CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació


Exposicions del CRAI dia a dia RSS

 • Fins al 31 de gener

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: "Cartes des de la presó"

  El CRAI campus Catalunya torna a acollir, fins al 31 de gener, l'exposició "Cartes des de la presó" amb motiu dels 81 anys del final de la Guerra Civil a Tarragona.

  La mostra exhibeix alguns dels documents del Fons Vilaró i hi posa el context històric: un cop finalitzada la Guerra Civil, es van registrar 270.000 persones empresonades i 92.000 recloses en camps de concentració. Entre 1939 i 1946 es van executar 50.000 persones i 430.000 més van marxar cap a l'exili, més de la meitat de les quals ja no van tornar. També descriu la vida dins i fora de la presó.

  L'exposició es va crear des de Publicacions URV i el CRAI amb la digitalització de la documentació que s'analitza en el llibre Sobreviure a les presons de Franco. Aquesta documentació es pot consultar a la Memòria Digital de Catalunya sota el nom de col·lecció Fons Daniel Vilaró

 • Del 13 al 31 de gener de 2020

  Nova exposició al CRAI campus Sescelades: "Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies"

  El CRAI campus Sescelades acull, fins al 31 de gener, l'exposició "Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies".

  Organitzada per l'IEMed, l'exposició recull deu imatges que mostren les històries d'esperança i de superació de dones a Algèria, Bèlgica, Egipte, Israel, Marroc, Palestina i Turquia; dones que trenquen amb els rols tradicionals de gènere, que lluiten contra les desigualtats en el mercat laboral i l'educació, i que ocupen un espai públic dominat pels homes.

  Es tracta de les deu millors imatges del concurs fotogràfic que va organitzar la Fundació de Dones Euromediterrànies (FFEM en les seves sigles en francès), de la qual l'IEMed n'és membre fundador i seu a Barcelona, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

 • Del 9 al 24 de gener de 2020

  Nova exposició al CRAI Seu Baix Penedès: #FotoRecercaURV2019”

  El CRAI Seu Baix Penendès acull, fins al 24 de gener, l'exposició #FotoRecercaURV2019. La mostra recull les imatges presentades al V Concurs de Fotografia a les Xarxes Socials organitzat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV i cofinançat per la Fundación Española para la Ciència y la Tecnología (FECYT).

  S'exposen un total de 23 imatges en gran format que plasmen diferents aspectes de la recerca, la innovació, les aplicacions tecnològiques i les activitats de divulgació científica de la Universitat Rovira i Virgili.

  La novetat d'aquesta edició ha estat la inclusió de la categoria d'imatges relacionades amb la taula periòdica, amb motiu de l'Any Internacional de la Taula Periòdica. La guanyadora d'aquesta modalitat ha estat la fotografia de Natalia Batlles, estudiant d'Enginyeria Biomèdica.

  Jordi Iglesias, estudiant del màster interuniversitari en Mecànica de Fluids Computacional i Violeta Pena, estudiant del grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, han estat els guanyadors de les categories general i micro, respectivament.

  L’exposició té per objectiu donar visibilitat a la recerca que es fa a la nostra universitat i als seus protagonistes.

 • Fins al 31 de gener

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: "Jordi Tiñena: el plaer d’escriure, un viatge per la trajectòria personal i literària de l’autor"

  El CRAI campus Catalunya té el plaer d'acollir, fins al 31 de gener, l'exposició “Jordi Tiñena: el plaer d'escriure, un viatge per la trajectòria personal i literària de l'autor”.

  L'any 2018 ens deixava l'escriptor tarragoní Jordi Tiñena. Aquesta exposició itinerant de La Casa de les Lletres ret homenatge a la seva vida i també a la seva trajectòria com a novel·lista i adaptador de textos clàssics de la literatura catalana.

  Us hi esperem!

 • Fins al 9 de desembre

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: "Es porta dins"

  En el marc del dia del voluntariat el CRAI tel el plaer d'acollir l'exposició "Es porta dins" fins al 9 de desembre, organitzada des de la URV Solidària junt amb el Punt del voluntariat de l'Ajuntament i la Generalitat.

  "La Federació Catalana de Voluntariat Social treballa per reconèixer la tasca del voluntariat social i per transmetre la importància que té com a motor del canvi social.

  Un dels seus objectius és motivar i sensibilitzar a la ciutadania entorn al voluntariat social. La FCVS aborda la sensibilització de manera experta i amb atenció a les necessitats i/o interessos que es mouen entre la ciutadania.

  Totes les accions que du a terme van encaminades a promocionar i difondre el voluntariat social, tot estimulant la participació de la població en les diverses entitats i associacions que treballen en l'àmbit social.

  L'exposició itinerant està pensada per fomentar el voluntariat. Es basa en imatges i jocs d'ombres acompanyades d'un testimoniatge sobre el voluntariat social"

 • Del 2 al 13 de desembre de 2019

  Nova exposició al CRAI campus Sescelades: #FotoRecercaURV2019”

  El CRAI campus Sescelades acull, fins al 13 de desembre, l'exposició #FotoRecercaURV2019. La mostra recull les imatges presentades al V Concurs de Fotografia a les Xarxes Socials organitzat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV i cofinançat per la Fundación Española para la Ciència y la Tecnología (FECYT).

  S'exposen un total de 23 imatges en gran format que plasmen diferents aspectes de la recerca, la innovació, les aplicacions tecnològiques i les activitats de divulgació científica de la Universitat Rovira i Virgili.

