saltar al contingut principal
Cercar
URV

Treballar a la URV


Prestació de maternitat i/o paternitat

Després del part, l'adopció o l'acolliment d'un infant, les mares i/o els pares treballadors podeu gaudir d'un període de descans laboral legalment establert. A més, us correspon un subsidi per cobrir la pèrdua econòmica que suposa aquesta interrupció de l'activitat laboral. Aquesta prestació l'assumeix l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i representa el 100% del salari.

En el cas de les mares teniu dret a un període de descans de 16 setmanes ininterrompudes, ampliable en diferents períodes en casos de part, adopció o acolliment múltiple, de discapacitat y de hospitalització del nadó. Les 6 primeres setmanes són obligatòries per a la mare, la resta es poden compartir amb el pare o també renunciar-hi.

A partir de l'1 d'abril de 2019, els pares (o bé l'altre progenitor, en cas de parelles del mateix sexe) teniu dret a un període de descans de 8 setmanes, de les quals les dues primeres les ha de gaudir de manera ininterrompuda immediatament després del part. El període també s'amplia en casos de part, adopció, acolliment múltiple, discapacitat o hospitalització del nadó.

En tots dos casos el període de descans es podrà realitzar en règim de jornada completa o temps parcial.

El tràmit de sol·licitud s'ha de fer al centre d'informació de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) més proper al domicili de la mare.

Sol·licitud de maternitat i/o paternitat

En el cas de la prestació de paternitat, prèviament teniu que informar al Director/a del Departament i enviar al Servei de Recursos Humans (gestiodepdi(ELIMINAR)@urv.cat) les dates de gaudiment de les setmanes de paternitat.