CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la InvestigacióB5.1.5 Correspondència rebuda el 1968

  • B5.1.5/1 Correspondència rebuda el 1968

1. José M. Cortés Cañellas, advocat (Barcelona - Palma de Mallorca, 10 gen. 1968). Diu que ja ha fet arribar a l'Editorial Spes el document que li va enviar. L'informa que ell ja ha cobrat i que espera que ell també hagi rebut les 19.000 pts. (Davant carta)

2. Frederic Roda, d'Omnium Cultural (Barcelona - Palma de Mallorca, 15 gen. 1968). Li proposa promocionar una gira seva pel Principat amb una o dues conferències sobre "Mallorca avui i demà". (Davant carta)

3. Josep M. Benet i Jornet (Barcelona - Palma de Mallorca, 21 gen. 1968). Li escriu per enviar-li, com havien quedat, unes fotografies seves: 2 fotografies i 2 negatius. (Davant carta i dues fotografies. Document complert només consultable en paper)

4. Alexandre B. (València - Palma de Mallorca, 2 febr. 1968). Diu que anirà a Mallorca i que ha escrit un article, que li enviarà per saber què en pensa. (Davant carta)

5. Alexandre (València - Barcelona, 25 febr. 1968). Li diu que la II S.[Setmana] està en marxa i li demana que li enviï el "guionet de la teva conferència"; li diu que un dia proper rebrà la visita de Ventayol i de Toni, que volen parlar amb M. Aurèlia per si pot aconseguir "dur per la casa" a Guillermina Motta i al seu marit i a Maria del Mar Bonet. (Davant i darrera carta)

6. Buenaventura Munt, taller de fusteria (Barcelona - Palma de Mallorca, 27 febr. 1968). Sobre "el desagradable assumpte referent a l'emmarcament dels dibuixos d'en Jesús Ramon Vives", el qual li deu diners. (Davant i darrera carta)

7. Vicente Furió (Solna, Suècia - Palma de Mallorca, 4 març 1968). L'informa sobre els seus problemes de salut. Vol tornar, per a la qual cosa li demana si el pot ajudar a trobar alguna feina per Mallorca. (Davant carta)

8. Alfonso Robles Nieto (Madrid - Palma de Mallorca, 16 març 1968). Carta d'un amic a qui Jaume Vidal va ajudar per a la "legalització del Carnet". L'informa que ara és a Madrid i li demana si li pot enviar un llibre seu. També li diu que si va per Madrid el visiti. (Davant i darrera carta)

9. Alfonso Robles Nieto (Madrid - Barcelona, 21 març 1968). Resposta a una carta de Jaume Vidal, que al seu torn contestava la que acabem d'anotar. (Davant i darrera carta)

10. Guillem Llabrés Torrens (Palma de Mallorca - Barcelona, 13 abr. 1968). Carta d'un amic. Diu que és una llàstima que Jaume Vidal no pugui venir a la seva exposició. (Davant carta)

11. José Luis [López], nebot de Jaume Vidal (Palma de Mallorca - Barcelona, 18 abr. 1968). Carta d'una amic, que es disculpa per no haver-lo anat a visitar per Setmana Santa, per motius econòmics i de salut. (Davant i darrera carta)

12. Francesc de Paula Barceló Fortuny (Palma de Mallorca - Barcelona, 18 abr. 1968). Li comenta les tensions que hi ha hagut entre la gent de la revista Lluc i li demana si pot escriure un article, per ajudar-los a millorar la situació, al Diari de Mallorca. (Davant carta)

13. [Salvador] Espriu (Barcelona - Barcelona, 7 maig 1968). Escriu per agrair-li "la seva magnífica crònica", publicada a El Correo Catalán (2 maig 1968). (Davant)

14. José Luis López (Palma de Mallorca - Barcelona, 8 maig 1968). (Davant i darrera carta)

  • B5.1.5/2 Correspondència rebuda el 1968 (2)

1. Joan [Soler-Jové] (Barcelona - Barcelona, 20 maig 1968). Postal on li demana la seva col·laboració en un llibre que està fent d'homenatge a Charlie Rivel a través dels seus dibuixos. (Davant i darrera)

2. José Donoso (Pollensa - Barcelona, 31 maig 1968). Li parla sobre una traducció a l'anglès de Mort de Dama i li comenta que el seu llibre Coronación acaba de ser publicat per Seix Barral i que ja li n'enviarà un exemplar. (Davant)

3. Carme i Albert (Parc Nacional d'Ordesa, Osca - Barcelona, 25 jul. 1968). Postal. (Davant i darrera)

4. Juan [Gil-Albert] (València - Barcelona, 4 juny 1968). Li pregunta a Jaume Vidal si li ha arribat el seu últim llibre que li va enviar: La trama inexplicable i si creu que a Barcelona se'n podrien vendre exemplars. (Davant i darrera)

