saltar al contingut principal
Cercar
URV

Terres de Gaià


Diumenge, 15 d'abril de 2012

Lloc de sortida de Tarragona: Plaça Imperial Tarraco.

Hora de sortida de l’autocar de Tarragona: 08:00 h.

Punt de recollida a Reus (si hi ha un nombre suficient d’inscrits d’aquesta ciutat i que ho manifestin a la fitxa d’inscripció): Passeig Mata (al costat de la Guàrdia Civil).

Hora de sortida de Reus: 08:20 h.

Hora prevista de tornada a Tarragona: 17 h.

Monitors: Josep Abelló de CATSUD.

Dificultat Excursió apta per a persones amb bona condició física i acostumades a caminar a la muntanya. Caminarem per camins i senders sense dificultats. Vàlid per a nens acostumats a caminar, a partir de 12 anys. És obligatori portar un bon calçat: botes o bambes de muntanya.

Distància total 14 km aprox.

Desnivell acumulat
+390 m. -501 m.

Temps previst de caminar a ritme suau (sense comptar descansos): 4:00 h.

Itinerari
Les Piles, Biure de Gaià, el Montclar, Sant Miquel de Montclar, coll dels Gaigs, font del Codonyer, Montbrió de la Marca, Rocafort de Queralt.

Descripció: Travessa que permet conèixer diversos paratges i pobles de la banda nord-oest de les terres de Gaià. L'ascensió al Montclar ens oferirà una visió global d'aquest territori amb història. 

Territori de la Marca Extrema

Sota aquest nom trobem un territori a cavall de les comarques de la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Penedès i la Segarra i que, més o menys, envolta el curs del riu Gaià.

Aquestes terres estan integrades per una munió de muntanyes i serres on encara ara es poden trobar paratges interessants. A la primavera el paisatge s'acoloreix amb els tons verds que ofereixen els sembrats. 

Pel que fa a la vessant històrica, aquesta excursió permet descobrir antigues edificacions gairebé mil·lenàries a través de la frontera natural que suposà el riu Gaià i que fou coneguda com la Marca Extrema. Castells i torres, en diversos estats de conservació, es poden trobar resistint el pas dels anys i recordant el passat d'aquestes terres.

Per accedir al mapa del recorregut cliqueu aquí.

FITXA D'INSCRIPCIÓ