CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació


Exposicions del CRAI dia a dia RSS

 • Del 18 de març al 12 d'abril

  Nova exposició al CRAI Medicina: "Emergència al Mediterrani, testimoni de dos metges a bord de l'Open Arms"

  Com a complement a la xerrada recentment realitzada: "EMERGÈNCIA AL MEDITERRANI, testimoni de dos metges a bord de l'Open Arms", a càrrec del Dr. Jordi Jara i el Dr. Jesús Gálvez, el CRAI de Medicina i Ciències de la Salut us ofereix una mostra d'imatges representatives de la tasca que desenvolupa Proactiva Open Arms.

  Aquesta organització, sense ànim de lucre, neix d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles. Té com a principal missió rescatar del mar a aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

  La seva tasca, desenvolupada per equips professionals multidisciplinaris en els àmbits de la medicina, infermeria, socorrisme, psicologia, etc. està especialitzada en situacions de crisi, emergències i víctimes de terrorisme. La figura dels voluntaris esdevé peça fonamental en l'entitat, tant en el mar (als quals acompanyen en campanyes curtes d'aproximadament 15 dies) com en terra (realitzant tasques de suport, informació i sensibilització).

  Els seus eixos fonamentals d'actuació són:

  - Vigilància i salvament d'aquelles embarcacions de persones que necessiten auxili en el Mar Egeu i Mediterrani Central.

  -Denúncia de les injustícies que hi pateixen les poblacions més vulnerables.

  -Xerrades de sensibilització en col·legis de tota Espanya.

  -Formació i conscienciació a la població perquè conegui les dificultats i riscos als quals s’exposa i així evitar que emprenguin un viatge tan letal.

  Des de setembre del 2015 a agost del 2018 han aconseguit salvar 59.706 VIDES en mar obert.

  <[endif]--><[if--><[endif]--><[if--><[endif]--><[if--><[endif]--><[if--><[endif]--><[if-->

 • Del 13 de març ai 12 d'abril de 2019

  Nova exposició del CRAI campus Vila-seca: "IV Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials"

  El CRAI campus Vila-seca acull l'exposició itinerant IV Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials fins el 8 de març. En ella hi trobareu una selecció de 23 fotografies presentades al concurs que organitza la Unitat de Comunicació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili.

  Les fotografies mostren, des d'una doble perspectiva (micro i general), les disciplines científiques relacionades amb la innovació, la divulgació científica i les aplicacions tecnològiques que es desenvolupen en l'àmbit de la URV.

  Apropa't a la Ciència en imatges

  #FotoRecercaURV2018

 • Del 4 de març al 31 de desembre de 2019

  Nova exposició al CRAI campus Sescelades: "Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics 2019"

  El CRAI campus Sescelades se suma a la celebració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics proclamat el 2019 per l'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU).

  Per aquest motiu hem elaborat una taula periòdica amb informació dels elements químics i curiositats.

  Acompanyen a la taula periòdica una selecció de documents del nostre fons i un espai dedicat a la figura de Dimitri Mendeléiev.

  Us convidem a descobrir els elements químics i la seva presència a la nostra vida quotidiana.

 • Del 14 al 31 de març

  Nova exposició al CRAI Catalunya: "Diandé Africa: Batecs de transformació social"

  El CRAI campus Catalunya us convida a visitar l'exposició "Diandé Africa: Batecs de transformació social", organitzada per l'ONG Diandé Àfrica

  Inauguració: Dijous, 14 de març, a les 18.00 h. al CRAI campus Catalunya

  Xerrada al Bar La Cantonada (Carrer de Fortuny, 23), a les 19.30 h.

  "Diuen que els somnis són les il·lusions que impulsen la vida, raconets utòpics que volen pel nostre cap i que anhelen conquerir la realitat. Mamadou Saliou somiava ser futbolista professional a Europa, així doncs, amb 16 anys va decidir emprendre la seva aventura migratòria. Ben aviat, es va adonar que el paradís que li havien dibuixat al seu país, Senegal, era fals. És aquí, quan Mamadou no té més remei que enfrontar-se a la dura realitat per tal de tirar endavant. Amb força i resiliència, impulsat per l'enorme ajuda del teixit associatiu barceloní (Casal dels Infants, Punt de Referència, Centres d'Acollida, Nexes, Acadèmia Guiu...) va formar-se i aprendre castellà i català, emprenent una nova vida.

  Mamadou Saliou va voler defensar el meravellós dret a somiar, del que parlava Eduardo Galeano, al seu barri, el barri de Lyndiane, amb la creació de Diandé Africa. Tant els aprenentatges com les persones referents que va tenir durant la seva època inicial a Barcelona, van ajudar-lo a fer-ho possible. Així va ser com va crear una ONG amb tres pilars ben clars: l'educació, la creació de treball i la transformació social.

  Et convidem a viatjar a 3.500 km de casa. En aquest viatge descobriràs la missió de Diandé Africa, et contagiaràs de la teranga (hospitalitat) senegalesa, respiraràs la frescor de l'Atlàntic, assaboriràs confitures que parlen d'independència econòmica femenina, o senzillament veuràs la Fotografia com una eina d'expressió emocional.

