels trobadors". (Escanejar coberta i pàgina indicada. Document complert només consultable en paper)
 • 2 exemplars del díptic del cicle de conferències organitzat pel Seminari de Llengua i Literatura de l'I.N.B. "Salvador Vilaseca" de Reus, sota el títol "Perspectives de cultura catalana" (26-29 febr. 1980). M. Aurèlia Capmany hi pronuncià la conferència "Narrativa catalana contemporània" (28 febr. 1980) i Jaume Vidal "Poesia catalana contemporània" (29 febr. 1980). (Escanejar 1 exemplar)
 • Fax del Dr. Tilbert Dídac Stegmann, de la Johann Wolfgang Goethe-Universität, de Frankfurt am Main, a M. Aurèlia Capmany (13 oct. 1988), per fer-li arribar el programa del "VIè Col·loqui Germano-Català" (Hamburg,  21-23 oct. 1988), en què intervingueren Jaume Vidal i M. Aurèlia Capmany en el següent: "La regidora Maria Aurèlia Capmany lliura una donació de llibres de l'Ajuntament de Barcelona a la Universitat d'Hamburg" (21 oct. 1988); "Maria Aurèlia Capmany presenta les seves últimes obres Mala memòria i El cap de Sant Jordi" (21 oct. 1988); Jaume Vidal dictà la conferència "Vint anys de narrativa catalana: 1968-1988" (22 oct. 1988). (Davant 3 pàgines)
 • 3 exemplars del programa de l'espectacle "Varietat de Varietats", representada pel grup Ca-Barret! i dirigit per Josep A. Codina. Els autors dels textos són Jaume Vidal, M. Aurèlia Capmany i de la música Josep Maria Martí. Dins d'un d'aquests programes hi ha 4 exemplars del tríptic de la "Setmana Cultural a Tarragona" (1-8 març [?]), patrocinada per l'Obra Cultural de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, en què s'anuncia, entre d'altres coses, la representació de l'obra "Varietat de Varietats" (8 de maig) i conferències-col·loqui sobre "Literatura catalana" a càrrec de Jaume Vidal (4-5 maig). (Davant i darrera d'un exemplar. Document complert només consultable en paper)
 • 5 exemplars del programa de l'obra de teatre, representada al Teatre Romea de Barcelona (16 febr. 1969), "Breu record de Tirant el Blanc per ús de de col·legials enamorats del teatre", de M. Aurèlia Capmany, realitzada dins el cicle de "Teatre per a nois i noies" organitzat per Cavall Fort, amb el patrocini de l'Ajuntament de Barcelona. En el tríptic, hi ha una breu presentació de l'obra, escrita per Jaume Vidal. (Tot 1 tríptic)
 • 8 exemplars del programa de l'obra de teatre, representada al Teatre Romea de Barcelona (23 febr. 1969), "Breu record de Tirant el Blanc per ús de de col·legials enamorats del teatre", de M. Aurèlia Capmany, realitzada dins el cicle de "Teatre per a nois i noies" organitzat per Cavall Fort, amb el patrocini de l'Ajuntament de Barcelona. En el tríptic, hi ha una breu presentació de l'obra, escrita per Jaume Vidal. (Tot 1 tríptic)
 • Targeta d'invitació, per part de Al Vent Llibres i Editorial Nova Terra, a la presentació dels dos primers exemplars de la nova col·lecció J.M., Sophie o Els mals de la discreció, de Jaume Vidal i Si són roses floriran, de Manuel de Pedrolo. La presentació és a càrrec de M. Aurèlia Capmany (21 abr. [?]). (Davant)
 • Tríptic del col·loqui "Rellegir Pedrolo" (Lleida, 17-19 des. 1990), organitzat pel Centre Català del PEN Club i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. M. Aurèlia Capmany hi intervingué amb la conferència "Semblança personal i literària" (17 des. 1990) i Jaume Vidal amb la conferència "Una novel·lística oberta" i una taula rodona (18 des. 1990). (Tot)
 • Programa de l'obra de teatre representada pel Grup d'Estudis Teatrals d'Horta, sota la direcció de Josep Montañez, "Improvisació per Nadal", amb textos de M. Aurèlia Capmany, Josep Maria Folch i Torres, Isaïas, Sant Joan, Jaume Vidal, Virgili i cançons populars. (Tot)
 • Díptic del "I Ciclo de Estudios Teatrales: Introducción al fenómeno teatral" (maig- juny 1972), dirigit per Josep Montanyés i organitzat per la Caja de Ahorros de Sabadell. Jaume Vidal participà amb "Els mites teatrals", il·lustrat pel Grup d'Estudis Teatrals d'Horta, i Maria Aurèlia Capmany amb "El folklore i el teatre", il·lustrat pels Putxinel·lis Claca. (Tot)
 • Cartell del curs "Renovadors de la novel·la contemporània i la seva influència a les literatures catalana i castellana", organitzat per l'Il·lustre Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències. Districte Universitari de Catalunya i coordinat per Josep Mercadé i Carlos Alcalà. Jaume Vidal hi participà amb la conferència "Marcel Proust a la literatura catalana" (10 febr. [?]) i M. Aurèlia Capmany amb les conferències "Virgínia Woolf a la literatura catalana" (17 febr. [?]) i "Els novel·listes existencialistes a la literatura catalana" (16 març [?]). (Davant)

Informació