saltar al contingut principal
Cercar
URV

Acolliment de nens i nenes de Chernòbil


L'estiu del 2008, 9 nens i nenes de la regió de Chernòbil (Ucraïna) van ser acollits durant cinc setmanes per famílies tarragonines gràcies a la iniciativa de l'ONG "Osona amb els nens", representada a Tarragona per Cristina Pérez, i el Centre de Cooperació al Desenvolupament “URV Solidària”.

“Osona amb els nens” és una ONG que, des de fa més d'11 anys, organitza estades a Catalunya de nens i nenes residents a la zona afectada per l'accident nuclear de Chernòbil l'any 1986.

Aquesta estada va tenir com a objectiu principal la millora de la salut dels nens i nenes. Les conseqüències de l'accident nuclear de Chernòbil evidencien diferents problemes: en alguns casos, el seu sistema immunològic no és prou resistent i pateixen malalties bucals, anèmies i l'agreujament de patologies a l'hivern; i, en altres casos, els problemes són de caràcter psicològic quan provenen de famílies desestructurades o d’orfenats.

Durant la seva estada, aquests nens i nenes van poder gaudir d'una sèrie d'activitats facilitades per entitats tarragonines (Club Natació Tarraco, Club de Vela Platja Llarga, Agrupació d’Escoltes Xaloc, vaixell Tarragona Blau, etc...) i també de la companyia, el suport i les atencions de les famílies acollidores, la major part de la comunitat URV.

Paral·lelament a aquesta acció, es van enviar 126 kg de joguines a l’orfenat "Sviatoshin" de Kiev. Les joguines van ser recollides pel col·lectiu de la URV i l’enviament va ser finançat per la "Fundació ESI" (Esport Solidari Internacional).