saltar al contingut principal
Cercar
URV

Projecte ACOGE a la URV


El projecte ACOGE és un programa solidari internacional que promou l’Associació d’Estudiants i Joves de Guinea Ecuatorial (AEJGE), amb la col.laboració i el cofinançament de diferents entitats i universitats catalanes. L’objectiu és contribuir a millorar la situació socioeconòmica de Guinea Ecuatorial i consisteix a becar estudiants d’aquest país perquè vinguin a estudiar a Catalunya, convisquin amb la nostra cultura i un cop acabats els estudis tornin al seu país per contribuir al desenvolupament de la seva societat.

El Centre de Cooperació al Desenvolupament “URV Solidària”, a través de l’Asociació d’Estudiants i Joves de Guinea Ecuatorial, va acollir dos estudiants d’aquest país: Gilda Abaga, recentment llicenciada en Enginyeria Elèctrica i un noi, en Martín Esimi,  que va cursar estudis a la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació.

Ambdós joves van ser acollits per membres del personal de la nostra Universitat, esdevenint un membre més de la familia.

En Martín Esimi, que vivia amb els seus pares i els seus 10 germans a Bata (Guinea Equatorial), va arribar a Barcelona el 28 de setembre de 2000 i aviat va passar a viure amb un família d’acollida a Tarragona realitzant els estudis a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV, que va concloure amb èxit el curs 2002/2003. Una de les condicions de la beca és tornar al país d’origen un cop s’han finalitzat els estudis. Així doncs, en Martín va tornar a Bata i un cop allí va començar el seu projecte personal: va fundar un casal per acollir nens amb situació de risc, nens del carrer. Actualment el projecte funciona amb èxit, tot i els pocs recursos dels que disposa. Per aquesta raó des del Centre de Cooperació al Desenvolupament “URV Solidària” es va iniciar una recollida de material escolar que es va enviar, per transport marítim, a Bata per contribuir en el projecte d’un recent professional format a casa nostra.

Així es com la cooperació aconsegueix tenir un efecte multiplicador, gràcies a la beca en Martín ha pogut millorar el seu futur i ara el d’altres persones. Queda palès doncs que una de les millors i més eficaces formes d’ajut que des de la URV podem oferir a qualsevol comunitat desfavorida arreu del món és la formació, humana i tècnica, dels seus professionals.