5. Joan Soler-Jové (Palma de Mallorca - Barcelona, jul. 1968). Postal en què felicita a Jaume. (Davant i darrera)

6. Rafael [Nadal] (Madrid - Barcelona, 31 jul. 1968). Carta d'un amic. Li comenta que ara ha anat a viure a Madrid i que ha conegut a José Bodalo, la qual cosa, potser, li permetrà resoldre els seus problemes laborals. Li demana que no doni la seva nova adreça a ningú, excepte a dos amics. (Davant i darrera carta)

7. Bernita de la Fuente (Madrid - Barcelona, 5 jul. 1968). Carta d'una antiga amiga que vol recuperar l'amistat. Li envia també una mena de catàleg que van fer per al dia del seu casament amb Isidoro-Julio Valcárcel Medina (3 set. 1962). (Tota la carta. Catàleg no. Document complert només consultable en paper)

8. Quico Ramallo, advocat (Palma de Mallorca - Barcelona, 24 jul. 1968).Carta d'un amic que el felicita, li parla d'amics comuns i fa referència a la intervenció policial a l'Aula de Novel·la. (Davant i darrera carta)

9. Guillem (Manacor - Barcelona, 2 ag. 1968). Carta d'un amic. Li explica coses diverses: que està preparant alguna cosa sobre Mn. Galmés, li comenta coses sobre Manacor, li comenta que té ganes d'anar a viure a Barcelona, li dóna records per a la M.Aurèlia. (Tota la carta)

10. Francisco Romero (Mal Pas - Barcelona, 6 jul. 1968). Carta d'un amic. Li comenta com li han anat els exàmens, que anirà a Londres, que té ganes de veure'l, que no sap que ha de fer quan acabi la carrera, que està fent la seva tesina amb el Dr. Lapesa, sobre el poema de Quevedo, "Orlando enamorado", etc. (Tota la carta)

11. Bernardo Matas Calafat (Palma de Mallorca - Barcelona, 8 ag. 1968). Un amic de Rafael Nadal li demana a Jaume que, si ell sap on és el seu amic, que va marxar de casa, li faci saber que la seva mare està molt preocupada i que li digui si li pot escriure. (Davant i darrera)

12. Damià Huguet Roig, del Club Cultural Campos (Campos - Barcelona, 12 ag. 1968). Li fa saber que han suspès la conferència que havia de donar perquè l'han censurada. Li demana que ara intenti fer un guió per a una conferència que pugui passar fàcilment la censura. (Davant)

13. [Francisco Romero] (Londres - Barcelona, 16 ag. 1968). Postal d'un amic. (Davant i darrera)

14. Alfonso Robles Nieto (Madrid - Barcelona, 25 ag. 1968). Carta d'un amic. (Davant i darrera)

15. Diario de Mallorca (Palma de Mallorca - Barcelona, 29 ag. 1968). L'informen que han apujat el preu de la subscripció al diari. (Davant)

16. José Reñé (Olost de Llusanés - Barcelona, 5 set. 1968). Un lector d'El Correo Catalán li manifesta el seu acord amb l'opinó de Jaume expressada en el seu article "Cuestiones filológicas" (3 set. 1968). (Davant)

17. Mauro (Siena - Barcelona, 16 set. 1968). Postal. (Davant i darrera)

18. Juan Soler-Jové (Barcelona - Barcelona, 26 set. 1968). Li demana si vol escriure alguna cosa en un llibre de dibuixos que està fent sobre el circ. (Davant)

19. José Luis López Collar (5 oct. 1968). Li escriu per explicar-li que l'han tret de la feina. (Davant i darrera)

20. Jaime Izquierdo Vidal, nebot de Jaume (València - Barcelona, 16 oct. 1968). Carta d'un amic. Li diu que anirà a Barcelona per escoltar a Montserrat Caballé i així, a més, podrà estar amb ell. Li explica coses de la família. (Davant i darrera dos fulls)

21. "Socies" (València - Barcelona, 26 oct. 1968). Li demana que li doni la seva opinió de dos sonets que ha escrit, inspirant-se en Sonets a Eurídice de Jaume. Li diu que si no el té, li enviarà Les cobles de Jacme, Pere i Arnau March, a cura d'Amadeu Pagès, publicat per la Societat Castellonenca de Cultura, 1934. (Davant i darrera dos fulls)

22. José L. Vidal (Palma de Mallorca - Barcelona, 28 oct. 1968). Diu que li adjunta l'exemplar d'Els mites de Bagot [de Xavier Romeu Jover] perquè el faci arribar a qui pertoqui. Li pregunta per M. Aurèlia. (Davant)

  • B5.1.5/3 Correspondència rebuda el 1968 (3)

1. M. Concepció Llaneras, secretària de Jaime Enseñat, advocat (Port de Sóller - Barcelona, 2 nov. 1968). Per encàrrec del Sr. Enseñat li demana que li faci arribar els negatius i positius del poema "Faula", a l'hotel on s'allotjarà en el seu viatge a Barcelona. (Davant)