  Una exposició que sorgeix d'un projecte universitari, en mans de 5 estudiants de la URV. Provenen del món de l'educació, la història, el treball social i la comunicació. Ells i elles van viatjar a Senegal durant dues setmanes: Sara Bertran, Kevin Cruces, Francesc Delpueyo, Montsant Joanpere i Alberto Tarragó. Van poder comptar amb el suport de la URV Solidària i el seu programa "Col·labora". Un viatge de dues setmanes on es va rodar un documental sobre els diferents projectes de l'ONG, la riquesa multicultural i ètnica de la zona, la història de la regió de Casamance, entre altres aspectes socioculturals. Paral·lelament, es va analitzar la viabilitat de l'ONG i es van realitzar tallers amb els infants. La nostra intenció és continuar fent sensibilització a partir de xerrades, publicar un llibre, i elaborar un documental. La màgia d'aquest projecte universitari, ha suposat que el Kevin Cruces hagi tingut l'oportunitat de quedar-se com a cooperant a terreny. El nostre discurs és clarament antiracista, defensem la cooperació ètica i promovem l'intercanvi cultural entre països de la frontera sud i nord. Treballem per tal que cada societat del món, tingui dret no només a somiar amb la llibertat i la prosperitat, sinó a viure-hi.

  Volem agrair, amb batecs ben grans, a la URV Solidària, l'oportunitat de gaudir de la beca del programa "Col·labora", la que ens han permès emprendre aquest viatge (literalment i metafòricament parlant). Al CRAI Campus Catalunya, per deixar-nos tot el material tècnic i cedir-nos l'espai per exposar. A les persones que ens han cedit algunes fotografies per l'exposició (Anabela Couto i Inlens Media). I sobretot, a Diandé Africa i a totes les persones de Ziguinchor que ens van obrir el seu cor i ens van regalar tanta humanitat."

                                                                                                                                                                             Diandé Africa

  Més informació al web Diandé Africa

 • Del 12 de març al 6 d'abril

  Nova exposició al CRAI Catalunya: "L'esperit del temps", exposició de pintures de Leonardo Escoda

  El CRAI campus Catalunya acull, fins al 6 d’abril,  l’exposició L’esperit del temps. Imatges d’un pòsit d’idees que remouen l’espai articulant jocs, del pintor Leonardo Escoda.

  Inauguració 12 de març a les 19:30 al vestíbul del CRAI

  Organitza l’Aula d’Art de la URV.

  Més informació sobre Leonardo Escoda aquí

 • Del 4 al 17 de març de 2019

  Nova exposició al CRAI campus Sescelades: "L'enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur"

  El CRAI campus Sescelades acull l’exposió “L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur”. En ella es posa de relleu com les primeres escoles d'enginyeria a Catalunya van trigar més de 65 anys, des dels seus inicis, a tenir una dona a les seves aules.

  Abans de 1980, entre tots els centres universitaris als quals s'impartien titulacions tecnològiques (enginyeria, arquitectura, informàtica o telecomunicacions), es van titular 631 dones, d'un total de més de 35000 estudiants. I des d'aquella data fins ara, el percentatge de dones a les titulacions tècniques sí que ha augmentat, però no supera el 30%...

  Per tant, l’exposició mostra la (in)visible dificultat associada a la promoció del talent femení en l'àmbit tecnològic.
   

  Cedida per la Societat Catalana de Tecnologia

 • Del 4 al 22 de març de 2019

  Nova Exposició al CRAI Medicina i Ciènces de la Salut: “Pioneres de la Ciència”

  Al CRAI Medicina i Ciències de la Salut pots visitar l'exposició “Pioneres de la Ciència”, organitzada pel Centre de Recursos per a les Dones (CIRD) i cedida temporalment per l'Observatori de la igualtat. En ella hi descobriràs l'aportació capdavantera de científiques destacades la tasca de les quals, en alguns casos, ha esdevingut poc coneguda.

  Si t'interessa saber més sobre gènere i ciència, visita-la fins el 22 de març.

 • Del 20 de febrer al 8 de març

  Nova exposició del CRAI campus Terres de l'Ebre: "IV Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials"

  El CRAI campus Terres de l’Ebre acull l'exposició itinerant IV Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials fins el 8 de març. En ella hi trobareu una selecció de 23 fotografies presentades al concurs que organitza la Unitat de Comunicació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili.

  Les fotografies mostren, des d'una doble perspectiva (micro i general), les disciplines científiques relacionades amb la innovació, la divulgació científica i les aplicacions tecnològiques que es desenvolupen en l'àmbit de la URV.

  Apropa't a la Ciència en imatges

  #FotoRecercaURV2018

 • Del 4 al 28 de febrer de 2019

  Nova exposició al CRAI campus Sescelades: "Mil milions d'ulls per a mil milions d'estrelles"

  El CRAI campus Sescelades té el plaer d'acollir l'exposició itinerant "Mil milions d'ulls per a mil milions d'estrelles".

  Es tracta d’una exposició sobre la missió Gaia, un satèl·lit dissenyat i construït per l'Agència Espacial Europea per mesurar les posicions, distàncies i moviments de mil milions d'estrelles. Recentment s'ha actualitzat amb nous panells sobre la segona publicació de dades de Gaia.

  Més informació a http://gaiavideo.ub.edu/

  Us hi esperem!

 • Del 31 de gener al 13 de febrer de 2019

  Nova exposició al CRAI Medicina i Ciències de la Salut: "IV Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials"

  El CRAI de Medicina i Ciències de la Salut acull l'exposició itinerant IV Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials. En ella hi trobareu una selecció de 23 fotografies presentades al concurs que organitza la Unitat de Comunicació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili.

  Les fotografies mostren, des d'una doble perspectiva (micro i general), les disciplines científiques relacionades amb la innovació, la divulgació científica i les aplicacions tecnològiques que es desenvolupen en l'àmbit de la URV.

  Apropa't a la Ciència en imatges

  #FotoRecercaURV2018

Pàgina 1 / 6Informació