  La novetat d'aquesta edició ha estat la inclusió de la categoria d'imatges relacionades amb la taula periòdica, amb motiu de l'Any Internacional de la Taula Periòdica. La guanyadora d'aquesta modalitat ha estat la fotografia de Natalia Batlles, estudiant d'Enginyeria Biomèdica.

  Jordi Iglesias, estudiant del màster interuniversitari en Mecànica de Fluids Computacional i Violeta Pena, estudiant del grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, han estat els guanyadors de les categories general i micro, respectivament.

  El CRAI campus Sescelades segueix la itinerància d'aquesta exposició que té per objectiu donar visibilitat a la recerca que es fa a la nostra universitat i als seus protagonistes.

 • Del 3 de desembre al 7 de gener

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: "RETRATS, dibuix i escultura", de Mercè Bessó

  El CRAI campus Catalunya té el plaer d'acollir fins al 7 de gener l'exposició "Retrats dibuix i escultura" de Mercè Bessó.

  La inauguració tindrà lloc dimarts, 3 de desembre, a les 19:30 al vestíbul del CRAI.


  A la mostra de l'artista reusenca hi predomina el dibuix i amb la temàtica del retrat de nens adolescents i joves, diferent de totes les que ha fet.


  La idea és donar vida a unes obres inspirades amb quelcom de la biblioteca, inspirant-se així amb el paper com a material dels llibres i amb les lletres negres dels texts com a color, per això els dibuixos estan fets en carbonet i alguns amb tocs de llapis o pastel.


  Com a forma de retrat en escultura també hi ha una selecció de busts infantils i juvenils.

  Trobareu més informació sobre l’artista aquí.

  Esperem que l’exposició us agradi tant com a nosaltres!

 • Del 20 al 29 de novembre de 2019

  Nova exposició al CRAI campus Sescelades: "Igualdad de género y Objetivos de Desarrollo Sostenible"

  Exposició fotogràfica organitzada per la Fundació MUSOL, per promoure el cinquè Objectiu de Desenvolupament Sostenible: apoderar a totes les dones i les nenes per aconseguir la igualtat.

  Encara que s'han produït avenços a nivell mundial en relació a la igualtat entre els gèneres a través dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (inclosa la igualtat d'accés dels nens i nenes a l'educació primària), les dones i les nenes pateixen discriminació i violència en tots els llocs del món.

  La igualtat entre els gèneres no és només un dret humà fonamental, sinó la base necessària per aconseguir un món pròsper i sostenible.

  Esperem que l'exposició sigui del vostre grat.

 • Del 12 al 29 de novembre de 2019

  Nova exposició al CRAI Seu Baix Penedès: "Dones a la palestra de l'Ateneu Barcelonès (1895-1923)"

  Fins al 29 de novembre podeu visitar al CRAI Baix Penedès l’exposició “Dones a la palestra de l’Ateneu Barcelonès (1895-1923)”, exposició comissariada per Araceli BruchSusanna Tavera.

  L’exposició se centra en la incorporació i presència de les dones a l’Ateneu de Barcelona des de les primeres participacions puntuals en forma de recitals, concerts i classes d’idiomes de l’any 1895,  fins a la dictadura de Primo de Rivera.

  En paraules d’Araceli Bruch:

  L’Ateneu era en el seu principi una associació cultural masculina. [L’exposició] és un homenatge a totes aquestes dones gràcies a les quals hem tingut reconegut el nostre dret al vot i el nostre accés a l’educació

  Acompanya la mostra una selecció d'obres procedents del CRAI campus Catalunya d'escriptores com Carmen Karr, Dolors Monserdà de Macià, Maria Domènech de Cañellas i Maria Josefa Massanès (exemplar procedent de col·lecció particular).

  També hi trobareu una edició facsímil d’articles de la revista Feminal, dirigida per Carmen Karr.

  Més informació a:

  “Les dones de l’Ateneu Barcelonès ja no són tan discretes: una exposició reivindica per primer cop la presència femenina a l’entitat”, de Sílvia Marimon

  “Homenatge a les primeres dones de l’Ateneu Barcelonès”, de Víctor Giralt

  Esperem que l’exposició sigui del vostre grat.

 • Del 5 de novembre al 22 de novembre de 2019

  Nova exposició al CRAI campus Terres de l’Ebre: #FotoRecercaURV2019”

  El CRAI campus Terres de l'Ebre acull, fins al 22 de novembre, l'exposició #FotoRecercaURV2019. La mostra recull les imatges presentades al V Concurs de Fotografia a les Xarxes Socials organitzat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV i cofinançat per la Fundación Española para la Ciència y la Tecnología (FECYT).

  S'exposen un total de 23 imatges en gran format que plasmen diferents aspectes de la recerca, la innovació, les aplicacions tecnològiques i les activitats de divulgació científica de la Universitat Rovira i Virgili.

  La novetat d'aquesta edició ha estat la inclusió de la categoria d'imatges relacionades amb la taula periòdica, amb motiu de l'Any Internacional de la Taula Periòdica. La guanyadora d'aquesta modalitat ha estat la fotografia de Natalia Batlles, estudiant d'Enginyeria Biomèdica.

  Jordi Iglesias, estudiant del màster interuniversitari en Mecànica de Fluids Computacional i Violeta Pena, estudiant del grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, han estat els guanyadors de les categories general i micro, respectivament.

  El CRAI campus Terres de l'Ebre inicia la itinerància d'aquesta exposició que té per objectiu donar visibilitat a la recerca que es fa a la nostra universitat i als seus protagonistes.

Pàgina 1 / 4Informació