2. Sandre [Alexandre B.] (València - Barcelona, 5 nov. 1968). Li diu que l'organització de la "II Setmana" ja està força avançada i per això li demana que Jaume i M.Aurèlia li enviïn el guió del que diran. (Davant)

3. M. Concepció Llaneras, secretària de Jaime Enseñat, advocat (Port de Sóller - Barcelona, 6 nov. 1968). L'informa de quin és l'hotel en què es trobarà el Sr. Enseñat. (Davant)

4. Miguel Ángel (Manacor - Palma de Mallorca, 7 nov. 1968). Telegrama de condol [per la mort del seu pare]. (Davant)

5. Pedro Ventayol Ques (Sa Pobla - Palma de Mallorca, 7 nov. 1968). Telegrama de condol [per la mort del seu pare]. (Davant)

6. Luís A. (Palma de Mallorca - Palma de Mallorca, 7 nov. 1968). Carta de condol per la mort del seu pare. (Davant)

7. Pepe i Pilar Donoso (Pollensa - Palma de Mallorca, 8 nov. 1968). Telegrama de condol per la mort del seu pare. (Davant)

8. Grimalt (Barcelona - Palma de Mallorca, 9 nov. 1968). Telegrama de condol [per la mort del seu pare]. (Davant)

9. Joan Soler-Jové (Barcelona - Palma de Mallorca, 11 nov. 1968). Carta de condol per la mort del seu pare. (Davant)

10. Francisco Romero, lector del Department of Spanish and Portuguese, de la Universitat de Leeds (Leeds, Anglaterra - Barcelona, 14 nov. 1968). Li explica com ha aconseguit la plaça de lector per casualitat i que hi està molt bé. (Davant i darrera)

11. Guillem Moyà Gilabert (Palma de Mallorca - Barcelona, 18 nov. 1968). Li comenta que ha parlat amb Moll i li donarà material per realitzar el seu projecte sobre Mn. Galmés. Li dóna records per a M.Aurèlia. (Davant i darrera)

12. Firmat per Llorenç Moyà de la [?] Gilabert de la Portella... (Ciutat del Món - Barcelona Nostrada, 21 nov. 1968). Escrit com en català antic, li diu que escrigui algun poema per a un número extraordinari que "Mallorca Dayli Bulletin" vol dedicar a Joan Miró. (Davant)

13. Francisco Romero, lector del Department of Spanish and Portuguese, de la Universitat de Leeds (Leeds, Anglaterra - Barcelona, 4 [des.?] 1968). Carta de condol per la mort del seu pare. (Davant)

14. J.S.J. [Joan Soler-Jové] (Barcelona - Barcelona, 4 des. 1968). Li envia només l'esquela de Ramon Soler Liró [el seu pare]. (Interior)

15. Llorenç Moyà Gilabert (Palma de Mallorca - Barcelona, 9 des. 1968). Li comenta que ha llegit i li ha interessat molt Vent de garbí i una mica de por; li torna a demanar que li enviï un poema dedicat a Joan Miró. (Davant)

16. Cocos (?) M. (Palma de Mallorca - Barcelona , 15 des. 1968). Ell i Conchita el feliciten pel seu èxit "en el certamen de narració" [premi "Víctor Català"]. (Davant)

17. Llorenç Villalonga (Palma de Mallorca - Barcelona,16 des. 1968). El felicita després d'haver vist la notícia al Diario [del seu premi "Víctor Català]. També li demana que saludi i feliciti a M.Aurèlia Capmany pel seu últim llibre. (Davant i darrera)

18. Director de l'Institut Français de Barcelona (Barcelona - Barcelona, 16 des. 1968). Felicitació [pel premi "Víctor Català"?]. (Davant)

19. Antònia, Jaume E., Paloma, Pepe-Paco (Port de Sóller - Barcelona, 17 des. 1968). Felicitació de Nadal. (Davant felicitació e interior)

20. Dolores Juan (Palma de Mallorca - Barcelona, 19 des. 1968). Telegrama per felicitar-lo pel premi ["Víctor Català"]. (Davant)

21. Miguel Dolç, catedràtic de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Madrid (Madrid - Barcelona, 20 des. 1968). Felicitació pel premi ["Víctor Català"]. (Davant)

22. Miquel Pons (Santanyí - Barcelona, 22 des. 1968). Li escriu, bàsicament per felicitar-lo pel premi ["Víctor Català"], en una targeta amb un dibuix d'homenatge a Miró fet pel seu fill. (Davant i darrera)

23. Llorenç Moyà Gilabert (Ciutat del Món - Barcelona, 20 des. 1968). Felicitació pel premi "Víctor Català", etc. (Davant)

24. Secretari General del'Ajuntament de Manacor (Manacor - Barcelona, 20 des. 1968). Li fa saber que la la Comissió Municipal Permanent va voler fer constar en l'acta de la sessió del dia 19 la satisfacció pel seu premi "Víctor Català". (Davant)


Informació