saltar al contingut principal
Cercar
URV

Accions diverses de caràcter extraordinari


Auestes són les campanyes que s'han dut a terme des de la URV Solidària i que ja estan resoltes:

Caravana solidària al Senegal 2001

La URV Solidària es va adherir a la iniciativa que porta a terme des de fa 4 anys l'Ajuntament de Barcelona (Participació Ciutadana) anomenada "Caravana Solidària al Senegal 2001".

La caravana es composava d'un equip de vehicles amb personal cooperant i voluntari que transportava material d'ajut humanitari al Senegal, que es va entregar directament als beneficiaris.

La caravana va sortir a finals de novembre del 2001 de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Per tal de facilitar la participació amb aquesta iniciativa, es van preparar uns estands a les facultats de Medicina (Reus) i Jurídiques (Tarragona) preparats per a recollir el següent material:

SANITARI: tiretes, esparadrap, gases, benes, coto fluix, iode, amoxicilina i paracetamol.
INFANTIL: llet maternitzada (fins a 2 anys) i farinetes.
ESCOLAR: bolígrafs, llibretes, llapis, ceres de color, gomes d'esborrar, regles, compassos i escaires.
HIGIÈNIC: pastilles de sabó de dutxa, pastilles de rentar roba, xampú, pasta de dents i raspalls de dents.

Caravana solidària a l'Àfrica Occidental 2002

La URV Solidària es va adherir a la iniciativa que porta a terme des de fa 5 anys l'Ajuntament de Barcelona anomenada "Caravana Solidària a l'Àfrica Occidental 2002".


La caravana es composaven d'un equip de vehícles amb personal cooperant i voluntari que transportava material d'ajut humanitari a diferents països de l'Àfrica Occidental, que es va entregar directament als beneficiaris.

La caravana va sortir a finals de novembre del 2006 de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Per tal de facilitar la participació amb aquesta iniciativa, es an preparar uns estands a les facultats de Medicina (Reus), ETSE i ETSEQ (Tarragona) i Lletres (Tarragona) per tal de recollir el següent material:

SANITARI: tiretes, esparadrap, gases, benes, coto fluix, iode, amoxicilina i paracetamol.
INFANTIL: llet maternitzada (fins a 2 anys) i farinetes.
ESCOLAR: bolígrafs, llibretes, llapis, ceres de color, gomes d'esborrar, regles, compassos i escaires.
HIGIÈNIC: pastilles de sabó de dutxa, pastilles de rentar roba, xampú, pasta de dents i raspalls de dents.
MATERIAL DE COSIR: agulles de cap, agulles de cosir, didals, fil divers, botons, etc.

Ajut humanitari a l'Iraq 2003

Recaptació de fons per contribuir a pal·liar els danys causats per la Guerra d'Iraq l'any 2003.

Col·laboració econòmica amb l'ONG ADRA destinada a Projectes d'Ajut Humanitari a Iraq, amb la donació dels diners recaptats en l’acció “Esmorzar al Front” que va tenir lloc al Rectorat el dia 10 d’abril de 2003.

El bon cafè és bo per a tothom

La URV Solidària i SETEM Catalunya porten a la nostra Universitat una campanya sobre el Comerç Just, una nova forma de solidaritat amb els països del Sud.

Què s'amaga darrera una tassa de cafè? No volem quedar-nos només amb la informació, volem fer un pas endavant i aconseguir que hi hagi cafè de comerç just a totes les facultats i escoles de la Universitat Rovira i Virgili.

Ajut humanitari a Centreamèrica

Recaptació de fons per contribuir a pal·liar els danys causats pel desbordament dels rius a El Salvador l'any 2001.

En els mesos de febrer-abril d'aquest any, Moçambic ha estat colpit per pluges intenses que han provocat l'extraordinari desbordament dels principals rius del país, en particular dels rius Limpopo, Save i Ncomati, colpejant particularment les províncies de Gaza, Maputo i Sofala. Una superfície de milers de quilòmetres quadrats ha quedat submergida per les aigües desbordades dels dics situats en els naixements d'aquestes regions, en particular a Sud Àfrica i Zimbabwe, arribant de vegades als 3 metres d'alçada i destruint cases, carrers i collites.

Ajut humanitari a Moçambic

Recaptació de fons per contribuir a pal·liar els danys causats per les inundacions succeides a Moçambic l'any 2000.

Aportació econòmica de 700.000 pta. (4207,08 euros) pel finançament del projecte del Consejo Interhospitalario de Cooperación “Rehabilitación/Reconstrucción de viviendas a los trabajadores de Salud damnificados en la provincia de Gaza” a Moçambic. Part d’aquests diners es van recollir durant la celebració d’una “xocolatada solidària” a l’Escola Universitària d’Infermeria.

A més, com a acció no prevista inicialment, membres de la Comissió han participat en la recollida de material sanitari amb el Consejo Interhospitalario de Cooperación amb destinació al Departament d’Ortopèdia de l’Hospital Central de Maputo (Moçambic), per un import de 7.910.000 pta. (47540,06 euros).

Ajut humanitari tsunami sud est asiàtic 2005

Recaptació de fons per contribuir a pal·liar els danys causats pel Tsunami el desembre de 2004.

Amb motiu del Tsunami que va devastar diverses regions del sud est asiàtic, es va engegar una recollida de fons per tal de ser lliurat a una organització que treballés per a pal·liar els danys. Un cop tancada la campanya, es van recollir 9.964,98 euros, que es van lliurar a Creu Roja.

Ajut humanitari Pakistan 2006

Recaptació de fons per contribuir a pal·liar els danys causats pel passat terratrèmol a Pakistan l'octubre de 2005.

Us informem que, tancada la campanya de recollida de fons per a pal·liar els danys causats pel passat terratrèmol a Pakistan, la recaptació ha estat de 3.527,00 euros. Finalment s’han lliurat a Metges Sense Fronteres, atès que és una organització amb la que venim col·laborant en diversos àmbits i hi estan treballant directament.