saltar al contingut principal
Cercar
URV

Perfils URV: alumni

Perfils URV

En aquest espai alguns dels més de 30.000 titulats a la Universitat Rovira i Virgili ens expliquen la seva experiència i recorden el seu pas per aquesta institució. Si coneixeu persones titulades a la URV que hi puguin contribuir, podeu enviar el suggeriment al Gabinet de Comunicació i Relacions Externes: gc@urv.cat

 • Sophia Berlin

  Tècnica d’acollida de refugiats a Landau (Alemanya)

  Entrevista realitzada el 12 de juliol de 2016, per Francesc Domènech, periodista.

  Sophia Berlin

  Acolliment i integració

  Sophia Berlin (1988) treballa en l’acolliment de refugiats a la ciutat alemanya de Landau, de 46.000 habitants, després d’haver cursat el màster en Migracions i Mediació Social de la URV entre els anys 2012 i 2014. Abans s’havia graduat en Etnologia/Africanística i Llengua i Cultura Francesa a Magúncia. Considera que el màster cursat a Tarragona li ha donat la dimensió professionalitzadora que necessitava, i diu que “vaig trobar el que buscava a Tarragona”, on procura tornar un parell de cops l’any. Amb un català excel·lent (que parla a més de l’alemany, el polonès, el francès, el castellà i l’esperanto), comentem la seva experiència a la Universitat i la feina que fa amb els refugiats, principalment sirians i afganesos, a la seva ciutat.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Ester Baiget

  Directora comercial de Dow Chemical en diferents unitats de negoci

  Entrevista realitzada el 10 d'octubre de 2015, per César Compte, periodista. Fotos Carles Fargas

  Ester Baiget

  Ambaixadora de bona química

  La reusenca Ester Baiget (1971) és directora comercial de Dow Chemical en diferents unitats de negoci: elastòmers, elèctrics i telecomunicacions, per a la regió d'Europa, Orient Mitjà, Índia, Rússia i Àfrica. Fa tres anys que viu a Zuric, després de passar-ne uns altres tres als Estats Units, a la seu central de l'empresa. El darrer èxit de l'enginyera química ha estat el guardó que atorga la Great Minds in Science, Technology, Engineering amb Math (STEM). Un reconeixement a la bona feina com a ambaixadora de la bona química.

  Vegeu l'entrevista
 • Sara Gomis Roigé

  Hotel Coordinator a Booking.com

  Entrevista realitzada el 18 de setembre de 2015, per Oriol Margalef, periodista. Fotos Xavi Jurio

  Sara Gomis Roigé

  Visió al servei dels hotels

  La reusenca Sara Gomis, diplomada en Turisme (2009) i màster en Direcció i Planificació de Turisme (2011) per la URV, és a la punta de llança a Catalunya del gegant Booking.com, la central de reserves més gran de la xarxa, amb una mitjana de 900.000 contractacions d'allotjament diàries. Gomis té a la seva feina una visió privilegiada dels indicadors que genera l'activitat, una informació que, un cop analitzada, li serveix per plantejar recomanacions de millora als gestors d'establiments. En aquesta entrevista defensa la necessitat d'incrementar la professionalització del sector i reclama més complicitat entre els empresaris i l'Administració pública per millorar i complementar els recursos turístics de la Costa Daurada.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Jordi Gràcia-Sancho

  Investigador de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer

  Entrevista realitzada el 25 de març de 2015, per Francesc Domènech, periodista

  Jordi Gràcia-Sancho

  Jordi Gràcia-Sancho, tarragoní de 34 anys, és un exemple del fet que es pot fer recerca de primera divisió sense necessitat de treballar fora de Catalunya. Bioquímic format a la Universitat Rovira i Virgili, malgrat la seva joventut, té publicats ja una llarga llista d'articles científics (37) i treballa com a investigador Ramón y Cajal al laboratori d'hemodinàmica hepàtica de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) de Barcelona. El 2008 va fer un postdoctorat de dos anys a Harvard i el 2010 li va ser possible tornar-hi. Cada dia va i ve en tren des de Tarragona, on viu i on vol continuar vivint. L'última publicació seva, que ha obtingut un ampli reconeixement entre els especialistes, tracta sobre com una proteïna influeix en la millora de la cirrosi hepàtica. Justament, aquesta malaltia ens serveix per iniciar la conversa.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Roger Gilabert Oriol

  Biotecnòleg, doctor en farmàcia i investigador sobre el càncer

  Entrevista realitzada el Entrevista realitzada el 6 d'octubre de 2014, per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio

  Roger Gilabert Oriol

  Nova generació contra el càncer

  Alumne brillant durant tota la seva etapa de formació a Tarragona, Roger Gilabert Oriol (1989) no ha perdut el temps després de graduar-se en Biotecnologia a la URV (2011) i després de tres anys de recerca s'ha doctorat summa cum laude (amb "màxima lloança") en Farmàcia a la Freie Universität de Berlín (2014). En aquesta entrevista ens explica el fruit del seu treball, una nova i esperançadora tecnologia per lluitar contra el càncer, i quina és la recepta que l'ha permès fer-se un lloc entre els millors investigadors joves europeus.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo
 • Lluís Nache

  Enòleg a Miguel Torres

  Entrevista realitzada el 28 de febrer de 2015, per Oriol Margalef, periodista. Fotos: Xavi Jurio

  Lluís Nache

  El caçador d'oportunitats

  “Avui dia t’has de moure. Un 80% de les oportunitats de feina són ocultes”. Un currículum, una entrevista per Skype... i ja tenim a l’enòleg Lluís Nache (1987) volant per fer la verema a Nova Zelanda i amb Pernord Ricard, el principal productor de vins del món. Nache, enginyer tècnic agrònom per la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) i graduat en Enologia (2014) per la URV (Universitat Rovira i Virgili de Tarragona), va créixer a l’Eixample, a Barcelona, amb la idea de treballar al camp, i no acostuma a perdre el temps quan té els objectius clars. El 2013 ja va treballar al celler Constellation, del gurú Robert Mondavi, a la Costa Oest dels Estats Units, i ara ha aprofitat una estada de quatre mesos a Miguel Torres -gràcies a un conveni d’inserció laboral entre la URV i l’empresa- per demostrar el seu talent i fitxar pel principal exportador de vi a l’estat. Les reflexions que fa en aquesta entrevista giren en gran mesura al voltant de l’actitud i l’atreviment, dos conceptes claus per vendre vi i marca personal.

  Vegeu l'entrevista Vegeu el vídeo