saltar al contingut principal
Cercar
URV

La Cursa al mar


Nedadors de llarga distancia d’aigües obertes de diversos clubs de natació de Catalunya van acompanyar i van donar suport des del mar a la Cursa Solidària de la URV fent un espectacular recorregut de 9 km que va sortir des de la Societat d’Exploracions Marines del Port de Tarragona, i va arribar fins la platja de l’Arrabassada i finalitza al Club Nàutic de Tarragona.

Aquesta travessia es va realitzar de manera neutralitzada i agrupada a un ritme de 3,2-3,5 km i va ser la distancia més llarga nedada mai al litoral de la ciutat de Tarragona. La sortida va estar prevista a les 9:15 i amb l'objectiu de completar-la en unes 3 hores

Els nedadors són tots federats i tenen gran experiència en realitzar grans reptes i llargues distàncies aquàtiques. Entre els esportistes hi va ser el grup de nedadors que aquest 2015 tornaran a intentar creuar els 45 km del Golf de Sant Jordi entre Deltebre a Salou (la travessia col·lectiva més llarga d'Europa). La causa solidària que motiva aquest darrer gran repte és l'estudi del càncer de mama hereditari a la demarcació de Tarragona que realitzen investigadors del Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili de la URV.