saltar al contingut principal
Cercar
URV

Visions d'Amèrica Llatina 2015-2016


Visions d'Amèrica Llatina

Des del Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" s'ofereix a tota la comunitat educativa i a la societat en general unes jornades que, de manera transversal, pretenen mostrar diferents enfocaments sobre la realitat d'Amèrica Llatina, des de la colonització fins el moment actual. 

En la present edició centrarem la temàtica en l'economia i en el treball en l'agenda post2015 i en la importància del creixement a llarg termini.

Horari: Sessions presencials de 16 a 20 hores.
Lloc: Les sessions presencials s'impartiran a la Sala de Juntes del Campus Catalunya de la URV (Av. Catalunya, 35 - 43002 Tarragona).

Matrícula i preu:

El preu de l'activitat és de 30 €, tant per als que vulguin assolir el reconeixement de 2,5 crèdits de lliure elecció com per als que vulguin el reconeixement d'1 crèdit ECTS.

En aquest cas es requerirà l'assistència a totes les sessions i la superació d'un treball final.

Aquesta activitat és de lliure accés per al públic en general. Els assistents que vulguin certificat d'assistència han de pagar 10 €.

  • 3 de febrer de 2016 - Condicions laborals decents a càrrec de Xavier Martínez Celorrio. Antropòleg, doctor en sociologia i professor a la UB. Investiga les desigualtats educatives, la mobilitat i tancament social en les societats modernes, l'era creativa i les polítiques educatives i de cohesió social. Analista de qüestions socials a El Periódico de Catalunya i altres mitjans.
  • 10 de febrer de 2016 - Factors i riscos del miracle econòmic a Amèrica Llatina: treball, recursos naturals i deutecràcia a càrrec de Iolanda Fresnillo. Activista social i investigadora durant 10 anys a l'Observatori del Deute en la Globalització. Consultora en finances al desenvolupament, relacions internacionals, geopolítica i comunicació. Promotora i investigadora del projecte "Haití, els altres terratrèmols". Militant a la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute. Actualment directora de la Fundació Tot Raval.
  • 17 de febrer de 2016 - Turisme. Oportunitats? A quin preu? Un anàlisi de gènere a càrrec de Jordi Gascón. Doctor en antropologia social per la Universitat de Barcelona, està especialitzat en estudis rurals. Els seus àmbits de recerca són els impactes del turisme al món camperol i les polítiques agràries a Amèrica Llatina. Docent de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Oberta de Catalunya, també és coordinador de projectes de la Xarxa de Consum Solidari i de l'àrea d'anàlisi de la plataforma Foro de Turismo Responsable.
  • 24 de febrer de 2016 - Cooperativisme social, econòmic, inclusiu i sostenible a càrrec de Jesús Carrión. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona en l'actualitat és coordinador del Col·lectiu Ronda, professor associat a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona a la UPC i membre del col·lectiu RETS (Respostes a les empreses transnacionals).