saltar al contingut principal
Cercar
URV

Professorat amb càrrec a destacar

Tornar al llistat

Josep Domingo Ferrer

  • Director Càtedra UNESCO de Privadesa de Dades
  • Membre de l'Ethics Advisory Board del projecte Human Brain
  • Director del Pla Serra Húnter, Generalitat de Catalunya

Josep Domingo Ferrer

Josep Domingo Ferrer

Josep Domingo Ferrer (Sabadell, 1965) és Catedràtic Distingit de Ciència de la Computació i investigador ICREA Acadèmia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, on dirigeix la Càtedra UNESCO de Privadesa de Dades. És director del Pla Serra Húnter, Generalitat de Catalunya, un pla de personal acadèmic que preveu la incorporació d'uns 500 nous professors i professores a les universitats públiques catalanes fins al 2020, que seran seleccionats basant-se en criteris d'excel·lència internacional. És fundador i actual director de CYBERCAT-Centre de Recerca en Ciberseguretat de Catalunya, que inclou set grups de recerca de sis universitats catalanes, amb més de 100 investigadors.

És membre de l'Ethics Advisory Board del projecte Human Brain, que té per objectiu entendre el funcionament del cervell; hi treballen centenars de científics de 112 institucions de 24 països.

Els camps d'activitat del professor Domingo són la privadesa i la seguretat de dades, concretament la creació de tecnologies per conciliar seguretat, privadesa i funcionalitat en la societat de la informació.

És membre de l'Academia Europaea, organització científica europea no governamental fundada el 1988. L'any 2012 va rebre la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic que atorga la Generalitat. Des del 18 de gener de 2016 és membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans (secció de Ciència i Tecnologia).

El 2011 va ser nomenat Fellow de l'Institute of Electrical Electronics Engineers (IEEE), la màxima categoria com a membre d'aquest Institut. És una distinció especial per haver aconseguit fites extraordinàries en algun dels camps d'interès de l'IEEE. El 2016 va ser nomenat Distinguished Scientist per l'Association for Computing Machinery (ACM), la principal associació d'informàtics del món.

Pàgina web
http://crises-deim.urv.cat/jdomingo
Currículum
(PDF 0.01Mb)