saltar al contingut principal
Cercar
URV

Caminant pel Baix Priorat


Diumenge, 13 de març de 2016

Lloc de sortida de Tarragona: Plaça Imperial Tarraco

Hora de sortida de l’autocar de Tarragona: 8.00h

Lloc de sortida de Reus: Passeig Mata

Hora de sortida de l’autocar de Reus: 8.15h

Hora prevista de tornada a Tarragona: 17.00h aprox.

Dificultat: Excursió apta per a persones amb bona condició física i acostumades a caminar a la muntanya. Caminarem per camins i senders sense grans dificultats. Vàlid per a nens acostumats a caminar, a partir de 12 anys. És obligatori portar un bon calçat: botes o bambes de muntanya.

Distància total: 13 km aprox.

Desnivell acumulat: +350, -420 metres

Places: 25 (per rigorós ordre d’inscripció)

Itinerari: Museu de les Mines de Bellmunt, barranc Fondo, poblat pre-ibèric de Puig Roig, riu Siurana, mas de l'Abundància, ermita de les Pinyeres, mas del Sobirat, serra del Sarraí, la Morlanda, museu de les Mines de Bellmunt.

Aquest itinerari ens apropa a un territori del Baix Priorat on durant prop d'un segle hi hagué una gran activitat minera. Aquest fet va comportar un gran contrast entre poblacions com Bellmunt o el Molar amb un sector de treballadors amb nòmina ubicats dins d'una regió eminentment agrícola.

No és estrany doncs que la gent anomenessin als assalariats de les mines "els de la terra del dólar" per la quantitat de diners en metàl·lic que s'hi bellugava. L'excursió ens transporta a un indret amb històries llegendàries i ens permet visitar el lloc on s'ubicava un dels poblats més antics de Catalunya.

Per accedir al mapa del recorregut cliqueu aquí.

FITXA D'INSCRIPCIÓ