saltar al contingut principal
Cercar
URV

Manifest de la Universitat Rovira i Virgili


La Universitat Rovira i Virgili contra la Guerra

Davant l’inici de l’atac militar contra Iraq, el Consell de Direcció de la Universitat Rovira i Virgili reitera el seu rebuig més absolut a una guerra injustificada i injustificable en la que el Govern espanyol ens ha implicat al marge de l’opinió de la immensa majoria de la població.

Com diu el manifest impulsat des de la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas: “la pau i la seguretat de qualsevol país, regió i del conjunt del planeta, només pot obtenir-se mitjançant polítiques concertades que garanteixin el diàleg, la participació, la satisfacció de les necessitats bàsiques de les poblacions, el desarmament global i la justícia social; mai no podrà obtenir-se amb un enfocament exclusivament militar, i menys amb la constant amenaça de les armes.” (www.crue.org) D’acord amb la convocatòria de la CRUE, a la qual ens hem adherit, el Consell de Direcció de la URV convoca tota la comunitat universitària a participar avui dia 20 en una aturada i concentració de cinc minuts a les 12h. davant de tots els centres i instal·lacions de la Universitat Igualment les banderes existents al rectorat i en altres instal·lacions de la Universitat es situaran a mitja asta a les 12h. en senyal de dol i de solidaritat amb les víctimes innocents del conflicte i així romandran fins al final de la guerra.

Finalment el Consell de Direcció de la URV fa una crida a tota la comunitat universitària a participar en les mobilitzacions ciutadanes convocades per tal d’expressar l’oposició a la guerra, començant per la concentració que tindrà lloc avui mateix al vespre als diferents municipis (a Tarragona, a les 20h. a la plaça dels Despullats i a Reus a les 19h. a la plaça del Mercadal ) i les manifestacions previstes pel proper dissabte dia 22.

Tarragona, 20 de març de 2003