saltar al contingut principal
Cercar
URV

Perfils URV: alumni

Perfils URV

En aquest espai alguns dels més de 30.000 titulats a la Universitat Rovira i Virgili ens expliquen la seva experiència i recorden el seu pas per aquesta institució. Si coneixeu persones titulades a la URV que hi puguin contribuir, podeu enviar el suggeriment al Gabinet de Comunicació i Relacions Externes: gc@urv.cat

 • Sophia Berlin

  Tècnica d’acollida de refugiats a Landau (Alemanya)

  Entrevista realitzada el 12 de juliol de 2016, per Francesc Domènech, periodista.

  Sophia Berlin

  Acolliment i integració

  Sophia Berlin (1988) treballa en l’acolliment de refugiats a la ciutat alemanya de Landau, de 46.000 habitants, després d’haver cursat el màster en Migracions i Mediació Social de la URV entre els anys 2012 i 2014. Abans s’havia graduat en Etnologia/Africanística i Llengua i Cultura Francesa a Magúncia. Considera que el màster cursat a Tarragona li ha donat la dimensió professionalitzadora que necessitava, i diu que “vaig trobar el que buscava a Tarragona”, on procura tornar un parell de cops l’any. Amb un català excel·lent (que parla a més de l’alemany, el polonès, el francès, el castellà i l’esperanto), comentem la seva experiència a la Universitat i la feina que fa amb els refugiats, principalment sirians i afganesos, a la seva ciutat.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Sara Gomis Roigé

  Hotel Coordinator a Booking.com

  Entrevista realitzada el 18 de setembre de 2015, per Oriol Margalef, periodista. Fotos Xavi Jurio

  Sara Gomis Roigé

  Visió al servei dels hotels

  La reusenca Sara Gomis, diplomada en Turisme (2009) i màster en Direcció i Planificació de Turisme (2011) per la URV, és a la punta de llança a Catalunya del gegant Booking.com, la central de reserves més gran de la xarxa, amb una mitjana de 900.000 contractacions d'allotjament diàries. Gomis té a la seva feina una visió privilegiada dels indicadors que genera l'activitat, una informació que, un cop analitzada, li serveix per plantejar recomanacions de millora als gestors d'establiments. En aquesta entrevista defensa la necessitat d'incrementar la professionalització del sector i reclama més complicitat entre els empresaris i l'Administració pública per millorar i complementar els recursos turístics de la Costa Daurada.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Irene Mallol

  Advocada especialista en dret fiscal

  Entrevista realitzada el 6 de maig de 2014, per Oriol Margalef, periodista

  Irene Mallol

  Irene Mallol, la David del cèntim sanitari


  Com David contra Goliat. Des del seu humil despatx, però fent gala d’una gran convicció i capacitat de feina, la jove advocada tarragonina Irene Mallol (Mallol Assessors) va acaparar fa uns mesos tota l’atenció mediàtica quan va aconseguir que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea donés la raó als seus clients, una seixantena d’empreses transportistes, i declarés il·legal el cèntim sanitari, un impost afegit sobre el carburant creat l’any 2002. La sentència obliga ara el govern espanyol a retornar fins a 13.000 milions d’euros recaptats fins al 2011 sota aquest concepte. Mallol, que es va graduar a la URV i es va especialitzar posteriorment en dret fiscal, reflexiona en aquesta entrevista sobre la independència de la justícia a l'Estat espanyol i sobre les claus que l’han dut a tocar el cel com a professional amb només 32 anys.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Gerard Jara

  Emprenedor i soci fundador del hòlding Candor AGS, Inc.

  Entrevista realitzada el 2 d'octubre de 2013 per Oriol Margalef, periodista

  Gerard Jara

  Ho va deixar tot per crear la seva empresa

  Quan era petit, Gerard Jara (1976) no podia veure les carxofes ni en pintura, però avui la seva empresa californiana, Cynara, és la primera productora mundial d’aquest vegetal envasat, amb una facturació pròxima als 30 milions de dòlars.

  Jara, que es va graduar en Administració d’Empreses a la URV el 1998, comparteix en aquesta entrevista el seu record crític com a estudiant i dóna testimoni valuós de la seva ignició empresarial. La seva visió com a emprenedor l’ha portat a liderar el grup Candor AGS, del qual formen part, a més de Cynara, Caro Nut, primer importador mundial d’ametlles marcones, i Certified Origins, que comercialitza als EUA oli verge extra de gran qualitat envasat a la Toscana (Itàlia) i a Catalunya.

  Vegeu l'entrevista
 • Hernán Pedro Vigier

  Doctor en Administració i Direcció d’Empreses per la URV

  Entrevista realitzada el 12 de juny de 2012, per Francesc Domènech. Fotos: José Carlos León

  Hernán Pedro Vigier

  Un doctorat entre dues ciutats: Reus i Bahía Blanca

  L’any 1994, la ciutat de Reus va signar un conveni d’agermanament amb la ciutat argentina de Bahía Blanca, al sud de Buenos Aires. Aquest acord va fer que la Facultat d’Economia i Empresa de la URV entrés en contacte amb la Universidad Nacional del Sur, de Bahía Blanca, que ha fet possible un intens intercanvi entre les dues institucions, fins al punt que mitja dotzena d’estudiants argentins ja han fet el seu doctorat a Reus. El primer va ser Hernán Pedro Vigier, que va llegir la seva tesi al setembre de 2001 i es va convertint en el primer estranger doctorat a la Facultat d’Economia i Empresa de Reus.

  Vegeu l'entrevista
 • Anna Fonts

  Fiscal

  Entrevista realitzada el maig de 2012, per Cristina Mallo, periodista. Fotos: Xavi Jurio.

  Anna Fonts

  Vocació i treball

  La cultura de l’esforç s’amaga darrere de la trajectòria professional d’Anna Fonts, que des de fa deu anys exerceix de fiscal a Reus, on va néixer fa 36 anys. L’atzar la va portar a opositar a fiscal i a jutge només acabar la carrera, i la seva dedicació va donar fruits. Durant alguns anys ha participat en les jornades d’orientació professional que organitza la URV per als alumnes dels darrers cursos de la carrera, amb un missatge clar: treballar en allò que els agrada i no deixar d’esforçar-se fins a aconseguir-ho.
   

  Vegeu l'entrevista