saltar al contingut principal
Cercar
URV

Perfils URV: alumni

Perfils URV

En aquest espai alguns dels més de 30.000 titulats a la Universitat Rovira i Virgili ens expliquen la seva experiència i recorden el seu pas per aquesta institució. Si coneixeu persones titulades a la URV que hi puguin contribuir, podeu enviar el suggeriment al Gabinet de Comunicació i Relacions Externes: gc@urv.cat

 • Joel Vicient

  Director d’Ongest, negoci de lloguer de serveis de programari, i enginyer tècnic informàtic per la URV

  Entrevista realitzada el juny de 2013 per Cori Sebastià, periodista. Fotos: José Carlos León

  Joel Vicient

  Com es crea una empresa d'èxit amb projecció internacional

  El tortosí Joel Vicient és director, fundador i administrador de l’empresa Ongest, dedicada a desenvolupar programari amb el model SaaS (lloguer de serveis de programari a canvi d’una quota mensual). El producte estrella és Captio, una aplicació per a telèfons mòbils que gestiona les despeses del personal en mobilitat a través d’una fotografia dels tiquets de caixa. La Universitat Rovira i Virgili l'ha reconegut com a empresa emergent, és a dir, una iniciativa empresarial sorgida de l’alumnat. Vicient, de 30 anys, és enginyer tècnic informàtic per la URV i opina que des de les aules s’ha de fomentar més l’emprenedoria.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Bernat Ollé Pocurull

  Promotor de PureTech Ventures, firma nord-americana que impulsa noves empreses de biotecnologia

  Entrevista realitzada el 9 d'agost de 2012, per Natalia Borbonès, periodista

  Bernat Ollé Pocurull

  Un emprenedor: del Reus Deportiu al MIT

  Nascut a Reus l’any 1979, Bernat Ollé Pocurull es va graduar a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la URV el 2002, on va rebre el Premi Dow al millor estudiant. Després va treballar en diversos països i va ser admès en el doctorat del prestigiós Massachusetts Institute of Tecnology (MIT), a Boston.

  Actualment viu en aquesta ciutat nord-americana, on treballa en un grup de capital risc que impulsa empreses de biotecnologia. Ollé dedica la major part del seu temps a la feina, cosa que el fa feliç, i no oblida com la formació rebuda a l’ETSEQ va ser fonamental per arribar on és ara. Només se’l nota una mica nostàlgic quan recorda els seus anys juvenils de jugador d’hoquei al Reus Deportiu.

  Vegeu l'entrevista
 • Miquel Gibert

  Enginyer tècnic industrial integrat a l’equip R+D de Mercedes-Benz

  Entrevista realitzada el 9 d'agost de 2012, per Francesc Domènech, periodista.

  Miquel Gibert

  Fer l’automòbil del futur

  De la Granadella (les Garrigues) al centre de recerca de Mercedes-Benz, a Alemanya, passant per la Universitat Rovira i Virgili. Aquest és el recorregut fet fins ara per Miquel Gibert, estudiant d’Enginyeria Tècnica Industrial en Electrònica Industrial a la URV entre els anys 1998 i 2002. Avui té 33 anys, està casat amb la Maria, exestudiant d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes de la URV, amb qui té una filla, la Júlia, de 19 mesos. Ella treballa en una empresa d’informàtica en l’àmbit de la transferència de dades de forma segura.

  Explica que a Alemanya concilien millor la vida professional i la vida laboral. Hi va arribar, després d’un pas per València, via beques Erasmus i Leonardo da Vinci. A més de fer recerca, li agraden la natació i el senderisme.

  Vegeu l'entrevista
 • 1