saltar al contingut principal
Cercar
URV

Professorat amb càrrec a destacar

Tornar al llistat

Sergio Nasarre

  • Director de la Càtedra d’Habitatge de la URV
  • Membre del Grup Motor per a la redacció del Plan Estatal de Vivienda 2013-2016

Sergio Nasarre

Sergio Nasarre

Sergio Nasarre (Tarragona, 1974), catedràtic de Dret Civil a la Universitat Rovira i Virgili i Magistrat Suplent a l'Audiència Provincial de Tarragona, és membre del Grup Motor per a la redacció del Plan Estatal de Vivienda 2013-2016. Aquest grup té per objectiu l'impuls i elaboració de les línies bàsiques de la política d'habitatge d'Espanya en els propers anys, depenent de la Dirección General de Arquitectura, Vivienda y Suelo del Ministerio de Fomento.

És el director de la Càtedra d'Habitatge de la URV des de la seva creació l'11 de juliol de 2013. Té com a objectiu establir una plataforma estable en recerca, docència i transferència de coneixements en matèria d'habitatge des d'un punt de vista interdisciplinar i internacional. És la primera d'aquestes característiques a Catalunya i una de les primeres a tota Espanya.

Sergio Nasarre forma part de diversos grups d'investigació finançats tant nacionals com internacionals, entre els que destaquen el projecte TENLAW sobre lloguers a Europa, un segon sobre desnonaments i sensellarisme per a la Comissió Europea i un sobre adquisició transnacional d'immobles per al Parlament Europeu. També és Doctor Europeu en Dret i Màster en Economia Immobiliària per la Universitat de Cambridge i des de 2008 Acadèmic Corresponent de la Real Acadèmia de Jurisprudència i Legislació. Cridat com a expert en temes d'habitatge i mercat hipotecari tant pel Parlament de Catalunya com per la Comissió Europea, li ha estat concedit el premi ICREA per al període 2016-2020.

Alhora és autor de tres llibres, com ara La garantia de los valores hipotecarios, coordinador de diverses obres col·lectives i ha escrit més de 80 treballs científics publicats a Espanya, Alemanya, Estats Units i Suïssa entre d'altres. Ha impartit més de 100 conferències en 15 països.

Els seus camps d'investigació abracen una gran varietat d'àmbits, entre els que destaquen els de la propietat i dret immobiliari, mercat hipotecari, dret de danys i habitatge.

Currículum
(PDF 0.01Mb)