saltar al contingut principal
Cercar
URV

Manifest del Consell d'estudiants de la Universitat Rovira i Virgili


Benvolguts/des professors i professores,

Els esdeveniments dels darrers dies al món no poden deixar indiferent la Comunitat Universitària.
La Universitat té com a tasca principal la generació i difusió del pensament y de l'autonomia crítica de les persones; treballar per la pau és una de les tasques de la Universitat. La llibertat d'expressió és un dels valors fonamentals de la nostra institució.

No ens agrada la guerra ni la violència.

El Consell d'Estudiants convoca con a acte únic i contundent de rebuig a tota mena de violència una aturada cada dia de la setmana a partir del dilluns 31 de març, de dotze a dotze i quart del migdia a les portes de totes les facultats. No convoquem cap vaga ni cap manifestació: només un acte simbòlic que no aturi la nostra activitat a les classes, però que serveixi per mostrar la tasca que té la Universitat davant la societat.

Des de la Universitat hem de mostrar una actitud clara davant de tota mena de violència, tant de les bombes que cauen a l'Iraq com de les agressions que pugin patir els que la recolzen; aquest no és el camí, i la Universitat també ho ha de dir.

Per evitat malentesos amb les persones poc preparades per comprendre què succeeix al món, comencem per condemnar el règim iraquià i al tirà Sadam Hussein, sense oblidar, es clar, a tots els que fins avui li han donat suport i armes; no s'acaba amb la tirania matant nens. No ens agrada la violència y la rebutgem. La nostra és una postura ètica i intel·lectual y no el suport de cap mena a cap partit polític sigui quin sigui el seu discurs.

Et demanem com a professor que participis en aquesta iniciativa aturant les teves classes entre les dotze i les dotze i quart i convidant als alumnes a sortir al carrer, per després tornar a les classes. El quart d'hora es pot recuperar amb el temps de cortesia que feu gairebé tots els professors, així alterem el mínim la nostra activitat acadèmica.
La Pau la construïm a les aules ensenyant i aprenent.

Farem sonar les alarmes de les facultats per iniciar l'acte.

Els estudiants, des del Consell d'Estudiants, agraïm la vostra participació i esperem que recolzeu la nostra proposta en nom de la Pau i de la nostra formació com a persones.

Consell d'Estudiants de la Universitat Rovira i Virgili