saltar al contingut principal
Cercar
URV

Perfils URV: alumni

Perfils URV

En aquest espai alguns dels més de 30.000 titulats a la Universitat Rovira i Virgili ens expliquen la seva experiència i recorden el seu pas per aquesta institució. Si coneixeu persones titulades a la URV que hi puguin contribuir, podeu enviar el suggeriment al Gabinet de Comunicació i Relacions Externes: gc@urv.cat

  • Ester Baiget

    Directora comercial de Dow Chemical en diferents unitats de negoci

    Entrevista realitzada el 10 d'octubre de 2015, per César Compte, periodista. Fotos Carles Fargas

    Ester Baiget

    Ambaixadora de bona química

    La reusenca Ester Baiget (1971) és directora comercial de Dow Chemical en diferents unitats de negoci: elastòmers, elèctrics i telecomunicacions, per a la regió d'Europa, Orient Mitjà, Índia, Rússia i Àfrica. Fa tres anys que viu a Zuric, després de passar-ne uns altres tres als Estats Units, a la seu central de l'empresa. El darrer èxit de l'enginyera química ha estat el guardó que atorga la Great Minds in Science, Technology, Engineering amb Math (STEM). Un reconeixement a la bona feina com a ambaixadora de la bona química.

    Vegeu l'entrevista
  • Jordi Gràcia-Sancho

    Investigador de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer

    Entrevista realitzada el 25 de març de 2015, per Francesc Domènech, periodista

    Jordi Gràcia-Sancho

    Jordi Gràcia-Sancho, tarragoní de 34 anys, és un exemple del fet que es pot fer recerca de primera divisió sense necessitat de treballar fora de Catalunya. Bioquímic format a la Universitat Rovira i Virgili, malgrat la seva joventut, té publicats ja una llarga llista d'articles científics (37) i treballa com a investigador Ramón y Cajal al laboratori d'hemodinàmica hepàtica de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) de Barcelona. El 2008 va fer un postdoctorat de dos anys a Harvard i el 2010 li va ser possible tornar-hi. Cada dia va i ve en tren des de Tarragona, on viu i on vol continuar vivint. L'última publicació seva, que ha obtingut un ampli reconeixement entre els especialistes, tracta sobre com una proteïna influeix en la millora de la cirrosi hepàtica. Justament, aquesta malaltia ens serveix per iniciar la conversa.

    Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
  • Roger Gilabert Oriol

    Biotecnòleg, doctor en farmàcia i investigador sobre el càncer

    Entrevista realitzada el Entrevista realitzada el 6 d'octubre de 2014, per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio

    Roger Gilabert Oriol

    Nova generació contra el càncer

    Alumne brillant durant tota la seva etapa de formació a Tarragona, Roger Gilabert Oriol (1989) no ha perdut el temps després de graduar-se en Biotecnologia a la URV (2011) i després de tres anys de recerca s'ha doctorat summa cum laude (amb "màxima lloança") en Farmàcia a la Freie Universität de Berlín (2014). En aquesta entrevista ens explica el fruit del seu treball, una nova i esperançadora tecnologia per lluitar contra el càncer, i quina és la recepta que l'ha permès fer-se un lloc entre els millors investigadors joves europeus.

    Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
  • Lluís Nache

    Enòleg a Miguel Torres

    Entrevista realitzada el 28 de febrer de 2015, per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio

    Lluís Nache

    El caçador d'oportunitats

    “Avui dia t’has de moure. Un 80% de les oportunitats de feina són ocultes”. Un currículum, una entrevista per Skype... i ja tenim a l’enòleg Lluís Nache (1987) volant per fer la verema a Nova Zelanda i amb Pernord Ricard, el principal productor de vins del món. Nache, enginyer tècnic agrònom per la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) i graduat en Enologia (2014) per la URV (Universitat Rovira i Virgili de Tarragona), va créixer a l’Eixample, a Barcelona, amb la idea de treballar al camp, i no acostuma a perdre el temps quan té els objectius clars. El 2013 ja va treballar al celler Constellation, del gurú Robert Mondavi, a la Costa Oest dels Estats Units, i ara ha aprofitat una estada de quatre mesos a Miguel Torres -gràcies a un conveni d’inserció laboral entre la URV i l’empresa- per demostrar el seu talent i fitxar pel principal exportador de vi a l’estat. Les reflexions que fa en aquesta entrevista giren en gran mesura al voltant de l’actitud i l’atreviment, dos conceptes claus per vendre vi i marca personal.

    Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
  • Daniel Curulla

    Científic sènior a la gran petrolera francesa Total Refining & Chemicals

    Entrevista realitzada el 16 de gener de 2014 per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio

    Daniel Curulla

    Daniel Curulla, el catalitzador

    Daniel Curulla volia ser físic, però va estudiar Química a Tarragona per influència del seu pare, enginyer a Dow Chemical. I no li ha anat gens malament. Després de graduar-se i obtenir el doctorat a la URV (1991-2001), Curulla s’ha forjat un currículum impressionant com a investigador, primer, a la Universitat Tecnològica d’Eindhoven, on es va especialitzar en processos de catàlisi, i des de fa cinc anys, com a científic sènior a la gran petrolera francesa Total Refining & Chemicals. Des de Brussel·les, Curulla lidera diversos projectes de recerca considerats estratègics al sector on treballa. Els uns, perquè milloren els processos de producció actual. I uns altres, perquè permeten anticipar com seran els combustibles de demà. En un d’aquests projectes, centrat a obtenir catalitzadors més barats per a la valorització de gas, hi col·laboren des de Tarragona el Departament de Química Física Inorgànica de la URV i el Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC).

    Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
  • Raül Bobet

    Soci fundador i enòleg dels cellers Ferrer Bobet (Falset, Priorat) i Castell d'Encús (Pallars Jussà)

    Entrevista realitzada el 10 de desembre de 2013 per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio

    Raül Bobet

    Raül Bobet, l’artesà dels vins

    Soci fundador i enòleg dels cellers Ferrer Bobet (Falset, Priorat) i Castell d'Encús (Pallars Jussà),  és un dels elaboradors de vi més influents de Catalunya. Bobet, que ha investigat tècniques artesanals per crear vins de gran personalitat, és un enamorat de la seva feina, un professional rigorós i polifacètic, fruit de la seva formació com a doctor en Enologia per la URV, enginyer químic per l'Institut Químic de Sarrià (IQS), màster en Bromatologia per la Universitat de Davis (Califòrnia), i de dècades d'experiència al sector, tant a la gran empresa com liderant projectes personals. En aquesta entrevista dóna les claus del seu èxit professional i analitza els factors que decidiran la marxa del sector vinícola a Catalunya els propers anys.

    Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo