saltar al contingut principal
Cercar
URV

La Càtedra Dow/URV participa a la Jornada "POLÍTIQUES DE TRANSPORT CONTRA MOBILITAT SOSTENIBLE", organitzades pel Col·legi de Periodistes (Tarragona)


El matí del dimecres dia 26 de novembre va tenir lloc la Jornada “POLÍTIQUES DE TRANSPORT CONTRA MOBILITAT SOSTENIBLE”, organitzades pel Col·legi de Periodistes (Tarragona). El Dr. Òscar Saladié, director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible, hi va participar amb una conferència que porta per títol El Canvi Climàtic: la contribució del transport en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

                                                             

Imatge de la conferència del Dr. Òscar Saladié, director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible, durant l'acte

"El compromís amb la salut mediambiental i de la població ha fet que, a moltes ciutats europees, es posin en marxa els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Tenen com a objectiu reconciliar les necessitats de mobilitat dels ciutadans amb la qualitat de vida i el medi ambient, sense que això suposi reduir el seu potencial de desenvolupament ni limitar el dret de les persones a un transport de qualitat. Aquesta jornada pretén, per una banda, oferir una contextualització dels PMUS en el compromís d’Europa d’aconseguir, a l’any 2050, una reducció d’entre el 80% i el 95% de les emissions i de mantenir l’escalfament de l’atmosfera per sota dels 2ºC; per una altra banda, vol oferir un anàlisi del present i futur del transport públic al Camp de Tarragona, peça fonamental per garantir la mobilitat dels ciutadans, però també del desenvolupament econòmic de les nostres comarques. Per últim, vol donar a conèixer què estan fent dues de les ciutats més grans del nostre territori."