CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació


Exposicions del CRAI dia a dia

 • Del 25 de gener al 28 de febrer

  Nova exposició al CRAI Catalunya: "Patufet on ets? Aureli Capmany (1868-1954)"

  Amb motiu del 150è aniversari del naixement de l'Aureli Capmany (1868-1954), el Govern de la Generalitat de Catalunya va programar una sèrie d'accions per retre homenatge al folklorista català.  En destaca l'exposició "Patufet on ets? Aureli Capmany (1868-1954)", que podeu visitar al CRAI Catalunya fins al 28 de febrer.

  Aureli Capmany, pare de l'escriptora Maria Aurèlia Capmany, va portar a terme una important tasca pedagògica donant eines als mestres i professors per al reconeixement de l'ús de la cançó, la dansa, el teatre, la rondalla i la llegenda com a eines pedagògiques.

  Al Llegat Vidal-Capmany de la nostra Universitat podeu consultar el fons bibliogràfic i arxivístic de la Maria Aurèlia Capmany i el Jaume Vidal Alcover,  que fou llegat a la Facultat de Filosofia i Lletres de Tarragona l'any 1991 en compliment de les disposicions testamentàries d'ambdós autors. L'Arxiu d'aquest Llegat inclou una part de documentació de l'Aureli Capmany: correspondència, producció literària, retalls de premsa, fotografies, etc.

  Us convidem a visitar el Llegat Vidal-Capmany i l'exposició que acollim al CRAI Catalunya i a descobrir, de la mà del personatge principal de la revista infantil En Patufet (1904) -dirigida per Capmany- l'empremta que el folklorista, escriptor i promotor va deixar a la cultura catalana.

  L'exposició s'estructura en deu apartats: Aureli Capmany i Farrés; En Patufet; Cançons, crits, orfeons i corals; Rondalles, contes, romanços i llegendes; Balls, danses, imatgeria festiva; Festes, costums; Sants, santes i mares de déu; Jocs, joguines; Barcelona; Gremis, confraries, oficis; Teatres, espectacles i titelles.

  En aquest vídeo, del Palau Robert (Barcelona), podeu fer-ne un tast.

  Visitant la mostra també podreu veure i escoltar un audiovisual sobre la vida i l'obra de l'Aureli Capmany.

  Tota la informació sobre el tema es recull en el Llibre-Catàleg de l'exposició, escrit, entre d'altres per la professora de la URV Carme Oriol.

  Trobareu més informació a la web de l'Any Aureli Capmany.

Tornar a NotíciesInformació