saltar al contingut principal
Cercar
URV

La ruta del Carrasclet


Diumenge, 18 de març de 2012

Lloc de sortida de Tarragona: Plaça Imperial Tarraco.

Hora de sortida de l’autocar de Tarragona: 08:00 h.

Punt de recollida a Reus (si hi ha un nombre suficient d’inscrits d’aquesta ciutat i que ho manifestin a la fitxa d’inscripció): Passeig Mata (al costat de la Guàrdia Civil).

Hora de sortida de Reus: 08:20 h.

Hora prevista de tornada a Tarragona: 17 h.

Monitors: Josep Abelló de CATSUD.

Dificultat: Excursió apta per a persones amb bona condició física i acostumades a caminar a la muntanya. Caminarem per camins i senders sense grans dificultats. Vàlid per a nens acostumats a caminar, a partir de 12 anys. És obligatori portar un bon calçat: botes o bambes de muntanya.

Distància total: 12 km aprox.

Desnivell acumulat: +160 m. -353 m.

Temps previst de caminar a ritme suau (sense comptar descansos): 4:30 h.

Itinerari:
La Mussara, pla de l’Augustenc, plans de la Pona, la Punta, mas dels Frares, el Gorg, el Gorguet, coll de la Bassa, Gallicant, Puig de Gallicant, Arbolí.

Depenent del ritme i la gana dinarem a Gallicant. Tornada amb l’autocar des de l’Arbolí.

Aquest itinerari coincideix amb el primer tram (La Mussara-Arbolí) de la ruta del Carrasclet, la qual va ser creada l'any 1988. Transcorre, entre d’altres indrets, per diversos paratges de les Muntanyes de Prades. Es tracta d’una proposta per gaudir dels bons paisatges, del bosc i de raconades paradisíaques amb salts d’aigua encisadors.

L’excursió coincideix amb alguns llocs per on es movia el singular i tenaç guerriller Pere Joan Barceló, conegut més popularment com el “Carrasclet”. Aquest personatge nascut al Priorat va lluitar a la guerra de Successió Espanyola (S. XVIII) contra les tropes borbòniques.
En aquesta sortida us narrarem la vida, les gestes i les heroïcitats d’aquest notable defensor de la Causa de Catalunya.

Coneix un dels episodis més apassionants de la nostra història!

Per accedir al mapa del recorregut cliqueu aquí.

FITXA D'INSCRIPCIÓ